maj 31, 2009

Morsdag - spikmatta

I morse var vi alla uppe tidigt! Jag hade inte så ont i benen som jag trodde efter milen, däremot så var jag lite stel i höfterna. Men det får man ju ta. Så visst jag är laddad inför torsdagens vårruset!

I morse fick jag även en spikmatta i morsdagspresent - jag hade ju visserligen varit väldigt tydlig med vad jag önskade... men ibland måste man hjälpa till .. En äkta Shaktimatta med ring. Vi testade den idag och sonen och jag klarar att ligga längst på den men inte maken och dottern;-) Nu ska jag börja träna avslappning på den!

Min mamma i sin tur fick den blåa pudeln;-) Den är uppspänd på kilram men ingen "list" runt om ..

Imorgon börjar en spännande vecka!

maj 30, 2009

Milen

YES I DID IT! Jag sprang milen på 1,12,48. Det är jag ändå nöjd med. Jag har ju inte varit så ofta i löparspåret - 2 gånger.. men det var kul att jag orkade. Gick ungefär 2 km på raksträckor som var mycket soliga - hjärnan kändes lite stekt så då passade jag på att gå. Sonen stod och hejja fram mig inför målet så då tog jag en liten spurt;-)

Tänkte att jag ska springa minst 5 km i början och det gick som en dans faktiskt. Nu är jag laddad för vårruset på torsdag och då ska jag springa hela tiden. Mål tiden är satt.

Förresten - ny frisyr ...

maj 29, 2009

4 dagarsvecka

Fredagkväll och jag är supertrött. Tidig morgon kl 500 och iväg till jobbet. På jobbet märker man att det är saker på gång folk är lite mer retligare än tidigare. Det är nästa vecka vi börjar med fyradagarsvecka och lägre lön. För mig är det faktist helt ok - jag ser fram till att vara ledig på fredagar och få mer tid för barnen och pudelbruttan. Men för alla är det inte så. Det är en hel del oro kring detta och vad som kommer sen - men det får tiden utvisa!
Appropå målningar så målade jag Blå fantom med den tanke som manifisteras just nu! Africa känns verkligen viktig.

Kanske svårt att hänga med i vad jag tänker men då får ni väl fråga och så får vi se om jag svarar;-)

Men visst är det kul när saker går framåt!

maj 28, 2009

Vårruset

Laddad inför vårruset?

Har lindat mitt ben så nu är den inte så svullen som tidigare men tivivlar på att jag kan springa milen på lördag.

Däremot så är jag mycket laddad inför Vårruset! Jag fick hem ett litet kort med information hur och när jag skulle hämta ut min nummerlapp och jag gjorde som så här:

Gick till teamsportia och hämtade ut det;-) Annars blir den nog hemskickad .. tror jag eller så får man hämta ut den fr området.

Ett tips kolla upp det så ni inte står med långnäsa på torsdag! En kille jag vet om skulle på world conferens i San Fransisco men glömt att söka visum via internet, först en dag innan minns han och då fick han avslag - när man får avslag tar det två veckor att få det - så han kom inte iväg ... tänk vad trist när man bokat biljetter och hotell ....

maj 22, 2009

smalbenet mitt

skriver bara lite smått ...

hämtade ut min nummerlapp till vårruset - det ska bli kul att vara med på. Bara mitt arma ben håller .. det är svullet och domnar i tårna. Syrran sa att jag måste kolla upp det ... men är faktist tveksam på milen.. vet inte om jag vill anstränga benet så ... syrran säger linda och det är kanske så jag ska göra eller besöka en farbror/faster doktor.

Annars drömmer jag om tid och resor och värme!
Jo det jag gillar med skorna är dom där "volangerna" dom gör skon extra snygg, tycker jag!

ROOTS

Här kommer mina skor... kunde inte låta bli att åka in till stan och köpa dem på öppet köp... tydligen så har just denna modell visats i Milano i vår! Sonen tyckte att jag såg så elegant ut;-) Testade mina gamla favvisar Bronx höga i brunt läder dom såg vanliga ut tyckte min son. Rootsen såg dyra och exlusiva ut.

Are they a KEEPER??
Jag har eg strl 39 men dom klämde så mycket så dessa är 40 och då är dom så jag funderar lite om dom blir för stora:-( ... men dom glappar inte. Min fot är ganska smal så ....

Här kommer dom:

Föresten så hade jag världens knäppaste dröm inatt - att maken begärde skilsmässa - det skulle han aldrig göra för han har ju mig;-)

Allt mellan himmel och jord..

Nu är jag tillbaka;-) Vi har haft fulla knyck hela helgen:

Besök från finland - jättekul vi har fått ha trevligt och prata om allahanda angelägna saker. Vad har hänt där och hur går det för alla ... osv ... Sonens kusin var här och dom är supertighta - har alltid varit det och det är så skönt att se dem tillsammans. Jag hoppas och önskar att deras vänskap blir livslång.

Kratting och korvgrillning med sonens klass - trevligt det oxå.

Sen hörni jag har hittat så superfina skor!!!!!!! ROOTS ett par högklackade skor som jag bara behöver!!!! Jag är i nöd - har spejat på dessa skor hela våren och jag tror att dom komplettar min garderob väldigt bra!!!! Hjälp vad ska jag göra? Visst säger ni Köp??!!

Tänkte hinna spänna upp mina tavlor idag men men så kan det gå det har varit annat före.

Visade mina målningar till kirunasyrrorna i helgen och en föll för mina rymdblommor (mamma oxå) det är så kul att folk hittar något i mina målningar. Endel hittar ingenting och det är ju så att man ser ju inte allt;-)

klämfredag

Nu är dottern i säng efter en intensiv dag. Hon har haft en kompis hela dan och sen när hon for så kom hennes kusiner. Nu sover hon..

Sonen väntar på hans kusin från Finland som kommer nu i natt nån gång. Han vill vara uppe och vänta på honom ...

Var in till stan idag och köpte spännramar för över 500 kr ....

maj 21, 2009

Sport och barn

När jag var på stallet med dottern skulle vi kratsa hovarna..... det har jag gjort hundra gånger och det har alltid gått bra. Men idag fick jag världens kick på mitt smalben .... jag har legat av mig för jag hängde inte alls med... tur att det var jag och inte dottern. Men nu är benet svullet och jag lär få ett ordentligt blåmärke - en riktig kaka. Maken sa bara att: ja det är du som får ta ansvaret när det är en sån sport.... jag vet med erfarenhet att jo det händer mycket med hästar...

Sonen gjorde en super insats på sin fotbollsträning och var jättenöjd med det - kul.

Målningarna

Nedan följer en serie med målningar från vinterns aktiviteter. Färgerna blir inte återgivna på ett bra sätt. Har lite svårt att fota. Behöver en expert att fota. Det finns fler målningar som jag inte lagt upp.

små vita moln

solitud

favvis

Red Africa

mera

Blå fantom
Fägerna kommer inte riktigt till sin rätt på fotona...

Rymdblomman

Tidigare har jag berättat om när vi skulle måla blommor och om min frustation över att jag inte kom på något men efter mycket brottande med penslar och färg så kom denna till! En i gruppen kallade den för Rymdblomma och jag instämmer!

.....

Memories from youth

Mina Målningar

Deep in the dark siluettes forms

Min konst

Jones shield

sommarpudelbrutta


maj 20, 2009

Men iallfall har jag varit ovanligt glad idag - det kanske är vårkänslor. Som en lite glad pudel på vift!

Milen

Vet ni: jag anmälde mig till milen - måste utmana den! Ja jag hör det ju själv hur kirsigt det låter!

Blödig eller kris??

Vet inte vad som händer i knoppen! Har varit på G på en grej och nu när det närmar sig så då vill inte kroppen.. den verkar streta emot på alla sätt och vis. Jag är inte van vid att min kropp inte lyder! Förstår ni? Kanske inte? Låter lite konstigt faktist. Men som min tidigare chef sa att du kanske har en kris...

hm

men varför inte, klockan tickar mot det där datumet när man kliver in i medelåldern. Plötsligt ser jag att (som dottern brukar säga) Men va Hände?? Hur hann jag bli så här antik och jag har ännu inte gjort det och det och det..

Vad är er diagnos? Kris?

maj 19, 2009

Milen eller öppna ateljeer

Imorgon är det sista chansen för att anmäla sig till milen ... och jag vet inte hur jag ska göra. Samma helg, men jag tror det är en annan dag på helgen, är det Öppna ateljer i stan och den är rolig att gå på.

Vad är era planer???

Hjälpia - Spikmatta

Nu har Hjälpia öppnat inne i stan så alla ni som behöver ila dit och köp en shaktimatta med bra pris + en shaktiring på köpet!!!


Hjälpia ligger i (Luleå) Adrenalins gamla lokaler och vi som är gamla i stan så är det i gamla Aires Häst och Hund! Hon hade verkligen gjort det fint! Hon har även mycket annat smått och gått och bra och ha! Såg att hon hade handtag till petflaskor där till bra pris.

maj 18, 2009

Planer planer planer

Vilka dagar vi här här i norr just nu! Varm och lövsprickningen fullkomligt exploderar. Kul! Finns hopp om liv!

Jag har allvarliga funderingar på att bygga ett plank för att rama in trädgården mer och få en mer ombonad känsla. Den iden tror jag är superbra men jag tror inte maken riktigt gillar det. Måste se om man kanske kan få rotavdrag för detta.. Hm kanske.

Sedan vill jag oxå komma tillskott med ateljen. Jag kan ju ha presentationer där. Sedan kan jag kanske köpa grejjer dit från Hjälpias gamla butik. Tänkte vita lackhyllor och så. Det ska ju finnas plats för färger och allehanda grejjer!

Är det nån som har en withboard till övers??

maj 17, 2009

Dax för spännramar

Kära läsare! Nu har jag bokat in mig på Konst i det Gröna - så nu är det dax att köpa spännramar och börja måla lister som jag ska spika ihop. Jag funderar även på att skriva lite texter till - jag flera i huvudet som verkar vilja komma ut. Jag har ju mina tre afrikamotiv som jag har ideer till.

Så nu på inköpslistan står det:
Spännramar ett antal
Akrylfärg - guld (hm undrar varför;-) ni får se två av mina afrikamotiv så får ni en hint
Vit färg till lister
En katalysator
Småspik
Hämta ut min Lisa Rinnevou från inramning
Träningskläder till sonen
Sprigkläder till mig ... heter det det???

maj 16, 2009

Få se få se om jag springer lite imorgon oxå? Sedan funderar jag på att cykla på måndag! Det verkar bli toppenväder så då ska det ju gå bra samtidigt får jag upp konditionen lite.

Natti natti

ps jag längtar att fara och köpa spännramar till mina målningar...

YES I did It

Hurra idag har jag gjort det jag har tänkt så många gånger .. ni tänker vad är det då??

Imorse kl 800 på med löpardojjorna och pudelbruttan i koppel med fickan fullav frolic och Ipoden laddad med en bok så for jag och sprang rundan kring byn. Det var skönt att göra det. Eftersom jag alltid går ut och går utan frukost innan så var jag riktigt hungrig när jag kom hem. Men jag orkade så!

Måste bara forstätta flera gånger nu så jag inte tappar detta. Men nog kände jag att ryggstark gympan hjälp mig.

maj 15, 2009

Längtar tillbaka

Idag har det varit en helt fantastisk varm dag här uppe i norr - krattade gräsmattan och vi har enheldel att kratta - 3000 kvadrat. Sedan har jag sysslat med min bisyssla. Jättekul för jag får sån energi av det. Särskilt när jag träffar glada och trevliga människor.

Idag är en SFA dag för oss från jobbet, vilket innebär Scania Flexibel Arbetstid. Troligen från 1 juni går 4 dagars veckan in som det blev klart för iveckan. Det känns underligt att jag ännu är ledig två dagar till.

När jag var till min kompis från Sydafrika idag så fick jag sån längtan tillbaka till Sydafrika - mitt favoritresemål - så här kommer lite kort! Kanske har jag publicerat dessa tidigare?! Minns inte riktigt..

Vy i Stellenbosch

Tidig morgon i Pilanesberg

På väg till Kapstaden från Hout Bay, till höger Taffelberget och till vänster Lionhead.

maj 14, 2009

lökar

Kikade runt lite i rabatterna om det händer nåt på lökfronten och vet ni det kikar upp både det ena och det andra.... kungsängsliljor verkar smyga upp SMILE

skugga en solig kväll

Vår framsida på huset är så tråkigt när det är skugga hela kvällen. Det står en möktig träddunge med långa tallar som lyckas skugga hela tomten på kvällen - trist....

jag som vill ha kvällssol..

maj 12, 2009

myriader i skallen

I bakgrunden surrar bla La Voix men jag orkar inte följa med riktigt! Idag så har jag så mycket annat i huvudet! Måste förbereda mig för denna vecka har flera händelser som är viktiga.

Jag är extra glad idag för att jag har vänner som jag tycker om och trivs med och som jag tror gillar mig trots allt. Idag hamnade jag i ng sentimentalstund vet inte riktigt varför eller jo nog vet jag ju det - det hänger ofta ihop med när jag ser att barnen tar ett språng i utvecklingen och nu är det massor med dom!

Sonen gillar att spela fotboll och trivs bra med sina vänner och aktiviteter vilket är toppen.

Dottern är just nu i en mycket svajjig period i sitt humör. Det tyder nog på att hon är mitt uppe i ett utvecklingssprång. Men det går så fort...

Maken ringde hem idag från Karlskorna och frågade om vi har grönt ... har han missat att vi bor 10 mil söder om polcirkeln eller ... jag har mina il och längtar söder ut. Ibland fattar jag inte alls varför jag överhuvudtaget bor här uppe i kylan. Inte en antydning till att ng lök har skickat upp nåt liv ännu. Nej ni har finns det inga vitsippebackar - tyvärr. Trädgårdssäsongen är kort jättekort

Positivt då ja - vi har inte fästingar ännu men det har börjat komma, sedan har vi inga mördarsniglar heller!

maj 11, 2009

Kratta

Sitter på fejjan och chattar. Det är väldigt praktist när man kan hålla kontakten med dom som inte finns nära en!

Annars idag så har jag funderat på krattning och väcka upp marken ur vinterdvalan. det skulle va att dra söder ut, men maken han säger bara att det är skitväder i Karlskrona och det är inte alls bättre där ... nää men dom kan iallfall pyssla i sin trädgård och inte gå och frysa baken av sig här i norr. Han måste övertyga mig mera!

Har varit ledig idag när fabriken har stängt. För min del har det varit bra. Barnen har fått ha det bra med mig - eller jag har haft det bra med dom. Sedan var en kompis förbi med sina barn och dom hade verkligen önskat att vi hade satt upp vår studsmatta... men det hade vi inte. Men så fort som gräsmattan har torkat upp så då är dom alla välkomna!

maj 10, 2009


Grimasåldern




Penicillinkurer

Appropå penicillinkurer jag nämnde i tidigare inlägg så går ju sonen på ytterligare en till kur. Han hann ha 1,5 veckors mellanrum mellan kurerna. Denna gång fick han en annan sort och mycket starkare. Detta medförde att han igår och idag har spytt... innan jag kopplade vad det berodde på - min första tanke var Magsjuka men inte... först idag eftermiddag kom jag på att det var ju penicillinet ... han har aldrig tidigare reagerat sådär på penicillin. Men nu vet vi bättre.

Acidophilud

Ett långt inlägg det där tidigare ....

Nu finns även Acidophilus Plus: De nyttiga (goda) tarmbakterierna hjälper oss att må bra, motverkar att sjukdomsalstrande (“dåliga”) bakterier och svamp bildas och förbättrar speciellt balansen mellan de mikrober som normalt finns i tarmarna. I tusentals år har mjölkprodukter som jästs med dessa nyttiga bakterier (yoghurt, ost, filmjölk) konsumerats överallt i världen. Deras nyttiga egenskaper är erkända inom såväl vetenskapen som folkmedicinen. GNLDs tillskott av nyttiga bakterier, Acidophilus Plus, kombinerar styrka med teknik för att garantera att minst 5 miljarder levande organismer överlever magsyran och når tarmarna för att där kunna utveckla sina nyttiga egenskaper.

Detta ska vi alla hemma hos oss börja ta efter alla våra penicillinkurer i vår..

ProVitalyPack - energi och hälsa


Det jag använder för att få mer ork och energi är dessa produkter som finns i ovan bild. Det är dom som du P äter och som medfört att du fått snygga naglar.
Innehållet är:
Tre-En-En: Cellmembranen behöver lipider och steroler för att hålla sig friska. Tyvärr försvinner lipider, steroler och andra viktiga näringsämnen vid förädlingen av de livsmedel som utgör basvarorna i vår kost. Med Tre-en-en kornkoncentrat tillförs cellerna näring men en unik, exklusiv blandning av fullkornsexttrakt av vetegroddar, riskli och sojabönor
Caretonoid Compelx: Karotenoider är de naturliga färgämnena i vår kost; det röda i tomater, det gula i squash, det orange i morötter. Karotenoider finns även i många gröna växter såsom spenat men där är de maskerade av klorofyll. GNLD Carotenoid Complex är den första och enda produkten i sitt slag. Ett naturligt tillägg som, i en enda kapsel, ger hela det spektrum av karotenoider som man finner i en hel portion av frukt och grönsaker.
Omega 3 Salmon Oil Plus:
Det är väl känt att omega-3 fettsyror spelar en viktig roll i vår näring. De två omega-3 fettsyrorna som finns i fiskolja, EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra) har ingått i otaliga undersökningar.
De senaste vetenskapliga studierna inte bara fortsätter att bekräfta betydelsen av EPA och DHA för vår hälsa, utan visar också på att det finns en hel familj av omega-3 fettsyror, totalt åtta stycken, som alla är intressanta för optimal näringstillförsel. Denna viktiga kedja av omega-3 fettsyror börjar med ALA (alfa-linolensyra) och avslutas med DHA (dokosahexaensyra) och däremellan finns sex viktiga steg. Vi vet att varje steg har sin egen unika biokemiska sammansättning och fungerar med en synergistisk effekt i vår omega-3 näring

Att vakan på felsida

Här är jag igen;-) Inte försvunnit alls men somnade på soffan igår och vaknade på fel sidag idag.. tom sonen sa när jag kom hem från morgonpromenaden att -mamma nu verkar du vara på lite bättre humör... vet inte varför jag var så där .. så jag fick fundera på hur jag ska kunna ändra på mig till det positivare. Men fram på dagen när dottern var på kalas så lade jag mig på soffan för att lyssna på ett avslappningsband och SOMNADE - vaknade sen på rätt sidag - SKÖNT!

Pudelbruttan fick idag en beundrare - en stor vorstehhane. Vi släppde dom på ängen ute och vilket ös. Hanen var dock mycket intresserad att nosa henne i rumpan mest hela tiden (suck hundar) och vad värre var att HON lät Han. Men hon tröttade ut han ganska fort för han kunde inte hänga med i hennes snabba svängar och utfall. Det var en rolig syn!

maj 08, 2009

fr huvudkliare till spikmatta till shantiring till plattång

Var en sväng till Hjälpia idag och shoppade lite grejjer. Barnen ville ha en "Huvudkliare" ingen aning om vad det heter på riktigt. Men det är er grej som man masserar huvudet på och den är gjord av stål.

Barnen frågade mig givetvis när jag skulle skaffa en spikmatta och JA tiden närmar sig. Just nu är det bara så mycket annat som jag måste skaffa in. Men på butiken fanns en Shantiring, tror det hette så, som man ska massera fingrarna i. Pris 40 kr. Den var verkligen jätteskön! Funderar ni på att köpa den så gör det!!

Sonen hittade sedan en grej till pennor så dom blir skönare att hålla i som han behövde till skolan så den inhandlades oxå

Och vi som bara tänkte fara förbi en snabbis - men det bidde shopping där oxå.

Köpte även en ny plattång som jag behöver!!! Särskilt med allt som händer framöver. Min gamla som var super bra hade fått glapp och fungerade bara i ett ytterst litet omr. Jag hade även med den till jobbet för att kollegan som är en elektriker kunde kolla om det fanns ng hopp om liv - men icket!

maj 07, 2009


Från Stall och barn till att tappa min silver status på EB

Vilken omtumlande dag! Fick ett roligt telefonsamtal i dag som jag inte riktigt hade väntat mig! Så nu har jag nåt att se fram emot. Sedan så hann jag just bara hem och fixa mat och sen direkt till stallet sen direkt ut med pudelbruttan och så jag .. plask .. känns det som.

Men men jag fortsatte med mitt sidoprojekt som jag tycker är super intressant. Jag har insett att jag får jobba en hel del med att bryta barriärer och granska mina fördomar i sömmarna... Jodå för det finns en hel del sånt. Tänker på personligt varumärke och så. Det är verkligen en utmaning.

En annan grej som jag funderar mycket på är hur mina tankar och min mun påverar livet. Har ni funderar nåt på det?

Å så en annan grej... idag fick jag mitt nya eurobonuskort och jag har fallit tillbaka till basic från silver - Strunt. Men det är ju så det blir när det är reseförbud!

maj 06, 2009

Nu är det kväll för mig ...

Det är ännu fullt ös i huset, vi har fått ett extra barn ikväll och dom är verkligen igång. Nu måste jag börja säga att dom ska lugna ner sig och slappa.

På diskbänken står ett fat med pannkaka ... gissa vem som står under fatet ...???!!!

Just det ...
... en pudelbrutta.

På fredag är jag ledig och det ska bli jätteskönt, det finns dock hur många projekt som helst...

maj 05, 2009

Ingen pannelugg

Nu har jag klippt panneluggen på pudelbruttan hon ser lite hottad ut och pigg är hon i kroppen. Nu är det mycket på G på jobbet och huvudet är lite fullt med det. IMorgon har vi ett telefonmöte tidigt och jag får nog ringa in från bilen för jag tror inte jag hinner lämna barnen innan det.. det får nog bli så ...

är jgen på nåt gott men det blir nog inget med det.

Nu kom pudelbruttan hit och vill bli klappad .... hon gillar verkligen att bli klappad när hon har så lite päls. Ligger framför kaminen och myser är oxå skönt för henne nu som kortklippt..

maj 04, 2009

Intensiv dag ..

Sitter och mumsar på grekisk yoghurt strösslad med granatäpple - supergott. Hade kunnat äta ett helt bragokexpaket annars ... Minns ni Jegges matbuss i stugan när vi var små? Jag kunde köpa ett kexpaket istället för godis ... det säger endel eller hur!!

Sonen äter pencillin igen!! Japp det är bara 1,5 vecka sen sist. Men i morse kände han av det igen och jag tänkte att ja vi åker in trots att han är feberfri och så och mycket riktigt Positivt svar direkt.. Hade en lång föreläsning om vad jag tycker vi ska ha för åtgärdsplan på sonen till läkaren ... är man yrkesskadad eller ....

Hör att dottern hostar i sängen hoppas hon inte har fått nåt ... hon somnade kl 7 i kväll och det är lite tidigt för henne. Hon var i skolan idag (jag var iväg på dagen för inskolning) och det var nog spännande för henne... ibland funderar jag dock om vi valt rätt.

I övrigt idag så har jag hunnit måla ytterligare ett varv på fönstrerna - fattar inte varför jag gjort det tidigare - är som ett nytt hus.

Jag har även klipp pudelbruttan med ett lammskär .... Än så länge är hennes pannelugge kvar men den är kvar på nåder. Svansen rök och vips stod där en svart Wippet! Men nu när hon gormar i fönsterrutan åt förbigående (jo hon gör det ... ouppfostrad eller ... ) så måste jag nästan hålla med maken att hon ser mesig ut. Fast han använder mycket mera skarpare ord ...

maj 03, 2009

Söndag i maj!

En skön dag med vänner;-) Ett korpis par med barn kom förbi .. träffade även en jobbar kompis och när jag var och handlade potatis så träffade jag ytterligare två bekanta! Det var ganska lustigt för jag hade även tänkt på dessa två personer i olika händelser ... men det finns nog en mening med att just dom dykte upp!
Hur är läget med er?

Pudelbruttan hem idag - in i dushen - inte poppis - och imorgon en klippning. Köpte ett lammskär idag, så nu är planen att hon blir helt korthårig och det känns ganska bra när det är vår och strax sommar!

Jo, det blir så ljust i köket med vita fönster - helt otroligt vad färg kan göra!

maj 02, 2009

Ps jag har börjat måla insidan av fönstrerna! Det blev på en gång ljusare redan efter första grundningen!

Bilder från Valborg

En jättefin kväll

Tänk att smällare är så roligt!
Pinnbröd och korv!
Lurvig Lurvig Lurvig .... Hjälp! Hon som inte vill komma hem ...

Dax att fylla på brasan - ng som görs i vid vår majbrasa;-)

Busiga tjejer
Grabbarna och elden .

maj 01, 2009

Ikväll kom förresten Miffi och Mimmi hit så vi grillade lite mer korv och surrade. Det har varit en jättefin dag, med många som kommit förbi så där enkelt. Bara kikat in - det är kul!

Valborg och en pudelbrutta som blivit stor

Tänkte lägga upp fina foton från rajsrasan igår .. men så hade kamerans batteri laddat ur när jag skulle föra över bilderna. Nå ni får se ng annan dag. Men brasan var bara som Miffis brasa är = stor, brinner länge och så TRAKTORN såklart.

Min pappa han gillar att lassa på mer brännbart med traktorn, ibland blir det riktigt spännande. En gång fastnade han med traktorn för marken var för mjuk så nära majbrasan så det inte var klok - man bara funderar vilka gener man har ärvt liksom. Men igår gick det lugnt till. Men jag tror att syrrans kille som gjorde premiär på valborg hos oss blev lite förvånad;-) Men miffisen såg väldigt nöjd ut och mimmi med för det blev lite finare på gården med allt skräp uppbränt!

På kvällen kom även makens bror med fru + barn en sväng förbi så det var kul för barnen dom hade verkligen jättekul. Tidigare hade barnen lekt med brorsans barn men dom åkte lite tidigare så barnen fick verkligen en helkväll. Dottern tyckte dock att syrran såg ut som om hon skulle sprängas vilket hon deklarerade tydligt till alla...

Men vet ni vad!!!En som hade lattjolajbans var Pudelbruttan. Vilka gobitar hon hittade överallt. Hon Njöt verkligen! Så när vi åkte hem så stannade hon där. Idag tänkte jag hämta henne men mommo sa att hon verkar ha det så bra - strosar omkring och ligger i sanden ... Så när vi tänkte åka idag hem fr torpet så bestämde vi att hon får stanna. Jag trodde i min enfald att pudelbruttan skulle bli ledsen och hänga med svansen. MEN vad ser vi! JO ju längre bort vi kör destomer viftade hon på svansen. HON VILLE INTE KOMMA HEM! Jag tror att den pudel snart har flyttat hemmifrån ... hon håller på att bli vuxen...

Ja vad tror ni om det?