augusti 31, 2008

Kyligare i luften

Ett kort från veneziansk igår. Det blev jättemysigt när det blev mörk och alla ljusen lös, sen braka det lös med lite fyrverkerier .... barnen var helt lyckliga!

Pudelbruttan åker på kollo i en vecka hos mormor!!!!



Ja, för idag är det sista inlägget på ett tag och hela familjen tar time out för att tillbringa på sydligare breddgrader. Det ska blir riktigt skönt. Datorn lämnar vi hemma och tar paus från den med.

Testade odla olika morötter! Spännande att dra upp dom;-)


augusti 30, 2008

Fullt upp

Idag är det Veneziansk i Österbotten och det hade varit kul att vara där i kväll. Sonen saknar verkligen alla smällare! Men ikväll far vi till svågerns stuga o firar Veneziansk.

Idag har sonen bakat Jitterbuggar. Han vill göra nåt avancerat så vi testade det och det blev jättebra! han frågade mig om varför jag inte bakar så ofta... jag gör verkligen inte det. Det blir verkligen inte av. Förr innan familj kille och barn så hade jag alltid frysen full med alla möjliga sorter .. men nu .. TOMT! Men tänk vad bra när sonen vill baka. Han sköter jobbet och jag coachar han;-)

Idag var dottern själv på kalas, det var första gånen och hennes navelsträng blir längre och längre.. Det är väl det barnen ska göra - växa upp - det går bara för fort!

Vi klippte dottern hår oxå. Hon har tjock hår så det tog tid, men det var dax då topparna var slitna, nu går det lätt att kamma igen.

Gissa vad ... jag har varit ute och slösat idag en kortis ... men dyrt på en halvtimma.. nää det blev inte attlings peace

augusti 29, 2008

Oj men va hände!

Litte kaxigt så där på fredagnatt;-) Snubblade på denna på Youtube och kan inte låta bli att lägga upp den.

Tankegångar

Fortfarande nöjd idag;-) Och ja det har blivit mera nej! Nåt som är kul är att allt känns betydligt lättare efter semestern. Raden med fakturor i vårt system går betydligt lättare att ordna än i våras . . sköönt . .

Nu är det bara nån dag kvar till vår semester resa och jag har ingen ny bikini HJÄLP men jag kanske får färg i min gamla;-)

The Lucky One Alison Krauss



Till dig

augusti 28, 2008

Nöjd idag

Idag har jag gjort något som jag är mäkta stolt över. Jag har sagt nej till ett erbjudande som var svårt att motstå! Men det är nog så att man ska följa som magkänsla och inte låte smicker eller alltid det logiska ta överhand. Vad har jag lärt mig? Jo att lyssna på vad jag känner. Risken är kanske att jag börjar säga nej för ofta .. kanske har jag kommit i nej perioden är den kanske grön eller lila eller rentav röd?!

Jag har varit i en blåperiod
Jag har varit i en svartperiod

Vi får se vad som händer. Det är så att har man börjat med en sak så leder det ena till det andra och vart livets slingriga vägar tar vägen är intressant - garanterat en massa överraskningar!

Blocket igen

Jo å så satt vi på lunchen och pratade om detta så säger en leverantör att när han la ut annons på blocket om Säljes TV bänk så fick han en fråga på mejlen om gardinerna....

Annons på blocket

Denna annons har roat oss på jobbet idag! Kollegan hittade den på www.blocket.se
han tycks ha blivit less;-) Vad säger ni!!!
Sängen ska ut
Säljes av Mats Persson. Insänd 22 aug 18:21. Ta bort, ändra, förnya
Frun ska göra om i sovrummet IGEN eftersom sängramen inte passar in längre. Den är klädd i vitt tyg, kommer från Ikea och den samlar en massa damm och katthår efter våra två katter. (Jag påpekade detta vid inköp, men vad vet jag om inredning.) Efter en tvätt av tygeländet runt stommen så krympte det och man får ta i så man får skitsmak i munnen för att det ska passa. (Och det gör det ej ändå) Man kan stå ut med det tycker jag, men igen, vad vet jag?????? Nu ska eländet ut (sängramen alltså, inte frun) och jag kan tänka mig att skänka bort eländet (igen, sängramen inte frun) Det är bara ramen som ska ut, ej skjutbanorna (madrasserna).Allt tyg är nytvättat. Eller bytes mot något kul. (OBS Ingen fru. DET RÄCKER MED DEN JAG HAR)

augusti 27, 2008

Stilakuten

Såg stilakuten idag igen med Trinny och Susannah. Den är bara så bra. Jag kände lite igen mig i en kvinnlig lastbilschaffis på 33 år ... jag klär mig ju inte så feminint ... fast jag skulle vilja! Men jag har så svårt att gå i verkstan (sitter längst bak) med snygga kläder. Mitt i allt måste jag in i en maskin och så var den sagan all med sidenblusar o grejjer.

Men det är ju alltid kul att kolla på program, men HÄR ska det bli förändring. När jag kommer till Finland nästa gång så hoppas jag att min svägerska jobbar för hon är SUPER på att hitta kläder!


Moj

Allt mellan himmel och jord!

Oj vad jag har fått fundera på saker och ting! Men en sak har verkligen kommit till mig så här och det är att jag måste verkligen jobba med mitt gäng. Det är så kul att se dom formas och extra roligt är det när jag ser att det går vägen. Vi får förbättringar. Sen så lär jag mig hela tiden... Men så är ju livet i sig. Det är bara att tänka på sina barn. Hur fort det går. Eller så se på pudelbruttan nedan:
så hittade jag dessa kort på hårddisken i min andra dator!

En liten pudelbrutta som älskade att rota i landet!

Trött!!!

Pudelbruttans mormor

augusti 26, 2008

Barnen det bästa jag har

Surfar på La Redoute men det går så sakta! Kan göra flera saker samtidigt. Dottern har jag fått i säng men det är värre med sonen. Han bara såsar på och går vilse i huset ... alltså han hittar överallt förutom till sängen.

Äntligen nu är han där;-) Nattat och klar! Han har blivit så stor och klarar sig så bra. Fixar iordning sig på morgonen .. jag checkar på kvällen att det är rent och påminner han om det behövs. Helt underbart! Han har oxå lärt sig göra Franska Riddare hos sin farmor i sommar så det tränar han på.

Dottern lärde sig hoppa hopprep i dag! Hon gjorde på samma sätt som när hon lärde sig cykla utan stödisar .. bestämde sig att kunna och vips så grejja hon det. Gissa hur stort leende jag fick!!
STOOOOOORT

augusti 25, 2008

Är veckomöten kul?

Funderat mycket på vad som jag verkligen gillar.. på jobbet alltså! En grej som jag kom på idag är att jag gillar att ha veckomöten och härja lite med medarbetarna. Dom härjar ju på sitt sätt med mig! Idag ringde säkert 7 st och frågade om jag ska ha veckomöte! Ja var mitt svar. Man hörde en suck och OK ... 7 gånger! Och jag som hade massor av intressanta grejjer att ta upp som "morgonpulsar", nya chefer och sånt delikat.

När vi väl träffades så kunde jag inte låta bli att säga om dessa ringningar .. men nu har jag lovat dom ledigt nästa måndag när jag är på Cypern. Ni skulle sett deras nöjda miner. Grejjen är att dom har jobbat tidigt och varit ute i maskiner hela dan .. så när dom väl kommer på möte blir dom trötta av att sitta och lyssna. Måste lägga in nåt spex åt dom! Har ni nån ide?

Väl tillbaka till Officet sa min Chef .. att hon kan ta veckomötet .. bara för att sätta fart;-) Vi får se. Nå iallafall jag tycker det är kul att ha veckomöten när jag känner att jag har en kommunikation. För mitt gäng säger vad dom tycker, ibland - ibland inte, men det är en levande grupp och inte en tyst butter skara.

augusti 24, 2008

NUet´ Morsan

Det är lustigt men när barnen och jag gör någonting, fast skalar ett äpple, pratar barnen bara om vad dom ska göra sen, äta sen osv. Till och med maken. Han tar alltid upp att: när barnen blir stora så ska....
Senast när vi var och bowlade sa sonen hela tiden men när vi åker på lasergame...

Jag gör uppror! Mitt mål med barnen och maken och mig själv är att det vi gör NU är det vi gör! Visst kan vi planera för framtiden men när vi väl gör nåt så kan vi njuta av det och inte vara i framtiden! Jag vill NJUTA av barnen som dom är nu! Jag väntar inte på nåt annat!!

Notera revolt på mitt sätt!! ;-)

Slappar helg


Vilken skön helg! Vi har slappat och bara varit. Precis vad man behöver, eller jag! Igår tog vi en promenad och tittade på ridtävlingar. OJ vad jag blev sugen att rida igen. Men just nu är det målningen som får den tiden.


Maken var ut för att se om han hittar kantareller, pudelbruttan följde med och när dom kom hem var hon helt slak. Hon bara sover och sover. Men hon har blivit lydigare. Igår när en hund passerade och jag hann inte platsa henne som kom hon direkt efter nosningen till mig och la sig på rygg med tassarna i vädret! Hon visste att hon gjorde fel!!! Toppen! Men JA det behövs mera träning.


En annan kul grej är att jag inte gör som alla säger utan jag vill säga hur jag vill ha det. Det är kul!

augusti 23, 2008

I veckan bryderier!




Är verkligen i bryderier... Vad säger magkänslan och vad vill jag! Inte falla för smicker sa en person.. ja jag måste luta mig tillbaka och fundera..
Bild: Rubin Dranger

I veckan!

Så här har det varit hela veckan! REGN! Men idag sol och varm. Sonen for ut med en kompis till en ö för sista helgen innan sommaren och dottern leker med grannkompisarna. Att det är skönt när dom har kompisar nära och kan springa fram och tillbaka. Det är superbra. Nu ska dom försöka sova över i natt! Få se hur det går denna gång?!


augusti 21, 2008

Funderingar, funderingar .. .. .. förebilder och mål .. .. HÄSTAR

Idag har jag haft anledning att fundera på saker och ting. Saker som mina förebilder och mål. Just nu är jag nog i en fas av "nyorientering" .. .. .. kanske ett knasigt ord men just nu hittar jag inget annat. Sedan jag tog min examen så har jag inte haft en konkret långsiktigt TYDLIGT mål. En examen är ju rusk tydlig. Diplom och allt. Jag har jobbat på och livet levs. Men frågan idag om vem som är min förebild - fick mig att fundera i dom banorna igen. Min sista tydliga förebild var faktist en av mina ridlärare som lärde mig det jag behövde veta då om ridning och hör och häpna jag kan tänka på det än nu i mitt jobb. Ett exempel är detta tydligt minne från honom under den tiden var när han sa:

-kom ihåg flickor ni sitter på 600 kilo och ni måste bestämma - ta kommandot

Då red jag oftast en jättefin Nordsvensk häst som jag bara älskade över allt annat - Stegge.

Jag kan än idag, ofta när jag är ute med pudelutten, känna hur jag ska hålla tyglarna och sitta djupt ner i saden för att hästen ska gå bra och ryttare och häst ska ha god kontakt. Det lärde han mig. Ibland kan jag få riktiga il att jag längtar efter att rida .. vilken enorm tur att jag bor på ett ställe där jag har hästar runt om kring mig. Att åter börja rida vet jag kommer i en framtid men nu ska konsten fram igen.

Så min bardoms förebild var en som faktist präglade mig och jag minns verkligen han. När jag var i USA fick jag ett brev av min mamma med hans runa och att han hade gått bort och det är nu 11 år sedan. Jag har ännu kvar hans dödsruna. Jag är glad att jag fick möjlighet att lära känna honom.

Men, jag får fortsätta fundera på målen och jag vet att det håller på att formas och snart blir det tydligt . Tycker ni det är kryptiskt?

augusti 20, 2008

Bostadsmässan i Vasa

Ps här kommer en länk som har mer bilder från mässan i Vasa! Kolla in chockolate & Capris!

Kul med ? och måleri

Idag är huvudet tomt! En hektisk dag men ändå kul! Det är roligt att känna sig delaktig och faktist inse att killarna får klia sig i huvudet oxå med profibussar;-) Jag har jätteduktiga elautomationskillar i mitt gäng och humor har dom oxå!
Håller mentalt på att ställa in mig på att jag ska börja måla igen. Så här kommer en tavla som jag målade sensommaren 04 när skruttbrutt var 10 månader! Den här tavlan har jag inte kvar. Men när jag ser den blir jag glad för den påminner mig om sommar och ljus och hur kul det var att måla med "spatel" istället för pensel!

augusti 19, 2008

Detaljer från bostadsmässan VASA 08

Här kommer lite hopplock från mässan. Bra ideer. Den gula färgen var så varm så den fick värma upp denna sida!

Maken o grannar

Igår och idag har maken haft fullt upp! Vi har en brunn som måste åtgärdas som vi dessutom delar med en av våra grannar..(som vill att vi skulle riva barnens kojja mm se följ länkarna till grannfejden) Nu blåser nya vindar! Vi måste få jobbet gjort och maken tog ner flera av deras träd igår (dom äger mycket mark) med deras godkännande + att dom vill att han ska ta bort ytterligare några st och dessa får vi behålla. Knasigt värre vad det vänder. Så maken har sågat ner träd, kapat släpat och ska fortsätta idag! Jag har verkligen medlidande med honom för det ÖSREGNAR. Nu skickade jag iväg honom och köpa byxor som han ska använda med motorsågen. Det är verkligen dumsnålt att spara på sånt! Så nu ska han ut igen.

Men tänk vad maken är en bra förhandlare ... med grannar!

augusti 18, 2008

Jag nattsuddar och tittar på Oprha

Appropå växande av barnen


Detta var en ny erfarenhet att höra från sonen - när jag vill att han tex ska plocka upp sina hoodisar som är allovertheplace - mamma du ser bara problem med mig!!!!! Zits är bara så träffsäker!

sommarfoton

Vilka fina blider på www.pixbox.se ! Superbadaren och torpetlivet verkar ha varit jätteskönt! Kanske måste jag plocka några bilder därifrån för sommarminnen. De foton jag hade från bröllopet var ett par på massor av bilder men det var inte brudparet nej då! Men stiliga var dom. Särsilt han med som sköt hunden. Inte grannens hund, nej, men egen.

Måleri

Nu är jag anmäld till måleri varannan måndag!! Obs det kommer att bli tight på måndagar och på tisdagar kommer jag att vara uppfylld av gårdagskvällens aktiviteter! Jag längtar redan. Nästan mer än till Cypern! Jag visste inte att jag har saknat det så mycket! Få se hur jag kommer att måla? Min svärfar som är 72 började måla förra året så det är aldrig för sent! Nu vet ni som känner mig att (vi som är släkt med dom som gör 8 moraklockor på en gång, som gör massor av änglar..) att jag det blir intensivt målande varannan måndag! Tjohejs

augusti 17, 2008

Jag vill ha kärlek!

Jag vill ha kärlek NU! Klia mig bakom öronen eller helst ta mig i famnen eller ge mig en bit papaya!!! NU!!!

Funderingar eller är det för att det är måndag imorgon?

Det ansätter mig mer och mer detta med vad jag ska fokusera på under dagarna. Ju mer jag funderar och det som jag hör runt omkring mig är att jag ska göra det som jag trivs med och ger mig glädje. Satsa på det som ger energi och där jag känner att jag får utväxling!

Wow tänker ni, fattar hon det först nu!! ....jo... svarar jag

Då funderar jag vad gör mig glad?
-positiva människor
-se människor växa
-att mysa med barnen
-skriva
-måla
-...

En sak har jag tagit tag i och det är en ansökan till målar kurs, hoppas jag kommer med.

Då funderar jag får jag utväxling i den miljö jag har idag?

Funderar oxå om jag är rädd för utmaningar?

-NEJ måste jag direkt svara. Aldrig har jag varit så rädd att jag avstår från utmaningar. För vissa saker har jag haft respekt inför och har det än idag, men det har hitintills inte hindrat mig. Det jag måste fundera på är om jag ska ta alla de utmaningar som kommer i min väg, jag anser att jag borde välja mer omsorgsfullt vilka utmaningar jag vill ha - eftersom det är utmaningarna som blir en del av mig och väljer min väg. Är det jag som gör mina val av utmaningar eller är det vad jag borde välja för utmaningar som väljer utmaningarna?

augusti 16, 2008

Blir resultat av jobb!

Sonen har fått ett tält av mormor och igår när det var så fint väder så bestämde dom sig att sova över i det! Det är ju så spännande! Ikväll är grabbarna och hundarna där. Pudelbruttan vill vara där hela tiden för det är mjukt med sovsäckar och rester av chips överallt! Det gör en pudelbrutta lycklig!
Hurra idag har vi rent björkved inför vintern så vi kan elda i conturan! Maken fick ett jättebra pris och släpet var maxlastat. Tur att inte han blev stoppad på vägen.
Men det kommer att vara skönt att slänga in torr björkved när det blir kyligare ute!






Min klematis med inspiration från en annan fotograf!

Denna blomma vet jag inte vad den heter men den växte fritt på Cape Point i Sydafrika så när jag såg den här så var det bara att köpa! Har ni någon aning vad den heter?

augusti 15, 2008

Minnets alla trixiga vägar

Vet inte om det här händer er ibland? Känns på nå vis bekant...

Primitiv

Ibland kan man få en primitiv känsla att dags att ändra!

Ska vi ta och struna i ansvaret idag?

Fredag kväll och idag har jag for jag och hämtade dottern fast det egentligen var maken som skulle hämta henne. Men jag kunde bara inte låta bli! Solen sken och värmde (tänkte direkt på D-vitaminet..) och hunden var hemma och längtade ut och jag längtade efter barnen. Då gjorde jag så att jag helt enkelt tänkte nä nu åker jag! Väl i bilen såg jag att jag hade stålhätteskorna ännu på mig - men ÄH strunt i det tänkte jag - och åkte till dagis!

Tänk att man kan känna då att man nästan smiter! Helt vansinningt! Vi (jag och en kompis) surrade om ansvarskänsla idag - eftersom vi som kvinnor ofta känner ansvar för att saker och ting blir genomförda! Men vi inser mer och mer att det inte ger mer i lönekuväret eller en fantastiskt karriär! Män kan ibland resonera annorlunda! Exempel: Tvärt om skiter det sig på jobbet med nåt projekt eller kan man bli uppsagd och få avgångsvederlag + nytt jobb på köpet - som en man uttryckte sig vid en diskussion om det inte känns tråkigt att bli uppsagd! En annan man har även sagt i en diskussion att man kan alltid "glömma saker". Jag tror inte att det skulle funka för kvinnor - eller så är det just det det gör!!!! problemet är bara att inte jag jobbar så utan jag känner Ansvar.. Hur dumt är inte det då?

Men när vi satt och funderade på saker kom vi fram med frågeställningen:

- Vad är det som drivit oss till den utbildningen och det jobben som vi har idag?

Ibland funderar jag om jag läste en civ. ing. bara för att visa för mig själv att jag är inte helt trög utan matte kan även jag! Gejjen är även att jag har inte försökt bevisa andra utan mig själv.. Men den drivkraften har verkligen skaffat mig en bra bas och ett jobb inom verkstadsindustrin och det är positivt. Positivt är också att olika problem människor möter utvecklar - men om problem är densamma så repeterar man bara!

Hängde ni med? Undrar om jag gjorde det! ;-)

augusti 14, 2008

Skördetid

Idag plockade jag upp mina vitlökar som är odlade i Zon 6!! Visst dom är inte lika maffiga som köpes men iallafall, lite roligt är det!

augusti 13, 2008

woops!


!

Vinna

Visst är det kul när man får en plötslig överraskning som tex en extra oväntad löneökning! Ja det händer faktist! Vad roligt att höra att det kommer oväntat för då får man plötsligt ett annat perspektiv. Jag har ju många funderingar på hur man kan bli mer positiv och få ett rikare (andlig mening) liv. Om man ser det som händer i positiva förtecken och inte låter sig bli bitter och stirra på det som inte är bra så blir det lite enklare.

I en aktivitet kan man känna man tappat initiativet. Det är inte roligt eftersom man då går efter. Då kan man faktist ta tillbaka initiativet, frågan är om man ska göra det direkt eller om man ska vänta och lära. Jag tror att man bör om möjligt ta tillbaka initiativet så fort som möjligt. Just för att gå starkare ur uppgiften.

Men vid problem så kan man alltid grotta ner sig i vem gjorde det och det.. men jag tror inte riktigt på det utan jag föredrar att fundera på varför blev det så här? Varför gjordes/inte gjordes aktiviteterna? Då hoppas jag få tag på de grundläggande orsker, som en gång, då var det ett organisatioriskt problem som orsakade ett missförstånd som i sin tur gav oss ett troligt längre stopp. Det gäller att rota i orsaker - Varför och inte i Vem.

Nå nu tappade jag lite tråden med positivitet - men jag är övertygad att det går att ändra gamla invanda tankebanor, medvetandegöra och förändra. En pågående process. Se gärna detta klipp igen! Den är så intressant!

blogga

Min make säger att min blogg är alldeles för kort! Att han läser så snabbt igenom den! Han har alltid massor av åsikter!

Ja, ska en blogg vara kort eller lång?
Ska man fokusera på att ämnesområde eller ska man sprida ämnesområden?
Hur vill jag att bloggen ska se ut? (klurar på hur man kan fixa till layouten - men är inte där ännu utan använder standardmallar)

Min tanke med bloggen var först att skriva om ledarskap och reflektera kring det, eftersom det är mitt jobb. Istället har den kommit att handla om livet i stort och det som händer runt om kring mig såväl på jobbet som hemma. Våran pudeldam har blivit ett föremål för bloggen. Hon är ju ganska speciell eller som grannen säger om henne en studsboll.

Ja min blogg utvecklas väl i takt med bloggaren;-) En sak är säker att det är roligt! Tom Fidel Castro har börjat blogga men jag förstod att han hade inte med plats för kommentarer. Men det är ju Fidel!

augusti 12, 2008

Oj men va hände!

Hör och häpna och håll i er! Surfar på saiter som handlar om jobb i Norge!

Klematis

Klematis! På denna blogg finner du jättefina bilder. Tips också för denna blogg som behandlar olika saker - Agatha. Där ser du oxå min storblommiga klematis! kul!

PS storblommiga klematisar är inte lika känslig mot steklar!!

Skaparlust

Just nu funderar jag mycket kring lusten att skapa. Tidigare hade jag alltid lust att läsa, måla, skriva och göra allehanda ting. Nu är det borta! Visst, jag har min trädgård som jag pysslar med och bloggen men vart tog konsten vägen. Saknar den faktist! Speciellt konstigt är det när min enorma läslust har minskat avsevärt. Jag har alltid läst allt, förutom ren fantasy och sience fiction. Plöjt alla Scarpetta mm. Men nu tar det längre tid. Varför har den energin försvunnit och vad har den blivit ersatt med - vill jag det?


Hur har ni det? Eller är det så att man är mitt i livet? Det som är roligt bör jag fortsätta med eller hur?!
Mina stafflin är tomma!

augusti 11, 2008

IKEA

Sen ja visst men här kommer länker till IKEAs nya katalog i USA!

Om det är trist när gubben är och fiskar tillexempel!

Nya grannar

Jo, (på norrbottniska) nu är grannhuset sålt, så nu går det inte att köpa det mera men det kanske går att ordna hyra i deras lilla hus som finns på gården?? Det sägs att det är bra grannar. Småbarn ska dom ha, tyvärr inga i kompisstorlek men i allafall! Så nu väntar vi med spänning. Maken hoppas verkligen att dom kommer att sköta om sin gräsmatta.. den är rätt så vildvuxen vid det här laget..

Om ni följt med i bloggen så har ni hört om grannfejden.. trist när det folk vill bråka och inte jag och just därför vill jag ha fredligt folk nära mig!

Lite sommarbilder från norr!

Förra veckan var vi och bowlade! Se vad det går bra! Bowling är kul! Pröva!
När vi jobbade i trädgården kom en liten igelkott fram. Det tyckte pudelbruttan var intressant. Ng dag senare när hon tog sitt skönhetsbad (tro mig det behövs när hon varit i jorden) såg jag att hon fått ett bett av ng. Inte så det gått igenom men... undrar just vem som varit för nyfiken och med vad? Är det nån som har en ide? Hm jag har mina aningar!
En rolig sak att höra så här första måndagen efter semestern är att folk i byn tycker att trädgården är fin och den kallas för oasen! Lite smickrad blir jag och maken faktist, det är ju alltid kul om andra oxå ser allt jobb vi lagt ner. Så här kommer ytterligare en bild inspirerad av syster yster.
En av barnens absoluta sommarnöjen är alla djuren i naturen;-) Igår var det både ödlor och grodor på tapeten. Jag måste hålla med min svägerska att bara dom håller sig utomhus och inte dyker upp i avloppet så ska det väl gå an!
Dagen idag känns absolut mycket bättre. Under sommaren har nog en del saker fått mogna och under hösten får jag öva!

Just nu längtar vi efter vår Cypernresa som kommer att få värma våra kalla nordbors sinnen!

augusti 10, 2008

Dödstrött dam i sina bästa år!

Oj vad vi har varit slut idag! Igår var det bröllop för en av mina systrar så det var en massa fixande och donande innan - fest - efterplockning och idag ..... svullna fötter, händer och läppar. Kapsejsade oxå på sängen en stund i eftermiddags - men barnens kompisar ringde ofta och jag hölls kvar vid liv. Nå är nu uppe och försöker motivera mig till morgondagens jobb. Oj vilken jobbvånda jag har idag. Samma sak efter varje semester. Av en händelse så köpte jag en ny bok på Adlirbirs om positivt tänkande - kände att den kom väl till pass;-)

Skicka gärna en tanke till oslosyrran som började sin bilkörning till Oslo imorse kl 700! Måste ringa och checka att det går bra för dom.

Att se fram emot idag är Cypernresan den 1 september. LÄNGTAR! Jag har knappt haft ng soldag i sommar inte ens i en vecka! Solen behöver jag för att orka här i Norr annars måste flyttlasset gå! Få se och hoppas att det funkar med Cypern!

augusti 07, 2008

Sommaraktiviteter

En intensiv dag! Istället för att åka till Haparanda/Tårne trakten så satsade vi på Pite Havsbad! Där åkte vi rutchbanor och badade för fullt. Testade även deras Superbowl.... trodde att det gick att åka sakta men ICKE! Rakt ner och snurr och med baken före i plurret + superkallsup. Maken hade fått sig ett riktigt gapskratt om han sett mig!! Men nu har jag testat det också. Denna gång åkte jag på eget initiativ. Annat var det i Tammerfors på Särkänniemi för ng sommar sen när jag åkte en superride i en karusell (Tornado tror jag den heter) - trodde att jag skulle dö! Men det var bara att ÅK, som stenmark sa, när man väl var på! Bilden till höger är från deras hemsida!
Makens hot var att jag annars måste köra själv hela vägen hem.. och det är ingen hit.

Efter badet slängde jag in ett förslag att vi skulle fara in en sväng på Bryggmans Händelsträdgård i Öjebyn. Den är så mysig, fina planteringar och så! Så vi hade kul jag o maken tom barnen trivdes de lekte i vattenspridarna. I bilen hem fick vi dock alla samsas med en Fjäderkaragan. Nu är den min! Den är redan planterad i min nya plantering - bara den överlever vintern!! Den kan som bekant bli bister..

Jo, Jag fick oxå tag på min Gillenia, treblandsspira, eller min fyrverkeriblomma som jag kallar den för!

augusti 06, 2008

dagen i dag är min

Idag målade jag mitt sitsta fönster ute. Skönt! Nu är det bara insidan kvar och det kan jag göra under hösten när regnet öser ner;-) Som belöning for vi och bowlade med 2 syrror, L och barnen det är alltid lika kul. Dottern gjorde sin premiär med att swinga klotet - hon var jätte duktig. Kloten är ganska tunga! Sonen vann, Osloproffet kom 2 a och mamma jag kom på jumboplats... men kul var det att bowla iallafall!

augusti 05, 2008

Ytterligare axplock Bostadsmässan i VASA 08


Här kommer ytterligare ett axplock av foton från bostadsmässan. Fotona är nu inte i husordning utan jag vill visa er lite miljöer som kan vara intressanta!
Obs följ länken ovan då går du direkt till övriga mässfoton!
Till höger är maten som vi kastade i oss. En klassisk mässmat i Finland? En pytt-i-panna. Jag valde vegetarisk och det var supergott eller var jag bara vrålhungrig?!




Nedan ett polområde, precis vad jag har saknat här hemma!
Nice!Hemma har vi nu stenprojekt.. inspiration från mässan måntro?
Nedan: ett av husen hade inrett uthuset som en atelje! Det blev jag glad av att se eftersom det är en liten dröm jag har som kanske går att förverkliga.

Nu följer några matplaster i olika hus. Denna var gammalt och nytt. Många mässbesökare nära mig suckade och verkade inte gilla det alls?? En intressant kombintation tänkte jag.. Fotoväggar med vackra motiv!

Interiörbilder tralla
Ovan: Oj vad fint, coolt till sonen?
Nedan: En väggfast bänk i ett allrum. En kul ide. Rummet låg i anslutning till hallen och jag såg direkt bilden av sonen med kompisar som slänger ned sig där och har det bra efter skolan (och föralldel varför inte jag själv??)


Fondväggar var ett genomgående tema. Denna liknar vår vägg hemma fast vi har mindre blommor.
Lite glitter och glamor i sovrummet.

Och nu säger jag GoNatt till er alla!
Ps! det finns mer bilder som jag inte har publicerat ännu. Dom kommer väl här någon natt...