juli 29, 2008

Chefen hos psykoterapeuten av Lena Nevander Friström


Nu är den läst och jag kan bara rekomendera hennes bok! Boken beskriver bla olika fall som chefer kan råka ut för och vilka metoder chefer kan använda. Mycket var direkt värde för mig att ta till mig och som jag säkert kan anväda på jobbet såväl som hemma! Lyssnade även på min Ipod hennes sommarprogram från ifjol och hon var verkligen en frisk fläkt med massor av intressanta reflektioner. Tyvärr gick hon bort i våras i cancer, men hon kunde verkligen sätta saker på sin spets, både i boken som i sitt sommar program.

Kan absolut rekomendera hennes bok. Nu ska jag beställa "Kränkta människor samarbetar inte" av Lena från adlibris. Jag kunde ta till mig hennes sätt att skriva och boken kändes angelägen.

Kan ni ladda ner hennes sommarpratare 07 - gör det! Hon var även en riktig hästmänniska med islänningar - jag har full försåelse för det;-)

Läs och Lyssna

Mera från Bostadsmässan

Här kommer ytterligare bilder från bostadsmässan. Visst! Jag har några till kvar. Knäppte mycket för att spara ideer och ha som inspiration. Nedan kommer ett av mina favvohus.

COL LEGNO no 15













Kommer att fylla på med ytterligare bilder..men inte just nu!

Sommardag



Sommardag

juli 27, 2008

Sommar o Pudelbruttan

En stilstudie med Pudelbruttan och himlen.

Hela familjen på havet - Äntligen

Dagen var helt fantastiskt. Pudelbruttar var för första gången med på havet. Det var läskigt tyckte hon, men det är bara att vänja sig och det gjorde hon tillslut! Men lite skakig var hon hela vägen i början.
Två nackar som är jättefina
Pudellutten;-)
Kokt potatis, köttbullar, vitlöksbröd, grönsaker.. maken tillagat på trangia! Detta var vår favvo mat när vi hade segelbåten och sonen var 2,5 år. Vi seglade o lagade mat på trangia..fritt å härligt.
Testar min kamera. Färgerna på holmen - kombination!

Pudelbruttan har varit tvungen att simma....

Sonen snorklar!

Vi fick 6 st aborrar som maken rökte på kvällen.

Pudelbruttan njuter att få hänga med sin familj!

Lång nos - det har pudelbruttan - men hon är ju en kungspudelutt!


Sent på kvällen plockade jag KVÄLLENS skörd av jordgubbar - say no more!
Rökta aborrar, grönsaker, chips, dip å lov att äta hur mycket jordgubbar som helst! Sonen sa att mamma detta är det enda som jag verkligen tycker är jättegott och samtidigt nyttigt!..
Aborrarna var mycket lyckade! Alla åt! Pudelbruttan fick dotterns rester som var ordentligt genomgånga att det inte skulle finna ng ben kvar. Mys!

De var vår Gårdagen
En vacker pärla i halsbandet livet

juli 24, 2008

antioxidanter och grannar

Sommarprimörer;-) eller gallrat i morotslandet!
Skålen är faktist ett jättefint minne efter ett bröllop - då gästen fick ta med sig efterrättsskålen som brudens bror gjort! Den använder jag varje dag!

Dottern har festat på morötter vid ..... just det datorn ... fick rensa på jord .... men nyttigt blev det för henne!











Jordgubbslandet är helt fantastiskt - aldrig trodde jag att vi skulle få så stora och söta gubbar!
Vi har fått nya grannar!!!

juli 23, 2008

Trött som bara den!

Är på jobbet före halv 7 och stannat till efter 4 varje dag. Och jag är faktist en riktig tröttmössa, så jag trotsar denna vackra sommaraväll o ska bege mig i sägn. Trist va - bara för att hinna göra det o det på jobbet .. dvs fakturor o attestera löner samt hinna med alla projekt o renoveringar o akut som dyker upp så har ett sommarstopp inom verkstadsindustrin!

Jag har dock hunnit ikväll besöka kusin A o låna hennes katalog Hortogreen! Det verkar finnas massor i den som jag bara måste ha... Trebladsspirea - jag sa till A vad heter den som liknar fyrverkerier! Ja - trebladsspirea. Och en till solhatt "Coconut lime".

Bild. Odlarglädjen.se

Sov så sött!

juli 22, 2008

Naken!

Regnet det bara öser ner .. regnet det bara öser ner .. munnen den ska skratta Å ...

NÅ iallafall så igår sa min dotterns kompis: att då kan ju oxå min mamma och pappa komma om dom inte är nakna!

Så är dom ofta nakna eller? Jag var ju lite försiktig av mig så jag frågade inte henne mer om det, men kanske jag ska fråga hennes föräldrar vid ng väl valt tillfälle! Eller kanske är det jag som e ovan;-)

Appropå naken så imorse på jobbet i en av våra truckgångar så stod en karl med brallorna nere och höll på att byta om, jag vet inte vem som blev mest paff han eller jag!Eller så ska jag vara oftare i truckgången eller skulle jag inte det!

juli 21, 2008

IVT Bergvärme


Brorsan jag lovade dig att sätta in en bild av IVT bergvärmer och bergvärme var grejjen på bostadsmässan!

Bostadsmässa i VASA 08

Nedan följer några foton. Jag har flera men får se hur jag publicerar dessa? Mässan i Vasa är byggd i en havsvik. Det blåste friskt och garanterat myggfritt sådana dagar! Kommentera gärna!







Bostadsmässan i Vasa 08
Fotot taget från Penthouse over viken. Alla foton är mina egna. Har du intresse att använda dessa vill jag att du hör av dig.





Fasad utsmyckning


Uppiggande hall

Sammanlänkade byggnader


Studie i fasader















En annan av mina favoriter: Talo Fokus. Råa betongväggar och naturmaterial med överraskningar;-)














Nedan ett av mina favorithus - TALO YARI 21

Ett sinnernas hus för musik och konst och spännande installationer!




















Vy bild av bostadsmässan i VASA 08


Köra igång efter semestern

Min kollega frågade i morse hur det känns att komma tillbaka till jobbet? Jag svarade ungefär så här: det känns ungefär som att dyka ner i ett skrotband.. blodigt värre.. Nå så farligt är det inte men vi har haft trubbel med byte av skrotband och jag har funderat på skrotband hela semestern. Imorgon vet jag helt säkert om hur vi ska agera med det kvarvarade. Kollegan belv lite förskräckt över mitt svar. Men han har skött jobbet ypperligt - önskar att jag hade samma rutin som han ibland!

Ni väntar på husmässebilderna från Vasa!!!

Här en bild på sonen som HOPPAT från båten!

juli 20, 2008

Sova över är inte alltid så lätt!

Ikväll tänkte dotterns kompis sova över, hon försökte tre gånger och var ganska övertygande.. men nej det gick inte. Dottern bara började gråta när kompisen sa att dottern måste sova över sen.. det ville hon inte!!

Pudelbruttan kom oxå hem ikväll ... vilken glädje ... slickade sonens öron helt galet!! Nu ligger hon i famnen hos sonen och njuter. Hon fick oxå leka med sonen kompis så lyckan var total för henne..

Nu vill dottern ha mera kvällsmat...

Frossat i bostäder i Vasa MEN här kommer först mässan i Oulu 05

Har kommit hem efter en lång bilresa från J-stad. Vi stannade i Ouluntulli och åt en bit mat samt barnen fick hoppa i plurret en stund och JA det minskade gnället en stund!
Tänkte lägga in lite bilder från bostadsmässan i VASA som jag och maken var på igår men kameran hade laddat ut.. (barnen kollade blider hela resan ... vad gör man inte för lung o ro??) Så här kommer istället bilder från Bostandsmässan i Oulo 05 som hade superfina hus och inredningar.

en liten bild på mej!

I Oulu var detta mitt favorithus. Stora ljusinsläpp och fin övergång mellan ute och inne! Bilden ovan utifrån och nedan innifrån.

I ett av husen var väggarna kvar i betong. Det var intressant och en fin färg! Maken tyckte att den inte var klar. Men betong är fortfarande intressant och ett hus o VASA hade samma stuk.



Kombinationen av uthus och hur huset och uthuset binds ihop. Detta var det ännu mer av i Vasa. Terasser i olika höjd. Många valde att kombinera med bastu i uthusen och olika typer av utespan. Lyxigt men drömma får man;-) I de hus i Oulu som hade uthus, hade man satsat på olika typer av studios främst då atelje och för musik.

Ett trevligt hörn!

De flesta hus i Oolu hade naturligt vis kaminer och alla hade bastu! Nedan en rund från ett penthouse;-) Som jag då kallade ett boende för en actionfigur. Det var så specigt och coolt! Önskar att jag hade mer bilder från den lägenheten men jag gissar att jag bara njöt av den! Jag gillar nämligen det som är lite oväntat;-)

Nedan en blondare varitant och med finska bastugnen i focus.

I Oulu var trädgårdarna planerade med mycket sten. Fint visst, men ibland hade man tagit i att hela tomten var bara sten och ng perenn planterad mitt i stenläggningen. Detta fanns även ett hus i Vasa men jag kommer nog inte att ta till mig det att bara ha en gård av sten... Stenar är jättefint att använda i trädgårdar men inte bara sten. De hade också använt sig av mycket bark, gångar och terasser. Det som jag verkar komma nu är utespan och pooler. I want one! Brorsan såg även att de använde sig av IVT bergvärme.. knäppte enkom en bild till dig för det och den får komma med när batteriet till kameran vaknat!