juni 30, 2008

Grannsämja eller osämja - Aschberg

Ikväll fick vi pröva på hur det är att ha osämja med grannen. Vår äldsta granne som äger marken direkt bakom oss, vars samtidigt äger så mycket skog och mark har i trakten, kom och skällde upp min man för att han var 30 cm över på hennes mark... hm jag trodde inte att det var sant att folk ids. Sedan fick min man veta att vår sons kompisars föräldrar skulle skämmas och hjälpa till att städa upp barnens kojja som varit i ett skogsbryn.. ja man slutar inte förånas över hur folk ids. Sedan är karln i huset senil och damen är kring 80 år..

Maken var bara tyst och och sedan levererade - så tanten sa att du var en obehaglig typ...det värsta jag varit med om ... maken sa detta är bara början.

Ja men nu har vi veckans snackis med våra övriga grannar med barn. Tack o lov så är vi unga och barnen har framtiden för sig!

Nu är kojan uppstädad och och inget kvar - till sonens förtvivlan. Det roliga i kråksången är att dom behöver vår hjälp med filtreringen. Hm intressant!

Som våra kompisar som var på besök och sonen sa: Vi får ta hit Aschberg och Grannfejden så får vi vara i TVn!

juni 29, 2008

NEJ

Nu kommer pudelbruttan att bli sotis! Hon kommer att få konkurrans! Sonen var med en kompis iväg och tittade på blivande hamiltonstövargranne! Oj vad han luktade speciellt tyckte hon när han kom hem. Men NEJ inga mera hunder idetta hus - även om sonen är väldigt bra på övertalning så NEJ!!!

Kände en gång en hamiltonstövartik som var lite egen av sig. Alltid på rymmen för att .. o efter ett tag valpar....

Säger bara NEJ

Nej

NEJ

Här ni insett!!

juni 28, 2008

Jag har kommit på ljudböcker

Idag blev det en mamma å dotter dag och mamma och fönsterdag. Skönt att få måla fönster och lyssna på ljudbok. Behövdes efter denna vecka. Avslappnande faktist. Nu har jag en helt ny laddning med böcker på disken. Barnen däremot gillar inte när jag går in för ljudböcker..dom är så vanan att jag alltid svarar, nu hör jag ingenting utan focus på penseldrag och vad som händer i öronen. Men skönt var det!

Nu för tiden har jag ljudbok i öran till o från jobbet, i bilen, när jag är ute å går med hunden. Need no more - så to say!

Här får ni en länk till ljudboken.

juni 26, 2008

..vi väntar på sommaren..

Tänk att innan semestern så har man jämt så mycket att göra så att jag skjuter upp semestern med några dar för att få allt gjort! Det tyder nog mer på svårigheter att prioritera eller vad beror det egentligen på? Samtidigt är vädret här verkligen ingen hit, det regnar och är kallt.

När blir det sommar?

Mina träd som jag planterade förra sommaren har inte tagit sig så bra. Jag hoppas verkligen att de överlever. Mitt äppelträd som inte blommade ifjol den har dock blommat i år så det är lovande. Vårt jordgubbsland har oxå massor av blommor och det är BRA! I fjol fick vi bara ng enstaka jordgubbe, snyft, så i år har vi stora förhoppningar.. om det nu blir sommar och jag får gå på semester ng vecka!

juni 25, 2008

Stilakuten

Såg på Söderläge och kanal 5s Stilakuten med Trinny och Susannah. Trinny och Susannah gör otroliga jobb med att få folk snyggt klädda! Jag skulle verkligen vela få en tur med dom;-)

Ett tips som de gav till killar i kväll var att de inte ska trycka ner skjortan i alla byxor utan våga ha den löst utanför. Och JA det är mycket snyggare, ser yngre och tuffare ut. Dom tipsade även om färger och linjer för hur män kan klä sig exempelvis längre.

I alla program tar dom upp BHn - kvinnor välj rätt storlek o passform!! Ok då;-P

Deras böcker finns att köpa på bla Adlibris när jag har hävt mitt köpstopp, som gäller denna vecka, så kan jag få beställa - om jag fortfarande behöver tips av dom - skulle tro det faktist!

Sonen tyckte att mamma hon borde klippa sig och göra nåt åt ansiktet..nya glasögon eller linser. Om killen sa han efter att han var färdigstylad att: Nu ser han ut att komma från nutiden, tidigare såg han ut att komma från då tiden. Det var helt sant!
Hejdå!

Ojooboboeoto

Mega dagar på jobbet...har skippat lunchen två dagar i rad.. inte bra. Men jag måste bara..-Är som Alfons pappa!

När det är mastiga dagar så ligger nog känslorna lite mer på ytan..och så har man gjort ett dyk ner i stresskonen. En sån enkel sak som antal ben på en elefant blir plötsligt ett svårlöst problem. Eller är det en zebra?

juni 23, 2008

En raggare Pudelbruttan


Nu ska pudelbruttan klippas, hon liknar en raggarpudel.. hon är en kaninmördar hund oxå..suck snart är kaninerna ett minne blott...
Bara jag orkar är dödstrött och ser dubbelt på vänster öga igen...ng pågång..har starka aningar migrän....:(

juni 22, 2008

En sen kväll efter Järnets Änglar

Vissa kvällar är bara så fantastiska - vilket ljus! Taget för kanske 15 minuter sen!! Kolla själva!
Innan fotot såg jag filmen Järnets Änglar som baserar sig på 3 kvinnor som arbetar på SSAB i Luleå. Visst den var intressant ur flera aspekter, jag blev däremot lite less på att allt var så svart. Visst kan livet vara mörkt men .. nä jag gillar mer positiva händelser. Det var min spontana känsla, sen var det väl kul att se miljöerna och visst nog kan man ju fundera lite kring den men..

juni 21, 2008

Nattis från pudelbruttan


Midsommarblomster och drömmar


Måste bara lägga in bilden på dotterns blomma under kudden! Men i morse sa hon att hon inte drömt någonting! Om hon ska drömma så ska man ha en lååång blomma för att få en lååång dröm.

Hon sa oxå att hon skulle haft en maskros!

Det är kanske så man skulle ha gjort när man var liten och kanske fått en föraning om vem pappan skulle bli! Hur skulle man då ha gjort;-! Men så bra resultat på kidsen så givetvis likadant!

ECO


Jag har hittat ett nytt snabbkaffe som är superbra. Icas I love ECO. Den är god och jag får inte ont i magen av den. Samtidigt bidrar jag åtminstone litegrand. Jag vill verkligen bidra med det jag kan göra. Jag försöker handla närodlat, cyckla, satsa på kvalitet. Hoppas jag kan bidra med en liten skillnad.

Midsommarafton för en pudelbrutta

Vad gör man inte för att få vara med sin familj!


Bara dom är nära!

juni 20, 2008

Midsommar

Oj vad skönt det är med midsommar...eller engentligen så gillar jag att vara ledig i 3 hela dagar med barnen. Hade givetvis velat åka med till OSLO for visiting a sister with a new house! Hope you read this and write a comment. Snart åker vi till torpet.

Igår var den sista delen i min favvo serie Brottet och den var lika bra hela vägen igenom. Den kommer jag att sakna som bara den.. rusk bra.

Idag mötte vi en galen bilist som försökte köra om oss i typ 110 på en 50 väg framför en refug och med möte!!!!!!!!!! Bilen var en svart BWM PTO 494!!!!!!!!!

juni 18, 2008

Funderingar

Mitt astro:

2008-06-12 Du funderar en del över ditt liv just nu. Du har en del svåra personliga beslut att fatta. Om du är osäker ska du bolla dina tankar med din partner eller en nära vän.

Ja, och nu har jag surrat med en god syster P och har en strategi!

juni 17, 2008

Henrik Fexeus


Såg Hjärnstorm på 2an i kväll och insåg att det är/var Henrik Fexeus som fungerade som programledare. Det var intressant. Det var oxå detta program som fick vår nuvarande VD att ordna så att alla chefer fick ta del av Henriks förmågor under vintern.
Jag hade turen att hamna i själva uppträdandet i början och i mitten. I den första övningen skulle han komma på vilken ska vi hade utifårn vårt beteende och hur vi agerade - omedvetet. Det var verkligen läskigt att se hur han genomskådade alla oss. Jag blev sedan frågad igen att komma upp på scen för att visa hur man flörtar.... det var verkligen en träningssak för mig. Jag gillar spex mycket men nu var jag bara stel - på jobbet skojar som att jag är så stiff;-)


Eftersom Hendik hade visat så goda egenskaper att "läsa tankar" så då mejlade jag givetvis han efteråt och frågade varför han valde mig till övningen.. jag var övertygad att han hade ng baktanke med det hela..


men, vet ni:


Han svarade ungefär så här: att han valde en kvinna som han tyckte såg bra ut i samma ålder;-) Visst jag har kanske förskönat svaret. Ska kolla i jobbmejlet om jag har sparat det så kanske hela sanningen kommer fram. Men det var roligt.

juni 16, 2008

Fingrar och hjärtan

Gråt och tandagnissel - sonen fick 2 fingrar i kläm när dom busade. Men nu verkar han ha lugnat sig och det ser inte så illa ut som det kan bli ibland. Olycker händer då och då, men vi har iallafall varit förskonade från stora olyckor..

jag fick en teckning av dottern idag med ena sidan med ett stort hjärta och andra sidan ett till hjärta med rand igenom och så stod det KRAS.. (hjärtat gått i kras)

...
...
...

läskigt!

juni 15, 2008

....Duffy....

Sirapshjärnan behöver röra på sig!

Vet ni när sirap varit i kylskåpet och ni ska få ut nåt ur flaskan! Så har min kropp fungerat idag, är det pollenallergin eller vad? Nån som känner igen.

Sonen fick iallafall igång mig med badminton! VAD BRA!

Skön musik

juni 14, 2008

När livet stannar


Har nu läst färdig boken När livet stannar med Malin Sävstam! En hemsk beskrivning om hennes vardag. Jag rekommenderar verkligen att läsa boken. Men om du väljer att läsa den väljer du oxå att få en förnimmelse av hur svårt livet kan vara.

Att sitta rakt!


Jag gör så gått jag kan tänker Pudelbruttan!

Tjejjogg o sommarkänslor

Sprang tjejjoggen idag 5,5 km på ungefär 34 min. Jag hade velat hamna under 30 men men. Jag joggade hela tiden och det var mitt grundmål - och det gick bra, KUL!! Brorsan med fam ställde upp som barnvakt.

Idag var det försommar - ÄNTLIGEN! Som vi har väntat. Kaninerna ut o barnen hjälpte till att städa buren. Sonen tyckte dottern var hjalpsam;-)

I trädgården har många växter tagit stryk och verkar inte komma upp. snyft. Men äppelträden blommar iallfall och det lovar gott!

Köpte jordgubbar som vi festade på idag - mums!

Men det lämnade visa spår.....men vad gör det jag har ju tvättmaskin!




juni 13, 2008

Just like my poodel;-)

..I have a dream..

I morgon är det spring time;-) Måste bara få barnvakt, annars får dom väl följa med.. ett tag var jag jämt ensam med barnen. Nu är det inte så o det är bra men vissa helger kommer alltid att var så här!

JO!!

Jag har beställt fönster från Traryd! En dubbelfönster dörr och två sidofönster och dessa ska sitta på gaveln till vårt uthus på 60 kvadrat! Ett extra hus på vår tomt som bara har stått där och varit trist. Nu ska det bli en Atelje!


LJUS
VIT
KAMIN i GJUTJÄRN
GÄSTSÄNG
PERGOLA
Det är ett projekt som kan räcka länge. Men dukarna ska komma fram.
Ska dokumentera detta!

Vårt stor segel från vår förra båt, det var en folkbåt i trä - 45, kommer oxå att hitta sin plats!


OBS bilden är från denna folkbåtssida!!! Få lite inspiration. Vi tillbringande många underbara stunder där. Jag köpte båten för mina stipendiepengar från exjobbet, men det var värt vartenda skrutt öre!
HALLÅ OSLOBOR HUR GÅR DET MED THE HOUSE?

Shopping at Tradera

Surfar på mitt tradera! Ett tag höll jag på jämt men nu är det mera då o då. Det beror nog på allt annat som ska göras och att jag har börjat blogga! Tradera är toppen på barnkläder! Jag har köpt och sålt massor. Mitt favorit fynd var en Lacroix kappa och byxa till min dotter när hon var 2 år - en docka!! Min egna bästa omsättning på tradera var en plupp docka som jag fick på en loppis och som gick på tradera för +250 kr;-) Det var kul!

Just nu är jag ute efter i.d Bare och Attling. Men jag vill göra fynd det är så mycket roligare!

juni 12, 2008

Jogging

Ikväll har jag oxå varit ute på länk! Det gick lite lättare, hittade nån form av stil! Få se hur det går på Lördagens tjejjogg? Jag har iallafall ett mål!

Undar om jag fick nån som hakar på? En kompis till mig ska springa iallafall så det är kul!

Pudelbruttan gillar när vi joggar men hon vill helst av allt busa och bära kopplet själv, o ibland dyker hon ner i ett dike...

...jag ska bara...


Jag har börjat läsa " När livet stannar" av Malin Sävstam. Jag gråter hela tiden och förstår inte hur hon och hennes son har orkat överleva. Jag har bara hunnit halvvägs än så länge. Började läsa den på flyget när jag åkte upp från S-tälje sist, men eftersom jag hade reskompisar så surrade jag med dom och var inte helt uppslukad av en bok, då hade dom nog tyckt att jag var lite tråkig.

Kan knappt bärga mig tills jag får sätta mig igen, jag ska bara.. (som Alfons Åbergs pappa)

...basta först...

...se mitt favvoserie Brottet...

...fundera över när jag ska ha semester - jag vill inte jag vill inte jag vill inte dela den men det kanske blir så ialla fall...då kanske jag skiter i att ha semester...nää nu blev jag negativ...

...jag ska bara...

juni 11, 2008

Mitt i veckans stök å bök

Äntligen sätter jag mig ner! Turligt nog kom en kompis förbi och bröt mitt maniska städande, så jag fick lite perspektiv på livet. Jag hann oxå ut å jogga tidigare i kväll för jag var så rastlös och höll på att gå lös på porslinet i diskmaskinen... kanske har det varit lite för mycket på sistone..

Sonen visade ett trolleritrick som han lärt sig, det var jättecoolt. Problemet är att kl är 22.10 och sonen och dottern är ännu vakna... hm... det kliar känns det som.. JAG gillar rutiner på barnen särskilt när jag jobbar.. maken jobbar inte, han är ledig till fredag.... grejjen är att jag får ta deras oregelbunda tider och det gillar jag inte.

Läste upp sista stycken för maken och då måste jag tillägga att han jobbar inte på sitt ordinarie jobb utan han jobbar hemma. Nu idag har han fixat våran altan...

men jag gillar ändå inte när det blir för sena kvällar för barnen och jag får ta det som ska upp 0500....

Tja, bäst att jag slutar blogga..

juni 09, 2008

Brancher och lopp

Imorgon är det dax med fakrien! Det innebär alltså att man ska upp vid 4a för att hinna med första flyget. Känns inte motiverande men hande lovat att hjälpa till med en FMEA, Failure Mode and Effect Analysis, i kväll, i en helt annan branch. Det var faktiskt kul att testa det och det är givande att träffa andra brancher. Annars var dagen rätt ¨lång 630 - 1700 ganska knäckade faktist. Iallafall för mig...

På jobbet är det många som klagar på halsont och snuvighet. Jag tror att det är så enkelt som pollen. Jag har nog astmatiska problem i vår men trots detta anmälde jag mig till ett 5,5 km lopp på lördag! Galet, jag vet!! Eventuellt får jag med nån, men om inte annat så startar jag iallfall och har det bra. Ska ni hänga med på skoj, bra priser var det oxå??

juni 08, 2008

Mina barn

Barnen är det bästa jag har..ja karln oxå men barnen dom kan verkligen hotta upp alla ögonblick! Som ikväll:


Reklam, det är safari och en karl jagar en leopard med kameran. Sonen sägar: Mamma så där är det när jag och E (hans kompis) jagar, men vi jagar humlor! Men han syftade på känslan att jaga.

När jag nattade dottern låg hon och smilade som bara hon kan och med ihopkniptna ögon! Hon frågar mig:
-Mamma vet du vad jag tänker på?
-nä svarar jag.
-Jag tänker på att jag badar, badar i pengar!

Det är dom här små stunderna som jag lever på. Dom är som guld, värdefulla! Dom växer så rackarns fort, måste ge dom stopp å väx piller! Då skriker dottern NEEJ, hon vill bli lång... vi mäter henne! Just nu är hon i armbågshöjd, nyss var sonen det...

juni 07, 2008

Alla sover och jag sitter på nätet

Lördagskväll å jag är uppe! Har varit ute o sparkat boll med Pudelbruttan - hon älskar det.

I morse hämtade vi upp nät och dottern beskrev spindelnät vid bryggan:
-mamma, här är det mycket spindelnät, spindeln spindlar det!

Ett nytt mysigt och logiskt verb SPINDLAR !

Sonen hade åxå massor av roliga ord som Mator (tallrikar) å Slicken (tungan);-)

juni 06, 2008

Nyckelpigor


Idag är det nyckelpige jakt hos oss! Nej det är inte pudelbruttan denna gång utan hennes lillmatte;-) Hon köpt en håv igår så...
JAAA ropar hon: -nyckelpige jakt!

Det är bara att dom blir lite klämda...

Kanske åker vi på havet idag!

juni 05, 2008

Dejligt på jobb


Superväder idag, men jag har ju mitt jobb. Idag var det kul! Jag gillar verkligen att surra engelska och idag fick jag göra det och diskuterade serviceavtal och grejjer. Jag minns att ända sedan jag var liten har jag velat jobba utomlands. Visst jag har ju prövat USA under en tid och grannlandet, men rastlösheten i mig har inte gått över. Jag trivs som fisken i vattendet när jag har andra språk kring mig... nå vi får se vad som händer med detta. Jag ska iallafall passa på och tycka det är kul när det händer i vardagen. Det är en grej som ger mig energi.
Men appropå roliga/inte roliga saker så är bokan jag läser bra. Chefen hos psyko..., den är verkligen intressan och tänkvärd. Den är bra!

juni 04, 2008

Dottern sa...

Ikväll när det var dax för kvällsdusch sa min dotter (4,5 år):

-Mamma du är jättefin i den där klänningen! ( en lätt solklänning). Du är så fin med runda bröst och rund mage, du ser ut som en riktig mamma!!

Vicken komplimang VA! Den bästa jag fått på länge;-)

Sommar sommar sommar


I morse när jag cyklade till jobbet hade jag på mig jeans, linne, tunika, vindjacka och när jag kommer en bit känner jag men det är ju SOMMAR. Det blev väldans varmt att cykla..

Väl på jobbet så av till bara linnet, fort, höll på att förgås. Sedan var jag tvungen att ge mig in i ytbehandlingen och gissa hur varmt det var där med ugnar och bad!


Väl hemma så igång med spaden o ta upp den sista vinbärsbusken. Sen gick man igång..grävde lite till såg plantor framför sig Rudbeckia Magnus... jag vill ha ett helt gäng... det ska jag satsa på i år!

Jag hade ju tänkt ta det lite lungt!

Pudelbruttan har problem med kaninerna ... grrrr... annars så är hon en pudelbruttis!


juni 03, 2008

En pudelbrutta i ogjort väder


Idag har pudelbruttan gjort en grej som gör att hon visar att hon är en riktig jakt hund, eller en thrillerdog! Som ni vet har hon vaktat kaninerna med mycket stort intresse!

Idag hände det!!!!!

Hon fick lös en!!!

Maken hittade buren öppen, en kanin i den andra borta???

Denna gång behövde vi inte fundera över förövaren, den avslöjade sig nämligen själv.

Pudelbruttan hade kaninludd i munnen!!

Kaninen kunde senare återbördas hem till buren. Men frågan är nu? Vad är nästa steg för Pudelbruttan?

Jag har mina aningar att vi har sett en början. Pudelbruttan en serialkiller?? Tidigare i våras hade vi ett olöst mysterium med blod på altanfönstret...finns det ett mönster...lämnar den samma spår eftersig? Det tätnar!

Kvällsis

Hos oss äter vi A-fil o flingor, A-fil och muslie till frukost och till
kvällsis - Alla vi förbrukar massor av liter. Handlade i lördags 5 liter och ja det är slut.. måste åka å panik handla nu för att det ska finnas i morgon...
Norrmejjerier har en trogen kund. När vi är i Finland så finns det ingen som är lika bra Å när vi kommer hem då är det fest igen med A-Fil;-)



Vad äter ni till frukost?



Vi äter A-fil...i massor som sagt...

Ett samtal på jobbet

Ibland så kan man komma på lite roliga grejjer under tiden när man pratar med killarna (jag har 21st män och 1 kvinna i mitt gäng).

Ringer till en person:
-Hej, har du sett P?
-Jo han är tillsammans med M nu.

Ringer till P (som förövrigt ofta har telefonen på laddning):
-Hej, är du med M?
-Nä jag har lämnat honom!

Då börjar jag fnittra (stackarn som inte alls har hängt med) å kan inte låta bli:
-Inte får du göra slut med honom sådär bara..

Visst det är lite fånigt men sånt råkar ibland bara komma ut! P är en trevlig typ med humor.

juni 02, 2008

Måste fundera vad jag pysslar med....

Jobb, jobb, jobb..

blott inget mer idag...

juni 01, 2008

Dagen idag

En lugn dag. Kanske för att huvudet var som en högtryckskokare.. fattar inte vad det är för nåt i skallen - ett troll kanske?



Nå,


Eftersom jag inte bara kan gå och lägga mig så läste jag och satt i gungstolen på terassen med min last..kaffe i favvo koppen Paratiisi (jag har ännu fler laster..i livet). Men sen somnade jag sa barnen och vaknade när jag frös ute.
Barnen cyklade på hela dan och hoppade i studsmattan. Vi for å köpte glass - och blev en poppis mamma!
Pudelbruttan pausade hon med.