december 30, 2008

Sagt av dottern

I Julas frågade dottern mig om vi är skattskrivna ....


Sedan, senare idag så frågade hon om den starka stjärnan hon såg var för mosters bebbe som den lyser?!


Jag kan inte säga annat än att hon har följt med om varför vi firar jul...


......

En lite kusin kom till världen

En liten flickbebbe blev det den 29 januari! Grattis!

december 29, 2008

Hm verkar vara ng kans med länken - kan inte koppla direkt. Men gå på ovanstående länk och välj i listan till höger datum 28 och klockan 1810!!!

december 28, 2008

Vill några ha besökare??

Vi är en liten familj utan pappa tillfälligtvis (pappan tillhör fortfarande vår familj;-)) som tänkte sig en trip norröver till norrskenets land, finns det möjligen folk hemmavarande kring den 2a eller så, undrar vi? Givetvis så hoppas vi på att det går att nosa på en färsk lite bebbe då!

Barnen

Har en bebis börjat anlända???

Men, vet ni, nu har jag tagit fram Lussebullar igen .... hur ska detta gå!! Sonen tycker jag är så sötsugen hela tiden... (det kommer från sonen ...) men det ligger nåt i det...

Idag har sonen varit superduktigt faktist! Idag har han hjälpt mig med maten, han fixade köttbullar och makaroner med morötter i stavar samt dukade.

Han funderar mycket på hur det fungerar att bo själv och vad det kostar. Han är ju trots allt bara 11 år och jag väntar mig inte att han flyttar hemmifrån så fort. Men han verkar vara inställd på att flytta tidigt ....

å det går ju inte ....

så det så!

Grannflickorna kom hem idag och då fick dottern äntligen leka med kompisar. När hon kom hem var hon så glad och kvittrade och sjöng! Jag såg bara hur bra hon mådde och då mådde även mamma bra.

december 27, 2008

Test av spikmatta

Förresten Spikmatta var verkligen grejjen. Miffi fick en till Jul! Så här såg sonen ut efter att han legat på den:


jag testade den oxå men jag somnade som en stock - bokstavligen - 45 min tot borta. Efteråt kände jag mig mör med lätt huvudvärk.

Men jag tror den är bra. Sonen jag ett bra betyg!


en liten bild hemmifrån

Juletid


Oj, nu har det varit ett långt uppehåll! Flera dagar - just nu sitter Å och dottern och tittar i dotterns "gästböcker" där hon har skrivit in lite ditt och datt. Mamma på många ställen ;-)

Julen har varit har varit händelserik. Barnen fick nog för många julklappar. Vi tar nog och skämmer bort dom. Tankarna har nog varit på annant håll under denna jul, men så kan det vara ibland..

P-syrran hade poppat julbordet iår. Skivad Sharon frukt med cili. Super gott! Jag är ju en fruktfantast..

Vädert har varit svajjigt - från kallt med rimfrost till takdropp. Oroar mig lite för mina perenner om dom kommer fram från sitt snötäcke - jag vill ha kvar dom till nästa år!!

Lite kort;-)

december 21, 2008

Mina svagheter under julen är Jitterbuggar och Lussebullar! Vilka har ni?
Ingen BEBBE den 20e .... sonens födelsedag kirrad .... men vi väntar m spänning på en lite kusin;-)

Så kan det va'

Isarna till havs

Nu ni ska ni kolla på denna sändning;-)
Sedan passar ni er för svaga isar!
Testade vinka men ingen vink tillbaka ....

december 19, 2008

Julkalender

Fick betyg idag på min julkalender!! Den var super positiv - bästa vi haft mamma. Skönt att höra men den kräver lite engagemang. Idag fick dottern en "lapp" på den stod: Välj: Badis, Leos eller Madagaskar.

Gissa vad det blev...

Leos + mat där!!

Det KUL!

Men nu är det sent och sonen LÄNGTAR till imorgon -sin födelsedag!! Jag minns hur det var - men det känns inte som igår jag fyllde11.....

december 17, 2008

Appropå födelsedagar och födsel

Föresten så fyller sonen år lördag den 20e! Han är lite orolig för att ng annan får den som födelsedag - så snälla du om du får värkar så kanske den 19e eller 21a är bättre än den 20e. Annars kommer vi inte att se röken av Miffi och Mimmi på sonens födelsedag.

Men vi väntar med intresse och hoppas på en julbebis att snosa på. Det blir spännande för alla!

Sköt om er!

Inspiration

Nu som då är jag och kikar på Camilla Engmans konst. Hon är inspirerande - fick lust att börja göra kollage - det skulle dottern älska om vi gör ett sånt pyssel!

Kika in på hennes konst - länkar direkt till en illustration som jag fastnade för;-) nr 14! Norrlänsk känsla kan man säga! Obs du måste klicka dig fram till nr 14!

Har närt en liten förhoppning att Oslosyrran kan hjälpa mig att göra en hemsida så jag kan lägga ut mina konstverk! Det skulle vara så toppen!

Ditt och Datt

Idag var det underligt att vara på jobbet. Det var alldeles tyst i febriken. Vi har stängt produktionen fram till v3 i januari. I dessa varseltider är jag glad att vi väljer denna approach. I vår kommer vi även att satsa på utbildnigar - så det blir en lärorik vår! Vilka utb, vem håller i dem ect är vår agenda just nu.

Vet ni var på gymmet eter jobbet och tänke att jag ska testa springa 5 km på under en halvtimma på treadmillen ... vet ni det lyckades;-) KuL! 5 km på 27 minuter det är en prestation jag är nöjd med!

Dessutom så fick lillflickan en välbehövlig massage!

december 16, 2008

Floating

Nu har jag testat floating. Tänkte att det kan vara kul att pröva och särskilt i jultider då det är så mycket - en paus i vardan.

Vet inte om det blev så dock.. det var dåligt väglag och jag var sen från jobbet. I mitt huvud hade jag flera innevånare som jag skulle vilja RADERA ut ur min skalle.

(mia törnbloms tips - önska dom lycka och välgång och ett hälsosamt liv ...)

Så min lilla saltvattens paus var lite orolig till en början. Sen visste jag inte vart jag ska göra av mina armar (stora problem;-) Först efter ett tag kunde jag slappna av, släcka lyset och se om jag kände viktlöshet ... men sen vet jag inte om ng mera förrän det knackade på locket och det var dax att kliva ut.

Vad tyckte jag då? Lite kluvet. Var lite frusen efteråt. Saltvattnet bekom mig inget det var däremot skönt. Måste troligen testa igen så att jag kan känna efter istället för att försöka tugga fragda och varva ner. Är jag utvilad - nja inte direkt så där.

Undrar om jag blivit biten av en varulv på sistone?!
Topplistan i vår julkalender är Massage! Båda barnen önskar det!

december 15, 2008

HELP

HJÄLP MIG!

VARS ÄR THAILAND BÄST FÖR FAMILJ???

VI VILL SNORKLA, GÖRA UTFLYKTER - RIDA ELEFANT ...

och mamma vill vara på spa och massage och läsa böcker på stranden....

NI SOM VARIT SKRIV ng ORD

NU har jag Längtat och SURFAT i kväll

december 14, 2008

Drömmar framåt

Surfar och tittar drömmer och Thailandresa till hösten. Hösten kan vara en skön period att komma iväg från mörkret och få en möjlighet till lite ljus. Vi har även pratat om att åka iväg över jul och nyår men barnen är lite tveksamma, särskilt sonen som har mycket att fira under den perioden - fördelsedag och jul! Han vill inte missa något av det...

Själv tycker jag det skulle vara en trevlig julklapp till alla oss i familjen att komma ifrån och ha det bra tillsammans.

Med en god framförhållning finns även möjligheten till en sådan resa!

Ja det tåls att fundera på!

december 13, 2008

Sankta Lucia .... ge mig en tia ...

Allt ska man stå ut med ...



Julkalendern

Jo som ni minns så har jag lånat våran barndoms julkalender som vi hade hemma när vi var små! Det var ju jättespännande och kul att öppna den. När jag bodde hemma tror jag vi var 4 st som turades så det viktigt den dan som var min.

Nu med mina två kottar så har dom varannan dag och jag tror att jag skämmer bort dom med grejjer - så det är läge för nya ideer!

I veckan startade jag med lappar, första till sonen, med en upplevelse - just då var det massage i en halvtimme. MYCKET UPPSKATTAT!

Dottern blev lite avis och ville också ha en lapp på sin dag - så idag fick hon det - (eftersom massage är bra och vanan inne så) massagen i en halvtimme. JÄTTE MYCKET UPPSKATTAT!

Dottern belv alldeles lyrisk särskilt när jag gav henne på axlarna och lite zonterapi under fötterna. Sonen brukar alltid skrika när jag ger zonterapi och en annan person oxå vill jag minnas! Hon somnade tillslut när jag gjorde björnlufs på ryggen...

...Vi som skulle gå i bastun efteråt ... nu får jag gå själv istället...

Jag brukar ibland ge massage maken vill ha och sonen - sonen gillar när jag tar i ansiktet och huvud, nacke, maken vill ha på ryggen.

Men

när får jag massage?

jo, när jag köper den...

december 10, 2008

Sitter och tittar på nobelbanketten som är ikväll. Det är alltid intressant att följa med och se vem som har fått vad och vilka som är där. I år har jag inte följt med så mycket som jag brukar.

Ikväll när vi kom hem bakade jag och dottern lussebullar - det är nog den godaste bullen jag vet.

Vet ni nu är det gonatt för denna dam ..

ZZZZzzzzzz

december 09, 2008

Fundering
appropå förändringar och vad som kan hända

Fundering

approå förändringar eller rättare sagt viljan till förändring

Engelska läxa

Läxläsningen med sonen är ibland en kamp. Idag har jag ingen lovat mig själv att sonen måste först göra läxan SEN kompisar. Annars blir han alldeles för trött och då blir det inte bra. Idag var det engelska som vi tränade på. Sonen är duktig på språk och jag upplever att han har lätt för det, men ikväll hittatde vi bara felen. Jag vill att han ska fokusera på det han gör bra, adet är ju det mesta som är bra, medans han ser felen - då är han alldeles för trött tror jag..

Hur funkar läxläsningen för er?

december 08, 2008

Jobbet i sådana här tider

Idag var det en tråkig dag för jobbsverige..

SSAB varslade och många blir drabbade. För vår del blev det klart om hur vi ska agera med julstopp och flexibilitetsavtal. Sådana här tider är det fullt upp med att komma ut med information till alla samtidigt som jag måste vara ärlig och säga att jag faktist inte vet vad som händer och så fort jag har ytterligare mer information så kommer jag ut den.

Men som för alla i denna bransch i nuläget så ser vi över alla kostnader ... som konsulter, långtidsinhyrda, visstidsanställda, det är inte rolig information som jag måste gå ut till dom med.

Jag tar en dag i sänder.

En vintrig (kylig..) resa i helgen

Högt i norr hela släkten och jag. En intensiv helg! Som tur var tog vi vår trogna vita Toyota istället för att åka buss med dom andra och kom hem lite tidigare till barnen - hemvägen tog vi svenska sidan ner och passerade kända sevärdheter och ställen eller vad sägs:

Vintern kan vara kyligt vackert. I helgen var det iskristaller överallt, de som kom söderifrån önskade sig lite av denna kyla istället för slask. Det är vackert! Vi fick en lugn resa ner till kusten i denna vackra vintervärld.


Känner ni igen;-)

december 04, 2008

en kort paus över helgen

Oj vilken vecka! Nu kommer det även att bli en paus i mitt bloggande över helgen! Vi ska iväg på "familjeresa". Hela makens familj och jag ska iväg över helgen på Bröllop. Det ska verkligen bli intressant;-)

Idag hade jag ett intressant samtal och kortfattat så var det verkligen givande och jag kände att jag stod stadigt! kul!

december 02, 2008

Näsblod

Surfar stilla på nätet. Besökt SVD, Dn, DI, Tradera och olika bloggar.

Strax ska dottern få duscha innan sängdax, hon har varit hemma med sin pappa idag. Hon snörvlade på så i sägnen i morse vid 4 tiden, tillslut gick jag och hämtade papper men det var alldeles mörk så jag såg ingenting. Sedan slumrade vi enstund till jag klev upp vid 530 och vad ser jag då?? Jo hon har ju näsblod! Så .... Det är första gången för henne. Sonen blöder alltid näsblod när han är på G att bli sjuk eller är sliten. Men hon fick stanna hemma idag. Enligt henne så har dom bara tittat TV och sovit.. hon och pappan ... men inte enligt pappan
...

men jag tror att dottern talar sanning ...

...