februari 28, 2009

lördag

Oj oj vad jag har kammat pudelbruttan ... 1 timme med tovkammen sedan klippte jag henne lite. Nu har jag benen, svanse och huvudet kvar..... måste skapa mig tålamod tills dess... en pudel kan man kamma hur mycket som helst.

Tänkte åka och simma mina 40 längder imorse efter pudelpromenaden - men det var stängt för tävlign så då åkte jag hem (inte glad) och så åkte dottern och jag iväg och åkte slalom - sen iväg till mimmi och miffi och sen pudelpromenad och sen mat och sen städning och sen pudeljobb....

För jobbar man som XX hela veckan och fortsätter hela heglen ... andra snarkar och pyser på men inte jag ...

...
...

februari 27, 2009

äntligen fredag

Min vecka har minst sagt varit hektiskt! Igår somnade jag på soffan kl 2100 av ren trötthet. Dagen startade upp på jobbet 630 - 1630 (utan lunch .. hur smart är det egentligen...) hem, äta och sedan for jag med barnen på sonens klättring. Det var riktigt mysigt, låg på en madrass, dottern klängde i alla gungor och på låga klätterväggar medans sonen klättrade på höga väggar och i taken. Där fick jag 1 timmens respittid. Träffade på en gammal kollega - kul - men annars var jag bara där och tittade på mina barn. Luften gick dock ut helt när vi kom hem - orkade inte lyfta på ögonen utan somnade dirket på soffan - så kan det vara.

Idag jobb 630 - 1630 (utan lunch .... hur smart är det egentligen igen ....) 110 knyck. Vi jobbar som mest med att få till alla människor på vettiga grejjer i denna lågkonjuktur utan att varsla och det är angeläget att det ska bli bra. Alla vill ju att det blir bra. Samtidigt har alla en förståelse för situationen som är nu i företaget.

februari 25, 2009

reflektion

Annars så har jag upptäckt att jag håller på att bli mer "kallsinnig" .... att ge feedback och få feedback fungerar. Att ta beslut dom krävs - fungerar. Samtidigt har det blivit roligare - när jag blivit mer rakt på. Frågan är hur omgivningen reagerar!!?

Kom an bara ;-)

Visst vill du vara pigg!

Vet du, att vill du ha energi så kan jag rekomendera Pro Vitalypack. Senast idag pratade jag med en kvinna vars man hade problem med Astma och hon själv med upprepade pencillinkurer, dom började äta Caretoniod komplex (antioxidant), tre-en-en och Omega 3 plus, för ca 8-10 år sedan. Hon menade att idag har varken hon eller hennes man problem mera.

Hör av dig till mig om mer info. Jag tror absolut att det är en energikick som fungerar - jag är ju pigg!

Det är intressant! Jag vill iallfall vara frisk och ha ork för vardan! Vill inte du det?

februari 24, 2009

efter middag med vänner

Nu har jag en pudel som puttar på armen och och vill upp i famnen, nu blev hon less och for till maken istället för att bli omklappad....

På nyheterna ser jag på Viktora och Daniels förlovning - en klassiker känns det som. Jag minns ännu när jag tittade på TV när Kungen och Silvia gifte sig. Det är länge sen men jag minns att vi var en en by i tornedalen hos en grannfamilj till min Mormor och tittade på bröllopet. Min äldsta syster minns att hon tappade sin silverring där men jag kommer inte ihåg det ... bara det att vi tittade på TV och att det var spännande.

Ett annat TVminne som jag oxå kommer ihåg är Elvis begravning ... då var jag hos min farmor i vardagsrummet och vi var många som tittade på begravningen. Det är två tydliga minnen.

februari 22, 2009

Vinterkul


Be not afraid of growing slowly, be afraid only of standing still.
Kinesiskt ordspråk

februari 21, 2009

skinka och hundar

Minns en gång en hund, en läcker hamiltonstövartik, som älska skinka, som gjorde vad som helst för en liten skinkebit ...

Jag har en pudelbrutta - som tar skinkebiten med smala läppar - lägger försiktigt ner skinkebiten på pappelinamattan - nosar sakta och går därifrån ......

.....

.....

är hon månne en katt?

februari 19, 2009

sent om sider

Idag har våran lilla kusin varit på besök! Hon lånade lite av dotterns fina PoP o Mexx kläder;-) Hon påminde verkligen om dottern när hon var bebi - jättesöt och mysig var hon.

Vi hann ochså vara en snabbis och titta på när sonen klättrade - han är jättesnabb och har verkligen tekniken för klättring. Det är roligt för honom att testa på det!

februari 18, 2009

tänder

Appropå barn så sa dottern och hennes kompis till sonen att: Du har ju vuxentänder;-) Det sprutar ut massor av stora tänder på sonen - han börjar bli stor...

februari 17, 2009

Rimfrost kring nosen

Det är så kallt idag! Pudelbruttan och jag blev helt rimfrostiga när vi var ute på promenad. Sonen är ännu sjuk men han har börjat röra sig mer och mer och verkar nog komma i god form. Skönt! Det är inte kul när barnen är sjuka ....

Själv drabbas jag ytterst sällan av förkylningar (peppar peppar ta i trä) och det tror jag absolut beror på att jag äter mina "piller" Tre-en-en, Omega 3 och snart ska jag börja med Caretoinoiden! Då ni! Då blir det springa på vårruset och inte jogga;-)

Ps Vill ni ha dessa preparat! Hör av er till mig! Lite smygreklam;-)

februari 16, 2009

H&M

Idag när jag öppande posten blev jag lite fundersam .... det är nämligen så att jag har blivit guldmedelm hos H&M. Visst jag fick en extra bonus på 500 kr ... men det innebär även att jag har handlat för en summa på HM som enl min mening är alldeles för stor. Nuförtiden köper jag mest kläder till barnen därifrån för dom har Hello Kitty som dottern älskar och sonen tycker oxå om kläderna fr HMs killavd.

Sonen har däremot börjat tala mer och mer om att han vill ha märkeskläder men vi får se när vi kommer dit!

Är ng av er Guldmedelmmar??

Annars så håller jag och maken på med, som sonen utryckte det - har ni utvecklingssamtal, målbilder. Intressant!! Jag återkommer om det.

februari 15, 2009

Denna söndag blev vikt till jouren

Idag har jag besökt jouren två gånger. Sonen hade så ont i halsen och första gången fick vi penicillin eftersom det är halsfluss.... Gång två åkte vi in eftersom han hade svullnat rejält och jag tänkte på alla historier om halsböld och hur det kan gå. Så tog det säkra före det osäkra och åkte in igen ... vi fick vänta i 1 timme innan det var vår tur. Sonen hängde mest i en stol och dottern och jag svettades i stolarna brevid. Men väntan belönade sig. När vi väl fick komma in till läkaren så blev vi mycket väl omhändertagna och läkaren kändes trovärdig och mycket kunnig. Han checkade igenom sonen - la till lite mer pencillin + tavelgyl. samtidigt passade han på att undervisa lite om det ena och det andra - sonen tyckte som jag - en bra läkare. I slutet lät han oss lyssna när han dikterade - som han sa - ett kvitto på att han förstått rätt.

Många pluspoäng till den doktorn Lennart Hennix (vill minnas att han hette så)!

Han sa att om det är halsböld så ser man att medellinjen för "den där grejjen i mitten av halsen" förflyttas till ena sidan! Nu vet jag vad jag ska kolla på. Han lyckades iallfall lugna en mamma +++++ för honom. Sedan frågade han vad sonen ville bli - insatspolis - och vad mamman ville att sonen skulle bli - läkare;-)

Hm! Läkare gör ju många likande jobb som inom underhåll - undersöker, analyserar, symptom .. åtgärd.

februari 13, 2009

I'm back

Hej på er gott folk! Försökte hålla igång humör och vilja igår men vet ni vad som händer??? Jag somnade på soffan just innan Bolibompa och låg kvar till ca 22 då jag flyttade mig till sängen istället. Jag kan inte minnas sendan jag varit så trött! Pudelbruttan var och kolla till mig då och då och efter ett tag så sov dottern på min arm och då sover man bra! Så på jobbet i morse 630 gjorde vi YES det är helg;;-)

Det har varit fullt upp och många sena kvällar.

Funderar på min hemsida vad den ska heta, min kollega tyckte blondinullis ... vad säger ni om det... kände väl nja .. ullisverkstad är dotterns förslag och den är ganska bra men men ....

Barnen har idag provat kläder, beställde hem en hel massa, nu får vi skicka tillbaka endel men båda blev nöjda!

februari 10, 2009

konst

Har precis kommit hem från mitt vattenhål - konsten. Idag olja och jag började på en tavla som har mycket jobb kvar! Använde en liten annan teknik idag så den skiljer sig lite från tidigare - och det är skönt.

Vad tror ni om att lätta upp tavlor på en sait?? Har ni ng förslag på Namna till den saiten isof?? Dottern sa www.xxverkstad.se , jag tänkte först www.xx.se.

Vad tror ni? Kom gärna med ng förslag! På bloggen blir ju tavlorna placerade i rad och jag har en annan tanke att det ska vara som i ett galleri ...hur jag nu fixar det .. men men

februari 09, 2009

Någon har lurat mig till att börja surfa på resesaiter! Jag har spanat in Vings Sunwing i Makrigilagos som verkar jättefint! Klicka på länken och spana in! Visst jag skulle verkligen vilja åka och få ha det bra!

tillbaka!!


Jag var helt förlorad igår i en bok, Michael Connelly - Räven. Ville inte alls gå ut igår, frös och ville bara ligga på soffan .... å ... läsa. Barnen tyckte att jag är ett bokmal och pudlebruttan satte sin haka på min arm och stirrade LÄNGE. Men igår var jag inte kontaktbar. Jag kan inte minnas sen jag har läst så där på raken. Tydligen så behövde jag det. Kan rekomendera den om ni gillar deckare.

Frös fortfarade på jobbet idag. Kallt som bara den. Ändå har jag ett extra element på mitt kontor. Men vet ni vad i mitt kontor kan man faktist få förnimmelse av vår, för vid 1300 tiden så skiner solen och rummet blir varmt! Snart är vi där! Ännu siglar snöflingorna ner, vinden blåser o det är -15 grader ute, men försmaken av våren kan jag bära med mig;-)
En annan kul grej idag var att jag hade ett PoU och jag väntade mig att bli dissad .. men vet ni vad det blev jag inte, så människor överraskar, kul!
Blev tokdissad i en annan grej härom dan, men vad kan man göra - fortsätta andas;-)
Och vet ni vad - går döptes en liten tjej!


februari 07, 2009


en liten lögn på lördag

På stegmätaren står 39574 .... men vet ni det är fr onsdag! Ingen vandring i källaren här inte men iallfall imponerade 10000 steg per dag! Det är bra!

Ute en rysare med -17 grader, snö och blåst - istapp under Pudelbruttans haka när vi var på morgonpromenaden ... på eftermiddagspromenaden var istappen där och hon var snabb med tassokana ... var hon trebent eller?? Jag hade nämligen ansat hennes naglar och klippt bort hår från tassarna så hon frös - stackarn.. men nu har hon vacka pudelbrutta dam tassar;-)

I morse var jag även och simmade ... sa till barnen att jag skulle iväg på möbelaffären (annars får jag aldrig fara själv och bara vara) - jo jag ljög! Väl i bassängen så tänkte jag att jag måste se om jag kan simma 40 längder på 20 min .. som jag brukar ... stackars medsimmare när jag har har bestämmt det. Jag kan nämligen inte simma i kö. Så det så! Och, Ja, jag simmade 40 längder på 20 minuter, fortsatte och plussade lite längder till 50 bara för att det var så skönt att sträcka ut. Sen bastu och stan;-) Sedan har jag lite vett o sans och har koll på läget när jag kör om;-P

Hittat ett nytt klädmärke (nytt för mig) som jag gillar SIGNAL. Dom e lite dyra men på 70% så är det kul att shoppa. Hittade inte ng sait så ni kan kika på dem. Är nu ägare till en långkofta m korta ärmar fr Signal, en svart väst fr Signal;-) Men när jag väl var på G köpte jag ett långt svart linne 100% bomull fr In Wear (ett av mina favoritmärken) men det var inte på 70% utan ordinare pris. Men en sån behöver man alltid. Hade det funnit kvar i vitt så hade jag köpt den oxå. Det är så bra när dom är lite längre .. s a s nedan den riskabla zonen ...

Lite senare ville dottern gnottas med mig och tro det eller ej men vi somnade som små nöffisar på soffar - länge och nu är dottern helt upp i varv ...

februari 06, 2009

Tar en lite time out idag!

Men återkommer;-)

februari 05, 2009

funderingar en blåsig å snöig torsdag

Tanken var att jag idag skulle "throw a meandI party" men eftersom dottern var sjuk igen och många skulle ha tagit med sina barn men eftersom dottern blev sjuk så trillade fler av så då bidde det inget.

Nåja - tog promenad med pudelbruttan i snökaos och hård vind. Det var som tusen nålar i ansiktet och när jag sa HEM till Pudelbruttan så rusade hon hem;-)

En fisk nappade inte - jag måste fortsätta fokusera på min fisk. Så är det!

Just nu funderar jag på hur jag ska få igång en hemsida med mina målningar! Oslosyrran tips??!!

februari 04, 2009

Hittade en grej till miffi som jag ska tipsa han om från partyt som ska hjälpa mot bla sendrag!

homeparty

har ikväll varit hos Leos kusiner på party om Alpnaering (Av en händelse så ringde Leo dit ;-)) Proukterna var olika kryddor, näringstillskott och skönhetsmedel. Allt ekologiskt. Kolla in länken HÄR!

Jag köpte pollensirap för testa om det fungerar till pollenallergier. Det ska bli spännande;-)

Men nu ska jag sluta skriva, för idag har jag bara hunnit hem fr jobbet, äta, ut m Puldebruttan, Party, handla till att nu blogga.

Så, jag ska sträcka ut mina fötter och ben som varit på ryggstark, oxå idag, och njuta av mitt ommöbelrade vardagsrum (som jag gjorde igår kväll).

Moj

februari 03, 2009

Blodapelsin

Sitter här på kvällen och känner ett sug efter ng gott... vad ska man då äta om jag undviker smörgås och likande på kvällen ... nej popcorn ingår inte i kvällskosten ... så jag tar apelsin. En vanlig apelsin och en blodapelsin och vet ni vad .....

.....Pudelbruttan står brevid och suktar ... så jag ger henne då ... apelsinbit på apelsin bit ... inte ens att hon nosar och funderar utan slukar den direkt. Vill nästan påstå att dom slukas snabbare upp än vindruvorna.

På topplistan för pudelbruttan är blodapelsin och vanlig apelsin! Hur vanligt är det, undrar jag för en pudel???
så kan det va;-)

februari 02, 2009

rensa och skapa utrymme och frihet

Idag har jag utövat lite feng shui på jobbet - allstå jag har gått igenom mina lådor och slängt och sorterat för att få plats med allt nytt och skapa ordning för kommande möjligheter. Det var jätteskönt att rensa - sedan satte jag mig vid datorn och bokade in nästan halva gänget på PoU som kommer under våren. Då känns det att jag är igång och samtidigt börjar jag få struktur över allt som ska göras. Försöker tänka en sak i taget och lägga undan det allt efter som.. Iallfall så skapar det frihet när jag inte behöver ha det bundet i tankarna att "jag ska göra". Oftast går det fortare att genomföra än att tänka att "jag ska genomföra".

Nu prasslar det i väggen igen. Jag har lagt ut lite agn - kanske jag får napp - eller så är dom rackarna bara i mellanväggen och springer .. suck ...

februari 01, 2009

1 februari

Sitter och beställer kläder från HM! Sonen har gått igenom katalogen och kryssat sånt han gillar! Det är bra för han vet vad han vill. Dottern gillar allt med Hello Kitty ... så det är lite enklare med henne! Just nu ligger hon i soffan och har feber - stackarn! Det är inte roligt att vara sjuk. Dottern sa i morse att slalom var kul - bra, då blir det fler gånger;-) Sonen och maken har varit ut och skeitat 5,5 km iförmiddags. Sonen har faktist bra teknik med skidor!

På dan när jag var på min långpromenad (i ett riktigt vinterväder .. -10 grader och sol) så var det massor med skotrar ute på isen. Jag höll fast pudelbruttan till skotrarna kört förbi och även en stund efter det innan jag skläppte lös henne. Grejjen med Pudelbruttan och skotrar är att hon kommer så i gasen och vill springa när dom kör fort .. och vet ni vad ..efter jag släppte henne så tog hon ng hopp och snurrar sen drog hon ... jag har aldrig sett henne gasa iväg så där .. efter skotrarna ... jag var säker att nu får vi fara och leta henne ikväll ... men som tur var så såg jag henne komma rusande efter ca 10 min som en svart prick som närmade sig från fjärran - och visst det var pudelbruttan .. när hon väl kom till mig var hennens nyklippta pudelansikte fullt med rimfrost och hennes ögon var alldeles glada ..

.. skönt tänkte jag ... jag hann bli ganska så orolig på henne .. men hon lär nog sova resten av kvällen;-)