november 30, 2008

Advent

Nu är det adventstider,-)

Barnen längtar och kommer med önskningar

På sonens lista finns Nintendo Wii ...
Dottern vill ha en egen dator ...

Idag satte jag även upp våran Adventskalender som jag lånat av mamma och som vi hade när vi var små. Eftersom yngsta systern flyttat ut så tänkte jag att det kanske är läge att låna den. Nu står den alltså hos oss och dottern ska öppna imorgon!

Det är lite roligare att göra egna överraskningar istället för chockladkalender eller dyligt!

Men mest av allt vill jag ta det lite lungt!

november 29, 2008

Kalla mornar


Morgonens promenad var lite kallare. Det var kallt minus 16 grader och den kylig dimma låg i luften. Det var jättemysigt.
Men sen skulle jullådan fram - städa fixa upp lite - saknar dock massor av lampor och en stjärna var trasig - måste fixa det imorgon. Köpte hem lite lussebullar, julmust så vi kan mysa tillsammans.
Sonen är int ei skick han har legat heladagen.. bara han kryar på sig!

november 28, 2008

Fjeda

Förkylningen har kommit på besök! Sonen ligger och sover redan med feber och huvudvärk. Dottern är lite grinig ... kanske mamman oxå faktist .. fredagar är vi alla lite slitna efter veckan.

Min vecka har varit tidiga mornar, fullfart på jobbet, hem och andas ut med barnen. Detvar så skönt när vi fick en halv onsdag för att åka skrillor. Det vill jag verkligen göra med barnen igen.

Idag efter jobbet var jag och pudelbruttan ut och gick - stjärnklart, vindstilla, singlande nysnö, cirka 5 grader minus. Det var verkligen skönt! Gick och filosoferade för mig själv. Sen är det ju oxå så att det är så mörk ute att man ser inte ng mötande om dom inte har lampa på, vilket innebär för mig att jag får lov att tänka till så jag inte pratar med mig själv ...

Så hör ni talas om en vilsen dam som snackar för sig själv, eller med hunden så ja det kan vara jag!

Bara barnen kryar på sig!

november 27, 2008

november 26, 2008

Pudelbruttan älskar sin Pipis

Våran pudelbrutta älskar verkligen sin PIPIS, det bästa hon vet. Särskilt när hon får "söööka pipisen"

Pudelbruttan hade fnatt inatt. Hon skulle leka med pipisen sent på kvällen!! Sen ville hon UPP i sängen till mig och sova ... hon försökte iallfall två gånger, men ner åkte hon!

Skridskor med tjejjerna


Vi hade jättekul när vi var och åkte skridskor idag! Dom blev stadigare och stadigare och rumorna var visserligen på isen många gången men NÖJDA var vi ALLA;-)
Och Jo jag kan åka hyfsat skridskor ännu;-)
Det är KUL!

november 25, 2008

Att välja språk

Sonen pluggade idag med en kompis och han var så nöjd eftersom det gick så bra! Det var skönt att höra annars tycker han det är jobbigt att göra läxor. Nu är det oxå dax att välja språk! Han funderar på Tyska eller Spanska. När jag funderar tillbaka på mina språk så hade tyska varit bra att ha i arbetet .. jag läste franska och vet ni det finns inte många franska maskintillverkare ...

Jag skulle nog rekommendera honom att läsa spanska men han bör välja det som känns bäst för honom.

Tänk att han ska välja språk!! Jag har börjat få en stor son.

november 24, 2008


Från grävmaskin till rondell

Kolla in denna sait! Livet som grävmaskinist!
och ge myntti en chans att vinna;-)
Lite ditt och datt:

Köpte tandborste och tandkräm till pudelbruttan i helgen - vet ni hon tyckte inte det var en hit ... men det behövs, mest av allt skulle jag behöva ta henne till Vet för att dom ska skrapa tänderna - dit har jag ännu inte hunnit komma ....
Sen var jag idag och hämtade ett par skrillor för en billig penning. Blocket är så bra! Ett par helt fräscha skridskor, slipade och med skydd är jag nu ägare till för bara 150 kr. Mycket roligt kan man ha för dom pengarna;-) Jag älskade att åka skridskor när jag var yngre(fniss). Nedan för vårt föräldrahem fanns en skridskobana så det var bara att åka. Jag drömde givetvis att vara konståkerska ... men det blev jag inte jag blev siving ... Faktum var att jag var duktig att åka skridskor (bättre än syrran ..... fniss ..... ) och säkert är jag det ännu oxå eller har du andra erfarenheter syrran på isen så här i vuxenålder;-))
Nöjd är jag iallfall!

För er info: nu ska jag sitta och gå igenom förhandlingssituationer och strategier och hitta argument för tre varv i rondellen ... kryptist ja kanske men har ni varit på samma kurs så vet ni defenitivt vad det betyder ... förhandlingshemlighet;-)

november 23, 2008

Kaminen i familjen

Imorse ville inte pudelbruttan gå på promenad...hon låg bara i soffa och tittade på mig. Jag hann klä på mig, dricka min spirulina, hämta stavarna och då först kom hon sakta ner från soffan och sträckte på kroppen.. Sen gick vi ..
Ingen har väl missat att vi gillar att elda?!

Brasan är igång igen och framför den är vi alla så här på söndag morgon ... förmiddag. Efter Pudelbruttans och min långpromen imorse (med stavar och hon lös hela tiden - gick jättebra) så ska det värmas framför brasan. Å så svedde pudelbruttan svansen - inge roligt ....

Svedd pudelsvans luktar inte gott!

november 20, 2008

torsdag;-)

Sitter och bloggar framför brasan i gungan. Det är så skönt med en kamin - absolut vårt bästa köp till huset!

Idag och imorgon är jag på arbetsmiljökurs. Intressant och lite skärmmande över alla ansvar och skyldigheter man har. Min utb var så gammal och jag ville verkligen fräsch upp den och minnet....

Det är det nog flera som behöver idag i vår verksamhet tror jag ...

Imorgon är det fredag - tralla!

Är ng på väg till Stan i helgen??

november 19, 2008

Hi hi


Vad tror ni om byta jobbläget?
Funderar bra vad ni funderar på!
Kommentera gärna!

Tillbaka;-)

Vilka två dagar det har varit! Kul och intensivt på hemmafronten!

Måndags konstkurs (köpte en grå fårfäll oxå) Vi målade utan tema. Det är inte så lätt för hur börjar man då? Jag valde att grunda duken med akryl och lät det rinna. Sen hade jag en plan att måla med ljusa färger ... tror ni att det gick?? Nej ... jag drogs till mina färger med lite mer mörkare blått blandat med andra färger. Det håller på att växa fram en kvinna ur duken. Ni får komma hit så ska jag förklara för er!

Igår FÖDELSEDAG, lilldamen fyllde 5 år ... kan inte fatta det ... min bebis..Klart fullrulle med familjen och pudelbruttan som bara älskade alla gäster...tjoho! Miffis kom på kryckor och verkar vara hyfsat bra humör trots den nyliga operationen. Kul att han kom med.

Till dottern hade vi köpt en synth och mikrofon så då kan hon börja spela och sjunga som hon älskar.

Men har precis lagt en braska i kaminen och nu tänker jag sitta där enstund, i gungstolen och värma mig vid brasan. Har frusit på jobbet hela dagen, från fötter till händer....

november 16, 2008

Funderingar framöver i huset

Gällande ateljen så funderar jag på att lägga en pergola mellan huset och ateljen - den ska man ev kunna bygga ihopp senare i ett uterum och passagen mellan hus och atelje.. men dit är det tid kvar.

Det som börjar känna lite akut är vår bastu o dusch - det utrymmet är inte bra planerat och ganska fult är det faktist. Sonen önskar sig såna utrymmen som hans kompisar har .. och ja vi är inte där.

Förresten tänkte dra till Oslo nästa helg men då blev jobbresan inställd ... tur att jag inte sa nåt till dig syrran!!

Målarkurs imorgon

Imorgon är det målar kurs! Kan inte fatta att det har gått två veckor sen sist! Det är så roligt, jag måste fortsätta måla hemma oxå!

Just nu står en ofullbordad tavla på soffan. Iden kan man skönja olika bilder, jag ser ett djur som är på väg fram samtidigt finns ett hus som är intressant ..
När jag målar känns det som om jag plockar fram mina bilder ur tavlan istället för att måla dit dom ... om ni förstår ... det jag ska göra med denna är att göra ett vägval vilken betoning målningen ska få .. kryptiskt eller ..

När jag målar är jag i flow - tidslös

Paus

Vi har pausat i helgen. Steg nyss upp från soffan efter att ha sovit i 2 timmar! Det händer inte ofta .. minns inte sist jag la mig å sova sådär. Fick inte ens huvudvärk de ni!


Igår hade jag inte heller huvudvärk! Alltså!! Det funkar, min strategi. Vad är då min strategi?

-Ut å gå på morgonen innan frukost på helgerna
-Nässelthe och spirulina
-Inge kaffe (har inte druckigt på VECKOR)
-Sträck på kroppen - räta ryggen med enkla övningar
-Andas ...


och det funkar!

november 13, 2008

självporträtt

Ett ng år gammalt självporträtt i Olja...
Vid staffliet plus en spegel

Ateljen kommer att ta form


Äntligen kommer jag igång och lägger in lite bilder på projekt atelje. Fönster är insatta på sista bilden och presenning på innan vintern ... men nu är det bara resten kvar ... men vet ni det finns mycket potential;-)
Tänk vitmålade väggar och golv, slipat o oljat trägolv, en liten järnkamin på plats .. ska även rigga upp en säng för ev gäster under sommarhalvåret - bara så ni vet;-) Framöver så tänker jag mig oxå hur trädgården ska rama in ateljen - men det är ett långtidsprojekt ...

Äntlingen lite update på Pudelbruttan

Jag är så stilig med fina tassar och nos;-)
Lillhusses öra är det bästa jag vet ... särskilt på morgonen ...

Husse leker speladöd med mig ...
Skönt att Miffis operation gick bra!

november 12, 2008



När jag är trött och behöver en liten boost så blir jag always in better mood till denna sång. Glömmer aldrig när vi var i Johannesburg på musikalen Lion King (på Palazzo Montecasino) och såg showen. Det var en helt fantastisk upplevelse.

Försökte hitta orginalet men på youtube men denna blev det.

Försäljning

Nu alla så finns det att köpa tomtemors pepparkakor, Kolblandning, Helgas Hemliga Chockladdrömmar och Mammas chockladbollar! Pengarna går till sonens studieresa!

passa på att boka upp av sonen det ni ska ha å så slipper ni baka!

november 11, 2008

Men vet ni vad
Dottern är överlycklig! Nu ligger hon i sängen och tittar i spegeln och skiner som en sol!
Jag inser att nu stundar nya tider - min bebis börjar bli stor...
SKANDAL
.
Pudeln sitter på soffan bredvid bordet
.
Dottern har en lös tand
.
.
Mamman har ont i axeln - musarm???

november 10, 2008

Familjeliv

Äntligen har maken kommit hem igen. Nu har jag han hemma ett tag innan det är dax igen. Barnen är glada, dottern vill stanna hemma från dagis imorgon och bara vara med pappa. Sonen har skolan imorgon.

Nu har jag sagt upp sonens fritidsplats - han har haft kvar den så han kan gå och äte mellis om han är jättehungrig. Men tydligen så nyttjar han det så sällan så nu är det stadiet passerat. Rackans vad det går fort.

jo,

För cirka ett - två år sedan bestämde jag mig för att ändra attityd på morgonen och skippa stressen och försöka hinna iallfall med med en annan attityd. Kom och tänka på det i morse igen är vi tog nytt rekord att hinna med allt. Det funkar verkligen att vara cool ha en annan attityd. Nu är det väck tjatet och surret om att vi inte hinner - utan vi gör det vi ska göra och vi hinner. Det är coolt!

En liten kusin i norr

Denna bild får mig att fundera på en kusin som bor högt uppe i norr. Särkilt när jag tänker på det jag hörde talas om godiskvällen dom hade där uppe - när inte vi kunde närvara.

november 09, 2008

Farsdag

Senare idag tog vi bilen och åkte till Miffi och Mimmi. Där var det middag - jättegott - älgstek med potatis och grönsallad + tårta till efterrätt.

Nästa vecka ska Miffi upp på operationsbordet. Så skicka alla tankar till honom så han orkar komma igång efteråt och höften blir bra.

Maken fick vi inte fira - men vi ringde i morse och önskade han allt gott!

Vänner

Äntligen har sonens kompis kommit hem från Thailand. Vi såg när deras bil svängde in på deras gård och jag sa till sonen att springa dit! Två minuter senare knackade på dörren;-) Så var pratet igång;-)

Till och med pudelbruttan blev så glad så hon började äta - det gör hon alltid när han kommer.

Det är så skönt när barnen hittar vänner som är roliga, intressanta och snälla att vara med. Sonen har det i grannpojken.

november 08, 2008

Har inte uppdaterat mina böcker det har runnit massor av tid och böcker har passerat. Men vet ni, nu har jag läst Lena Nevanders böcker och just idag lånade jag igen boken Chefen hos psykoterapeuten - den känns angelägen just nu!
Frågor man kan få när man har en snart femårig dotter:

-Mamma är det du som är månadens artist på ditt jobb?

Undras vars hon fick det ifrån? Artist är jag inte denna månad. Denna månad är jag dissad och inte artist. Men kul kommentar var det!

Nu sover barnen som små nöffisar. Vi har bastat, ätit tacos, bakta bullar och jitterbuggar (dom är så goda, skulle kunna äta hur mågna som helst..) varit på biblo, renbäddat sängen, tänt en brasa i kaminen, skurat så nu har jag en stund själv.

Pudelbruttan har följt med vart enda steg är hon framför benen.

november 07, 2008

Nu är det sent och jag har funderat hela dan. Det är inte klokt vad myrorna kryper i huvudet. Nu struntar jag i det och ska gå och lägga mig.

Sonen är inte i skick, han har ont i huvudet och blöder näsblod. Nu har vi bestämt att bara vara hemma. Det var inte ett lätt beslut.

Nu behöver jag omtag till imorgon och omtag till nästa vecka. Jag får inte låta dom där tankarna fastna.

"du kan aldrig hindra sorgens fåglar att flyga över dig men du kan hindra dem att bygga bo"

november 06, 2008

I morse fick jag napp!!! En liten mus hade bitit sig fast i musfällan å den var svår att ruska bort i morse .. pudelbruttan var jätteintresserad!!!

Nu har jag gillrat en till för inatt!

Guess what!

Ett välanvänt recept hos oss:

100 gr margarin
0,75 dl socker
2,5 dl havregryn
3-4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
ng dr starkt kaffe

-blandas väl!!!
-Rullas till små bollar som doppas i antigen pärlsocker, strössel eller kokosflingor.

Vår favvis är med kokos o pärlsocker

Kom ni på vad det var?

Sonen är snabb på detta - han har ju godislöfte;-)
Ibland är jag enkelspårig!

november 05, 2008

....ovälkommet besök!!

Vi har fått besök igen under diskbänken ... så nu är musfällan laddad!


Nu ska jag in i bastun en sväng och ladda batterierna inför imorgon!

Presidentvalet

Vilken retorik han har i sitt tal och hur han knyter ihop allt. Det ska verkligen bli intressant att fälja Obama och han inger hopp. We will get there ... we raise and fall as a country...
Om ni gillar retorik så lyssna på Obama.
Ska leta upp McCains tal oxå och höra hur han tacklade sin förlust.
--
Ny har jag lyssnat på honom och han hade ett verkligt bra tal. We make history ...

november 04, 2008

Omvärden

Bild: Ben Margon/ Scanpix
Det är intressant att följa med vad som händer i USA valet idag. Jag tror att det blir Obama som vinner valet, men jag orkar nog inte vara uppe och se hur det går! Intresset är stort i Sverige och dom verkar diskutera detta i skolan oxå för sonen har många frågor. Sedan minns jag hur det var valet när det stod mellan Bush och Al Gore och kaoset som var.



Vad tror ni? Vem vinner och hur påverkar det omvärlden? Få se!

november 03, 2008

Flera tips om spikmatta

Kul med spikmatta! Nu ska jag oxå beställa en och testa den. Ska tipsa sonen om den. Han har lite svårt att komma till ro på kvällarna. Trött på morgonen och pigg på kvällen.

Nu står maken brevid mig å knöystrar ... han som inte gillar det ...

Var på målarkurs ikväll - det var kul - igen. Idag använde vi oss av en gemensamt målad bakgrund och sen fick vi lägga in tygbitar som komplement till målningen. Det var första gången jag testade det. Intessant.

Nu är det bara två gånger kvar ... vad trist ... det har gått så fort ...

Nä nu e det sängdax har varit uppe sen fem imorse.

november 02, 2008

Funderingar

Hörde precis att X köpt D - alltså spikmatta och hon är jättenöjd! Spikmattan finns att inhandla på Hjälpia. Nu måste jag oxå dit för att testa och köpa. Tro mig jag gör vad som helst för att slippa mirgän. Jag har ju tom slutat med kaffe! Men ibland kommer jag på mig själv att sniffa på kaffe och jag får ibland il efter espresso... Vanligtvis efter att jag slutat med kaffe så mår jag bra i magen förutom denna sista sXXXvecka som var.

Vet ni just nu tröstäter jag apelsiner från Sydafrika. I morse reste jag igen i tankarna till Sydafrika. North Carolina var jag oxå en sväng till där jag besökte Biltmore Estate .. ja ni ser vilka turer hjärnan tar..

Nu ska jag samla mig för kommande vecka - det behövs.

Jag tror att man kan påverka sin situation med positiva tankar - flummigt. Men på nåt sätt måste jag lovebomba mig själv denna kommande vecka!
-Mycket kramar av barnen
-Målarkurs
-Pudelpromenader
-Intressanta samtal
-Lägga ut fågelmat och fixa till för dom

å så köpte jag en orkidee.... limefärgad

november 01, 2008

En sväng till torpet

Vet ni! Pudelbruttan har fått sin nos och tassar behandlade och nu ser hon ut som en riktig dam! Hon är bara så söt! Och senare i kväll när vi kom till torpet studsade hon upp och ner för hon kände igen sig. Hon var så lycklig! Funderar på att föra henne till en pudelfrisör för en lejonklippning! Vad säger ni?

Syrran hade köpt massor av sköna badprodukter från Lush så bastun blev en skön upplevelse och lite oljig. Men doftar garanterat gott;-)

Vet ni Miffi har världens bästa utebastu! Så e de!

Att bli kritiserad under lärande process... förnuftigt va;-)

När man kämpar på och försöker lära sig saker då är det inte roligt att bli behandlad som ovan.
Jag minns särskilt i 7an på franskan i skolan, när det var min tur att läsa texten högt blev jag ALLTID avbruten av läraren med att jag läser fel där och där ... Då blev jag så less så jag sa ifrån till läraren: - Hör du, om du slutar avbryta mig och lyssnar så kan jag koncentrera mig på att läsa ... ja så klart läste jag utan stakningar och helt korrekt. Han avbröt mig aldrig mera.
But everyone doesen't get that.