april 30, 2008

Jo..arga gamla gubbar

Måste bara göra ett tillägg! På väg hem såg vi en till gammal gubbe (såg inte glad ut) som stod ute på trottoaren och gjorde sina behov (ettan) på väg hem till brorsan.

Igen,

Vad är det med dessa arga gamla gubbar??

Fniss;-)

Valborg, arga gamla gubbar och moffas bastu;-)

Härligt med valborg!Varmt vacker väder, snön smälte bokstavligen bort under dagen och gräsmattan kröp fram.

Tog en cykeltur till affären med dottern i barnsitsen och fick en uppsträckning av en bilist som stannade och hade åsikter om hur o var jag cyklade, hi hi.. den gubben borde gå angermanagement!! Det är faktist andra gånger det händer. En tidigare gång (när sonen var bebi) fick jag en utskällning när jag gick på fel sida på gångvägen med barnvagnen - jag blir alltid lika häpen. Vad har dessa gamla gubbar för problem egentligen?!

I tropet ikväll tog jag dottern och tjejkusien en valborgsbastu - we love it! Alla andra (mina mostrar plus ev barn o make, makens brorsa m familj, min familj, brorsan m familj, pudelbruttan) grillade korv och sjöng inte. Men vi spejade ut över nejden i moffisens vedelade bastu. Det är en av de bästa platser som finns - Moffas bastu!



april 29, 2008

En fundering på jobbet på kvällkvisten

About work, Im convinced! På måndag handlar det om förväntingar på varandra!

En väldigt vanlig eller ovanlig tisdag

Nu är klockan 9 och det är paus för mig ett tag. Förutom en pudelbrutta som stirrar på mig! Men jag vet inte varför hon gör det, vi har varit ut en långpromenad?? Svårt att bli klok på en pudel!

Hade utvecklingssamtal med sonen i skolan direkt efter jobbet. Det var intressat och det är så skönt att sonen trivs i skolan och han fick bra respons. Visst finns det förbättringspotential men jag oroas för mobbing, inlärningssvårigheter och sånt och SÅ - inget! Så underbart, jag är tacksam för det.

Dottern är just nu i en trotsperiod. De senaste 2 veckorna har varit helt upp o ner. Men vi får se det som - utveckling pågår!

Men imorgon Valborg;-) Det känns vårigt! Kul!

april 28, 2008

Bär eller blåbär

Ja, hur göra med kontrollera eller ska jag istället säga att synka förväntningar eller vad betyder "det blir nog bra", "det går bra"!!

För mig betyder ovanstående fraser att man har läget under kontroll vilket i sig innebär att: arbetsuppgifterna flyter på, man har nog med folk till jobbet och att man blir klar i utsatt tid samt att man kan avgöra om det kommer att dra ut över tiden och varsko om det - dvs begära mer tid!

Men,

idag lärde jag mig att "det blir nog bra" innebär att det håller på att skita sig men att man jobbar på och kämpar med nuläget. Jättebra iofs men för mig som måste varsko produktionschefer ect är det en icke fungerade information.

Så,

vad lärde jag mig? Jo, ställ alltid föjdfrågor som, när är vi klar? om inte så när kan vi säga ng om det? vad blir resultatet? bra eller en tillfällig lösning? osv ALLTSÅ: STÄLL MER FRÅGOR!!!

Ibland känner jag mig som ett tja:

april 27, 2008

Oj då iform eller?

Igår när vi åkte skidor - sanning kom inför mig - jag är i taskig kondition - så här lågt har jag sällan sjunkigt att jag inte ens vet om jag har magmuskler! magen finns ju där men musklerna då?? Så väl hemma - poweryoga på kvällskvisten.

Jag gillar yoga eftersom det ger en genomkörare av kroppen, i omgångar så kör jag det regelbundet och nu är det dax igen. Om ett tag kommer jag igång igen.

Nu - brasa, bastu, pudelbruttan framför brasan med klippta klor!

Paus - ta in andan - imorgon en ny dag.

En morgon hos syrran

Nu är Oslosyrran i Sheridan!!! Hur kul skulle det inte vara att få vara där med dig. Har mina vilda funderingar att boka en resa till Sydafrika, USA eller Thailand i mars ng nästa år ( men det lutar åt afrika, usa skulle vara kul för barnen). Sedan får man försöka spara så man verkligen kommer dit!

Sydafrika ligger högt i kurs.. safari, fantastiks natur och mat, växter, Afrika är fantastiskt! Nästa gång jag åker till Sydafrika (ja ni ser jag är på väg dit) då köper jag ett Zebraskinn! Tittade hur mycket som helst på olika men dom som var oskadda (då menar jag inte skjutna med hagel och lappade) kostande kring 13000 R (ca samma hos oss). Tyvärr hade jag inte den budgeten sist.

Ännu sover L K o P ... men va hände (som dottern sa när hon var liten) L vaknade iiiii P har kommit över och nu vill dom vara sociala..

april 26, 2008

Ditt å datt på lördagsnatt

Vilken dag! Mulet först och blåsigt. Men vid kl 1300 svängde det och blev strålande sol och tillslut helt vindstilla! Tyvärr var barnen slut vid 1600 och ville hem..... så då var det bara att åka. Dottern hade dock fått en lång sovstund i skidpulkan.. Väl hemma upptäckte vi att jösses vad solen har tagit på!!! Få se vad det blir för effekter.. Som tur var så inte på barnen men på mig...

Middag och Bastu hos P. Gott och skönt att slappa. L var i sitt rotaresse och iomed att alla skåpluckor var på om lackering så kan ju alla säkert inse vad en kille på 1 å 3 mån hittar på.

Nu sovar alla - utom jag som passar på att få min lilla egna stund vid datorn och med att checka av tidningar. Det gillar ju jag. Avslappnade och skönt.

Våra outfits ute: Haglöfs, Helly Hansen, Rasavil, goretex dojjor o Taiga. Märkes nörd som jag är..

Jo förresten så köpte jag i torsdags (jo inpulsköp) en Pappelina matta VERA Blå!! Hoppsan!!

Morgon Kiruna

tidig lördagsmorgon blev det idag. Upp kl 0600, sedan frukost och börja packa för utfärd. Men sen försvann maken m kompanjon! Dom drog iväg m skoter och "vete fåglarna" - vart de åkte. Nå, då passar jag på att göra annat;-)

Pudelbruttan är hos mormor och längtar efter familjen. Hon gillar inte att bli bortlämnad fast hon får bättre mat (blir bortskämd med allt möjligt), får långa promenader och ibland en skidtur. Hennes kärlek är ...trofast...eller?? I julas var hon 3 veckor hos syrran och när hon kom hem så hade hon glömt vem ska jag vara med... stackarn.. Inte konstigt att hon blir lite förvirrad ibland..

Hos P är parsiennerna nere ännu. Vi bor i huset mittimot här i Kiruna..
- P jag har skickat ett SMS om vart vi åker - kom du oxå..

april 25, 2008

Fredagkväll i Kiruna

Japp nu har vi landat i Sveriges nordligaste stad - Kiruna. Imorgon bär det väg på pimpel! Vars vet jag inte ännu det får vi se ..

Kikar ner på dig P. Såg en bil jag inte kände igen!

Ungarna var helt slut innan vi kom hit, värst var jag nog själv! Men nu känns jag på G.

Under resan hit kom vi att tänka på sträckan mellan Johannesburg och Pilanesberg och väl i Kiruna fick vi förnimmelser av North Carolinas småstäder i inlandet - alla gamla skyltar och industrikänsla;-)

Imorgon vackert väder, varmt och strålande sol är utlovat. Vi hoppas på det.

Nej, nu ska jag vara sällskaplig!

april 24, 2008

En trött torsdag

Helt slut idag. Från 700 i morse till 1600 så har jag suttit i möten. Sedan hem, ut med pudelbruttan och på stan en snabbis med sonen. Fixa upp här hemma, eftersom det var totalt kaos. Lite läxförhör - kväll....

Planerade allt för att jag ska få se Brottet och vad ser jag dom har lagt in sport istället. Varför är sporten så himla viktig. Jag kan inte fatta att det får så stort utrymme.. grrrr

Jo, jag var trött idag eftersom vi var på spa med jobbar gänget i går - med vad det innebar.

april 23, 2008

För första gången kallad FLICKA av en intern utbildare inom vår koncern.

Idag var jag med om ng som jag klassar som kränkande. Men jag orkande inte ta fighten med den utbildare som var på plats just idag, DUMT. Jag borde ha tagit det eftersom jag retar mig så på det!!

Så här var det. Vi fick utb i vårt lönesystem av en person inom vår koncern. Jag var enda kvinnan av 11 st. Inte ovanligt i mitt fall eftersom vi är så få kvinnor på min arbetsplats. Men idag var det första gången jag hörde: -vi börjar med presentationen med flickan som sitter no 2 på vänster sida. Snacka om att bli häpen. Under dagen hade han även hänvisningar till saker som kvinnor kan ta upp, kompetens inom barnomsorg..osv.. då började jag bli ordntligt irriterad. Ja menar vi är inte i majoritet, kvinnorna, och det borde ha varit mer relevant å ta upp andra saker (jmf jakt osv). Sedan började han fråga om jag tycker det finns många kvinnliga rörmockare...!! Det har jag aldrig reflekterat över - var min respons. Så höll han på, SUBTILT. Det är så att jag går inte och tänker på att jag är kvinna och annorlunda i min omgivning. Faktist tycker jag att jag gör mitt jobb i min omgivning och mer och mer ser jag bara att det är andra som har problem med det.. Alltså de män själv som håller på. Men det är klart man ska orka oxå.
Men ja, jag borde ha agerat. Om inte för min skull utan för alla andra män skull. Men eftersom han var så osmart i sitt agerande så kommer jag att använda händelsen! Varför agerade in jag då inte? Tillvissdel tror jag att det beror på att jag hade fullt med händelser på gång i fabriken att lösa samtidigt som kursen.. Jag tror inte att killarna noterade det. Men jag ska fråga min eminenta manliga kollega som oxå var på kursen om han noterade nåt!

När han sa flicka så tänkte jag oxå att jag har ju en underbar, smart, humoristisk Flicka på 4 år. OCH vi "flickor" är 100 gånger mer värd än en XXXX gubbe som fattar 0. Hans agerande avslöjade mer om honom än om något annat.

Men, man vet aldrig, eventuellt går jag vidare med detta.

april 22, 2008

Dröm sött

Fann denna snutt hos Absolut Guldkant;-)

En fundering och livet som mamma

Funderade på sista inlägget igår, ang utmaningar. Det kan ju också vara så att tidens melodi är just utmaningar för oss 70-talister. Jag följer kanske egentligen de tidsströmmar som finns. Det känndes inte så jätte kul iof.

Barnen är inte kompatibla idag. Undrar hur det blir när de blir tonåringar? Jag bara undrar? Nu har dottern i några dagar kallat mig för "dumma mamma" samtidigt som hon har längtat efter mig hela dan! Å så ska man försöka hålla lugnet. Livet som mamma.

april 21, 2008

Appropå jobbet


I dag sa syrran nåt helt sant! Ett nytt chefsjobb gör en helt slut i början. På mitt förra jobb hade jag rutiner, prognos, personal, verksamhet.. och det rullade på bra. Kändes bekvämt, kanske lite för bekvämt. Men nu är det andra bullar. Jag har ju velat detta själv - nya utmaningar. Ibland funderar jag på denna strävan jag har att hela tiden söka utmaningar. Testa sina gränser. Träna och ut för stupet, kommer jag att lyckas flyga eller?


Men det är dödsskönt att flyga. Jag gillar tanken, det är ng gammalt ordsspråg gissar jag,


De tama fåglarna har en längtan. De vilda flyger.


Jag vill sälla mig till de sistnämda.

Nu har hon anlänt!



Nu har hon anlänt! Disco av Lisa Rinnevou. Inramad så att litografin "flyter" som alla övriga. Jag har en passion för Lisas tavlor. Det är bättre att jag har en passion med tavlor än med en annan karl om man betänker konsekvenserna. Sedan kan jag ju fundera över om varför jag har så många Lisa R tavlor, 1, 2, 3, 4, 5, 6 + en "bambi" som inte är inramad. Hm,.,

Nå, om jag någongång blir less och behöver bli av med dom så vet jag att jag har flera kandidater. Min sista i samlingen kommer nog att hamna brevid denna till höger:
Texten på Disco gillar jag särskilt: Today is a perfect day to smile!

april 20, 2008

Celine Dion


Dottern älskar Celine Dion. Skivan har snurrat på hög volym sen hon kom från kalaset! Som tur är så är det skön musik även för mig!

Söndag em

Nu är det eftermiddag. Vi har haft besök av en kompis och med henne blir det hussnack, kul! Vi möttes nämligen på en husvisning här i stan.. dom köpte huset men vi hade oxå lust. Men vi valde att avstå då mannen i mitt liv skulle iväg på utbildning i södra sverige i ett år( ja ni läste rätt - med nöd och näppe överlevde jag). Nå iallafall, så funderar dom på att måla om sitt hus, ev svart. Det är något i vi oxå funderar på - att göra om fasaden på vårt klassiska Älvsbyhus fr 65. (hoppas ni förstod ironin). Skulle vilja göra om Älvsbyhus känsla - till ng annat. Annars är huset praktiskt och vi har stor tomt, ibland för stor tomt (~3000 kvm).

Tänker på en ombyggnad med annan fasad ng större fönster och svart/grå fasad?? Just nu skulle jag vilja ha AutoCad för att testa lite layouter. Eller finns det andra program??

Lägger oxå in en bild av pudelbruttan när syrran var på isen med henne och hon fick springa å ha kul!! (Idag fick hon ett bett av en schäfer vars ägare är XXXs)



Söndagfm

Pudelpromenad i morse. Hon verkar lite trött eller så tyckte hon det var skönt. När vi kom in var hon LERIG.. kom å tänka på programmet där dom städer är hon som dom städade hos hade en lerig grandano'... vips hade pudelbruttan varit och sköljt av tassarna o under magen.

Idag är det kalas igen, för dottern så nu väntar hon hela dagen på det. Jag undrar om sonen har klivit upp hos kompisen?

Idag är det strålande s¤l o varmt.

april 19, 2008

S¤L o Aborrar o barnen

Oj vilket väder det är!! Tänk er själva: snö med uns av skare, ibland åker man igenom, Sol över isbeklätthav, pimpelhål, pimpelspön, varm choklad, en sjövild pudelbrutta;-)

Sen iväg o köpa "springskor" till dottern, dagarna är så pass varma att goretex skorna är overkill helt enkelt. Hon råkade köpa ytterligare ett par skor samt en bikini... hon vet hur hon ska få sin mamma att shoppa. Eftersom jag stod i kassan, betalade o packade ner varorna. Hon var supernöjd iallafall.

Sonen har åkt på kalas med Men in Black tema. Sedan tänker han sova över hos sin kompis. Han tog med sin bas + förstärkare dit. Han är en skön kille. Dottern älskar hans kompis..som är lika cool o skön som sonen. Ja, dom växer..fort..

Lördag

Ut i pimpla!!! Kul!!! Härligt väder!!!

april 18, 2008

Fredag idag!!

Datorn råkade vara på så jag fastnade här.. men jag ska försöka ta mig upp å få nått att äta. Efter en hel dag på jobbet så for jag och handlade mat + stövlar till sonen. Det var det jag orkade med. Men passade på att köpa det som jag älskar Brämhults juicer. Nu blev det Blodgrape o apelsin + jordgubb+lime. Dom hadde inte favvisen blodapelsin:-( Därför köpte jag två... rationellt eller hur.. blev massor annat galet köpt oxå som det blir när man är trött och hungrig när jaghandlar. Men massor av godsaker..upptäckte jag när jag kom hem.

april 17, 2008

Hur galen kan en torsdag bli?!

I kväll är jag helt knäckt. Lång dag, fixat semestrarna med personalen. Vem kan ändra minska och till o med dela semestern men det löste det sig hyfsat bra för alla, så att de känner sig nöjda. Men det tar kraft att få ihop det. (+det bidde ingen lunch - tight mao (tur att det finns bananer))


Sedan, var det avtal som ska ses över + lönerevisioner+ alla semesterjobben (som är morgondagens synk). Så med andra ord - trött.


Kompisar i hela huset, plus att vi fick ng knas i värmepumpen som jag turligt nog har en brorsa som kan fixa. Jag har ju nämligen valt att inte engagera mig i pumpen då jag har en eminent bror..så.. göra läxa med sonen..


Pudelbruttpromenad...


Så tillslut efter min favoritserie på svt Brottet (DEN ÄR SÅ BRA) så kan jag göra ett inlägg och sen är det sängen o fredag i morgon.


Imorgon, skoköp till barnen, vi är mitt i ett mellanväder med kallt på morgonen Å superväder på dan. Äkta vårvinter;-)


Imorgon kanske jag hämtar ut min senaste Lisa Rinnevou litografi - Disco!


Go'natt


Jo, syrran åker till: http://www.sheridanwyoming.org/

april 16, 2008

Tandis och USA

Action i em, sonen till tandis o dra ut en tand. Jag led med honom, men han var modig!! Jag mindes min tandis i min barndom som jag tycker var sadistisk lagd! Han mindes nog mig så länge han levde för min mamma sa att han var alltid noga att hälsa på henne. Traumatiska minnen, gick hos en tandläkarpsykolog några gånger efter hans bravader...

Nå, norgesyrran snackar om USA!!! Åk!!! Jag o min man bodde i NC, USA i ca ett år, jobbade och reste - lärde mig massor, och såg hela USAs östkust. Vi vill gärna åka tillbaka, vet inte när, det kom så mycket annat emellan!

Du väckte upp mina USA minnen...

När jag i kväll tvätta upp pudelbruttan råkade jag torka henne i en Rhalp Lauren handuk (köpt i USA), yes we did some shopping.. I would like going there again.

april 15, 2008

Grattis


Grattis våran moster, syster i Norge!!

PUSS Å KRAM från OSS!!!

Reaktioner från igår

Kommentarer från mötet igår, ja inte alltför många..
Däremot fick jag frågor om varför några enstaka personer "skämtat" om ett bra iniativ av typ av utbildning. Det hade jag inte alls reflekterat! Utan jag vill fokusera på VAD vi ska GÖRA och HUR. Det är så mycket viktigare än att rota i det negativa. Visst, jag måste ha koll på vad som händer, men jag är övertygad om att när jag fokuserar på det som är positivt så förstärks det och får mer kraft.

Sedan tror jag att det finns mycket osäkerhet och rädsla i vår organisation som faktist medför att vi inte alltid agerar tryggt.

Himla skönt att jag har bottnat i mig själv i denna fråga iallafall.

Craveings after Blodapelsinjuice

april 14, 2008

Relationer på Jobbet

Efter olika händelser på jobbet så har vi just nu särskild orsak att prata om beteende mellan varandra och hur vi ska agera på jobbet. Vad är ok kontra inte ok. Så idag på mitt veckomöte valde jag att lägga agendan så att vi allra sist på dan pratade om olika ageranden på jobbet. Jag tror (i min enfald kanske) att gänget förväntat sig att jag skulle dyka direkt på frågan.

Och enbart därför..

..valde jag en annan strategi. Jag hoppas med att lägga frågan sist, att dom när de kommer hem (ja jag vill att de ska fundera på det hemma), funderar en sväng till om vad de tycker och att de imorgon pratar sinemellan. Sedan vill jag givetvis få respons. Som en av männen sa att det behöver inte vara en ren fysisk sak som måste hända för att personer ska reagera, utan det kan oxå vara psykiska saker. Och Ja det var exakt dit jag ville få samtalet.

Nu återstår att se hur vi går vidare med detta.

Tack Per Furumo för dina excellenta tips!!

Pudelbruttan..

Min pudelbrutta äter:
-Apelsiner
-Inte hundmat (pedigree)
-Bananer
-Inte hundmat (royal canin)
-Vindruvor
-Ungarnas smörgåsar
.....suck....

april 13, 2008

Inför morgondagen

Nu sover bägge barnen. Vi följer på nyheterna om Engla. Det är fruktansvärt det som hänt. Han har ju haft så många tillfällen. Tänker på hennes familj.

Imorgon en ny dag. Massor att göra. Jag vet att jag har en hel mängd fakturor att köra och det tar tid. I veckan ska semestern fixas o alla sommaraktiviteter måste börja bli klar.

Dottern dokumenterar mycket med kameran! En söt bild på hennes doggis är ju denna. Jag hinner knappt med, dom växer så himla fort! Jag brukar säga att jag ska ge dom stopp o väx piller.

Sent

Nu är det jättesent o rusksent för sängtime för barnen! Det brådskar!

Grattis

Grattis Matrialaren på din 40 års dag!!

Söndag o barnens kompisar

Hos oss är det fullrulle med kompisprat från tidigmorgon o fram över hela dan! Sonens kompis har kommit o nu väntar dottern på sin! Det märks att barnen vuxit då det inte räcker med mamma mera utan deras värld har blivit större! Jag måste säga att på helgmornar är inte jag den snabbaste. Jag gillar att ta det lugnt - det är ju fullrulle hela veckorna för mig.

Jag har tänkt! (Oj då) Jag vill börja måla igen! Olja. Jag har tänkt mer oxå.. men det måste få mogna.

Jorå stegräknaren fick motion i morse + pudelbruttan, men idag blåste det lite kallt!

Minns Sydafrika

I kväll hade vi gäster samtidigt som körslaget, men jag hörde ändå när Lottas kör sjöng lejonkungen, den låten är bara så skön! Hörde den i Johannesburg på Palazzo Montecasion, där musikalen Lejon Kungen gick. Det var en magisk känsla i salongen, fullt, kostymer, inlevelse, att bara befinna sig i Sydafrika är fantastiskt.

Hotellet Palazzo var i sig en upplevelse. Klassiskt. I Sydafrika fanns två bilden, det fantastiksa landet och enorma klasskillnader. Svårt att greppa på två veckor.
Hotellet med service, fantastisk mat, lavendelhäckar, pool....inhängnad..vakter överallt.
Någon dag åker jag tillbaka. När?

april 12, 2008

Funderingar från sonen


Sonen frågade i bilden från backan att: Mamma hur gammal är egentligen den här gubben? (han menar Georg Clooney) jag: Kanske 45 år ungefär! Sonen: han är ju så gråhårig.


Jag tycker ju då att Clooney är .. ja bedöm själva..

Start på lördag


Vaknade helt fri från huvudvärk, helt underbart! Först ett stort glas juice från Brämhults sedan fick Pudelbruttan en lång promenad, hon var alldeles tossig o glad idag! Skuttade och hoppade. Bob o backe idag eller?? Sonen verkar inte vara på G för det men det kan ändras få se!


april 11, 2008

Grattis Månadens Säljare

Idag är det Lilla Syster 1s dag!! Hon har nämligen lyckats med bedriften att bli månadens säljare inom den koncernen som hon jobber innom;-) (lit norsk;-)) + träffa koncernchefen... (högtidligt värre)

Som en jobbar kompis sa idag när jag berättade det: - jasså fick hon allt...!!

- ja...

Så syrran GRATTIS!

Du äger (som sonen säjer)!

Vi hejjar på dig, lillebror knäppte kortet.

april 10, 2008

....

idag ... hem .. medecin ... sömn... börjarblimänniskaigen

bild: kia nordqvist (vara.nu)

april 09, 2008

En bit av tacksamhetslistan

När dagar är sådär lite grå och så så tipsade Mia Törnblom om att skriva en tacksamhets lista.
Här kommer min:
Dagishämtningen är alltid positiv, dottern blir överlycklig - alltid minst en kram, hur mysigt är inte det??

Pudelbruttan blir överlycklig när vi kommer hem, hon studsar och letar upp första bästa socka som hon kan bära.

Bilen startade idag, trots isregn och kallt

Jag har en bil!! Tom en till!!

Min laptop funkar trådlöst!!

Maken hämtar sonen från kompisen!

Det finns mockarutor i frysen
Nu kom resten av familjen hem.. tänk jag har dom oxå!!

Så, äntligen pudelbruttpromenad! Bra för oss båda. Stegräkanren behöver få en omgång!

En lite lurvig pudelbrutta;-)

april 08, 2008

Appropå barn

Jo, appropå barnen så är dottern tokig i att cykla! Så nu är det cykelprat trots att isen ligger på marken. Förra året såg det ut så här: Pyjamas, morgon, pudelbrutta och cykel!
Sonen är redan i full karriär med cykeln men då är han 6 år äldre!

en Tisdag

Just idag är huvudet tomt av skriverier. Efter idag vet jag att jag måste jobba i en miljö som är coachande. När är mycket att göra och stressigt så är det än viktigare att man som arbetslag försöker nå en gemensam positiv lösning. Min filosofi är att lita på människor och försöka skapa positiva ringar på vattnet.

Jag tror inte på hot, visst det funkar med det ger effekter som jag inte gillar. Jag kan inte stå upp för det. Så enkelt är det.

Jag måste stå för den jag är och det som är viktigt för mig. Låter enkelt men måste träna på det.

Ska sova på saker och snosa på lilltjejjen. Mina barn ger mig alltid positiv energi! Barn är liv.

OCH

Jag tänker på Engla och hennes familj.

april 07, 2008

... + en kul illustration


Så det kan bli.....
Bild av Joanna Rubin Dranger

Förändra på jobbet och ut på promenix

Idag tog jag upp diskussionen om hur vi bryter jobbet för lunch och hur vi gör! Jag vill att, om möjligt, vi gör färdigt arbetet och äter sedan om det inte är alltför lång tid, alternativt att vi äter i omgångar. Varför är det en viktig diskussion? Jo, eftersom produktionen står still när vi är i maskinerna och vi tappar artiklar ut. Vi måste alltid försöka se vår förbättringspotential. Det intressanta i kråksången är att alla säger att vi gör så. Men inte enligt den info jag fått. OK.. Tiden får utvisa. Jag öppnar för en diskussion och då får folk börja tänka över sitt agerande.

Ng som jag måste jobba vidare med är jargong på arbetsplatsen. Hur vill vi på avdelningen att den ska vara? Något att fundera på är det iallafall...

Nu ska pudelbruttan få en sen promenad hon är alldeles tokig när hon inte varit ute på sin långpromenad - måndagar är alltid tight med aktiviteter för barnen och särskilt tight är det när maken är borta.

april 06, 2008

Från jobb till barndomsnojja

Jaha nu har jag suttit i ng timma och gjort bort dåliga samveten, istället får jag dåligt samvete över barnen. Vad har jag för prioriteringar egentligen! Men samtidigt är det jätteskönt att veta att det är gjort och att jag kan göra annat på måndag och känna mig mer som om jag får en fräsh start!
Idag var det kramsnöväder och jag o dottern har gjort både en snöhäst och en snögubbe (som rasade i tövädret..)

Kommer ni ihåg, ni som var där, Nettes jätte snögubbe hos vår farmor. Det är massor av år sen säkert början på 80-talet skulle jag tro. Den var enorm och inponerande för oss barn.

Fick lite barndomsnojja och byggde en Snöhäst dom jag lekte massor med när jag växte upp. Jag var så att säga en riktigt hästbiten, dyrkade svarta hingstenböckerna. Min son brukar säga om tjejjer som gillar hästar att dom är så jobbiga. Då brukar jag säga till honom att sån var din mamma.....

Jo, jag tror att pudelbruttan är lite avis på dottern för när dottern är nära mig så vill hon emellan.. lite kärlekskrank...får ha ögonen på pudelbruttan!

Jobba inför måndag......eller

Sitter och ska jobba, eller förväntas att jag ska jobba. Hela min kropp skriker JAG VILL INTE! Men hur ska jag hinna allt imorgon + att det är jag som lämnar och hämtar barnen + fixar deras aktiviteter på kvällen. Är det så här jag ska ha det? När jag väl kommer till jobbet så går det faktist ganska bra - trivs ju. Men det är så mycket annat som lurar kring knuten! Jag är på en resa vars destination är obestämd.

Jag vill just nu:
Gossa med min lilltjej
Surfa o Blogga
Läsa
Glo in i elden i vår Contura
Läsa mina inredningstidningar (beroende jag har)
och
inte tänka på jobbet.

Oj, visste inte att jag kände så där förrän det kom på pränt;-0

Blodig natt


Hm.. jag har ett mysterium att lösa! Sent igår fick jag ta fram Super10 + trasa för att torka bort blodiga tassavtryck här inne. Hade klippt pudelbruttans klor och det gick i ng pulpa. När jag klipper för kort lägger jag alltid Stop Bleeding Powder o det löser sig. Nå trodde det var klart o lade mig. Blev väckt i morse av att dottern sa att Mamma, det är en råtta som bajsat på fönstret.. tänkte inte mer på det (var lite trött) steg upp, pudelpromenad.. Men när jag sen kommer in, så vad SER jag.. jo ng som (vad det ser ut som) kraschat mot altandörrens fönster och det är blod på fönstret o altanen. Vem har varit framme?

1 Uggla

2 Råtta

3 .. nä inte pudelbruttan???

4 nån annan ....


Obs inget lik funnet...

april 05, 2008

Annan vy över Riksgränsen

Såg nyss på texttv att en kille trillat ur sittlift i Riksgränsen.... Oops vem har mer gjort det... eller rättare sagt hängt under liften ..... det känns också konstigt nog bekant....

Joanna Rubin Dranger, Körslaget

Nu har Joanna Rubin Dranger kommit ut med en ny seriebok: Alltid redo att dö för mitt barn. Det är en bok jag vill läsa. Jag gillar verkligen hennes illustrationer och texter! Syrran i Oslo kolla in det, du har ju jätte coola illustrationer du oxå! Men ser ni vem hennes illustration liknar??? säger inget mer.........

Bild: Joanna Rubin Dranger
Appropå körslaget i kväll så tyckte jag att Lotta och Anges verkligen fått ihop kören, men Linas kör trodde inte jag på. Men jag röstade inte heller.

Väntar på sonen att han ska komma hem, är hos grannen, men min navelsträng är för kort för det så här sent!

Ha en skön kväll!

Snabba tangenttryckningar

Oj! Sitter o roar mig med bloggen..är ju rätt ny på detta å då råkade jag radera min counter! hade 121 unika när jag ställde om till 0.. så kan det gå om man är lite snabb o ska bara fixa lite snabbt! Känner igen det..

Naturputs och Filofixs inverkan

Appropå Naturputs så var den dyrare än Autosol, men mijövänlig, slapp parkeringsavgifter samt åka flera gåner. Köpt samtidigt som veckohandligen. Så den lönade sig absolut!

Dottern är kreativ och hon pysslar mest hela tiden, älskar Filofix på Bolibompa, jag ska hjälpa henne att plocka upp...

Må gått idag!

april 04, 2008

Just Nu

Surfar och bloggar lite, äter lite popcorn, pudelbruttan står och trånar efter ett tappat popcorn, sonen ser på Den siste samurajen.... Dottern sover och min man är ute till havs + toaletter, kök o hall skurade! Behövs inte skrivas nåt mer! Ha en skön fredagskväll!

Repfria tallrikar - härligt!


Nu har jag hittat min produkt!! Tidigare i bloggen har jag funderat på Autosol. Men hittade idag Naturputs - tillverkad av bara naturliga råvaror - fungerar? JA!! (bilden fr naturputs hemsida)
Jag använde den till att få till mina vita höganästallrikar som blivit "repiga" av bestick och det funkade, jag som retat mig så på sträcken! Ett stort plus i kanten är att den är miljövänlig!

Tillsaken hör att jag har matta bestick, Cittero 98, vilket i sig ökar repigheten eftersom de släpper metall lättera sa de på DUKA! Som tekniker undrar jag ju såklart om det stämmer, borde inte matta såväl som blanka släppa ungefär lika mycket?? Ng som vet så kommentera det till mig!






(bild: ittala)

april 03, 2008

Min kära avdelning

Jag gillar verkligen när det är fart på jobbet och alla är på G och försöker hitta lösningar! Idag ställde alla upp när jag behövde folk på ett avsnitt, trots att det var helt nytt för iallafall fyra av dom. En stor eloge till dom. Jag vill uppnå med mitt gäng att de tar initiativ och vågar vara på nya ställen samt att de löser saker sinsemellan. Jag ska inte behöva gå in i allt. Det tar tid att ställa om men det går, det är jag övertygad om!

En dag var det ng som satt upp ett mycket negativt citat i deras fikarum. Några frågade vad jag tyckte om det. Ja, vad ska man säga.. Jag svarade att det visar mer om de som satt upp den än ng annat. Vill de ha min respons får de gärna komma till mig direkt. Eget ansvar, vuxna medarbetare - det är mina ledord.

Annars fick jag höra nåt kul som sagts vid en hälsoprofil:
Hälsovägledare: Hur mycket väger ditt skelett tror du?
Besökare: Kanske 40 - 50 kg?
Hälso..: Nej, det väger cirka 15 kg!!
Besök..: Oj, men va' i XXXX är det här andra då??!!...

Nu ska jag fortsätta se Anna Skipper;-)

Jag blir piggare och piggare - det är nog hälsokosten som funkar, får skriva om det i morgon istället;-)

april 02, 2008

april 01, 2008

Vitväder, semester och Mia Törnblom

I morse sa min dotter (4år) att mamma det är vitväder! Det var tjock dimma ute så jag tog bilen fast jag lovat mig själv att cykla....

På jobbet är den stora diskussionen semester, jag väljer att säga: vi ser vad vi kan göra, vi vill alla ha semester men vi ska ändock ha en fungerande verksamhet. Jag vill ta fram det positiva se på lösningarna. Sedan är det säkert så att jag inte har full förståelse för tidigare händelser. Men eftersom jag har en chans att göra mitt race vill jag välja att bemöta folk så. Vi får se hur det fungerar!!

Mia Törnblom sa nåt kul, på en föreläsning jag var på, som hon fått höra när hon tyckte att livet var pest: Om du står med ena benet i det förflutna och den andra benet i framtiden så pissar ju du på nuet! Hm!

och

jag vill ju oxå ha semester......