juni 30, 2009

YES jag klarade min drogkontroll med glans! Skönt nu är det bara SÄPO registret kvar!

juni 28, 2009


Färger

Kolla länken och titta särskilt på färgerna:

Tulpan - lil
Kärleksört - ljusljung
Djungel

Den som jag gillar mest ovan fr Alcos sida
Vilken är finast?

juni 27, 2009

Hitta

Sen tog vi en paus när vi kom hem - maken somnade i 1,5 timmar! Själv pausade jag med en bok som jag bara vill sträckläsa och sträckläsa! Vet ni sonen har hittat en serie som han gillar och nu har jag beställt böcker åt han - gissa!

Rätt gissat Harry Potter!

Som mamma tänker jag bara på att han övar upp ordförråd, lässäkerhet och att han ser att böcker ger så otroligt mycket mer än filmer!

Backsvalor

Denna bild visar bättre alla svalor - alltså inga bromsar;-)))

Still hot in the north


Tog ännu en tur ut till en holme! Med oss var ett annat par - det var trevligt. Jag kan inte vara på land eller på nåt trångt ställe i detta härliga väder. Nej ut bland måsar och inga mygg! Där vi var fanns det backsvalor som flög fram och åter, helt ogenerade över våra huvuden - och vet ni inga bromsar!!!
Denna till vänster är en liten rackare som följde med maken när han och resten kom efter dom hämtat näten...

juni 26, 2009

hot in the north


En helt underbar dag på sjön med familjen - tog båten ut till en holme och sen var vi där. Fixade lite mat på trangiaköket (vårt trangiakök som hängt med sen segelbåtstiden i finland..)..

Köttbullar

Potatissallad

Grillchips

Babyplommontommater

Minimorötter

Sommarsallad

Sen orkade vi inte mycket mera...

När vi skulle åka hem så vadade vi alla ut till båten - kvar på stranden stod INTE pudelbruttan - NEJ hon följde efter oss - trots hennes ovilja till att bada - men hon kan inte tänka sig att bli kvar ...

juni 24, 2009

Hmm Misstänkt ...
Denna Filifjonkablogg är bara för cool;-9

Afrikas blåa lilja

På altanen stoltserar just nu en Afrikans Blå Lija ... I just love it! Det är bara så supersynd att den inte funkar i detta klimat...Oslosyrrar den kanske är ng för dig att pröva på. En lång stängel med lilablåa blommor på... helt fabulus... såg massor av dom när jag var i Afrika - men som sagt det är på en annan breddgrad!

Kul kul idag - underbar kväll - varmt - lite myggor - och så I did some business - NICE!

Annars så imorgon hägrar - båtturen med nya jobbet! Fortfarande är jag fundersam på vilka kläder jag ska ha!

Snälla snälla snälla - help me!

juni 23, 2009

Droger och poliser

Sitter här och är lite rastlös och fundersam på framtiden. På jobbet frågar som varför jag slutar och vad ska man säga? Jag gillar ju personerna jag jobbar med men jag är färdig att pröva nya marker!

Inför anställningen så har jag blivit drogtestad och säkerhetstestad och man är ju lite märklig ;-) Månne om jag har opiater i urinen - har aldrig testat
Månne om säpo har en mapp på mig - har aldrig åkt dit om man inte ränkar med den gången när en viss syster till mig och jag var och handlade med kundvangen i mataffären och drog ut genom butiken utan att betala. Vet ni jag minns det som idag! Hur vi plockade i godis och gejjer i en liten kundvagn och hur vi morskt gick ut genom butiken - för så sa min syster att man gjorde....

...lättlurad som jag var..

...sen kröp jag under sänger och lyssnade när telefonen ringde och mamma fick veta vad som hänt ......

AJJABAJJA

på 70talsmaner

Månne om ng annan minns detta;-) Hoppas inte säpo iallfall och att det inte är registrerat i polisregistret....

juni 22, 2009

Oj oj

Vi har gäster så jag hinner inte med det jag borde;-) Det kommer mer imorgon!

juni 21, 2009

nääää

Nää det blev inga drömmar för dottern och mig men vi sov så sött båda två!

Ihelgen så har vi haft det jätteskönt -mycket mat hos mommo i torpet - jättegott!

juni 19, 2009


Sju blommor

Hoppas ni alla hade en skön midsommarafton ... vi har haft det!

Under dotterns kudde ligger sju sorters blommor och hon önskade att hon inte skulle drömma om X utan om X1.

Undrar om jag ska lägga några blommor under kudden? Funkar kanske bättre med något annat för en mamma som jag;-)

Ett test på iForm

En längtan efter utmaningar och en äventyrslusta dyker upp hos dig med jämna mellanrum
Längtan kan överrumpla dig vid de minst väntade tidpunkter. När du väl känner att du fått lugn och ro i ditt liv, så gör plötsligt den inre rastlösheten sig påmind igen.

Det är troligtvis så att du är en kreativ människa - kanske till och med en konstnärlig talang? Och det är också där du ska släppa dig själv fri. Du bär nämligen på såväl en äventyrslusta som en längtan efter civilisationens trygghet och bekvämlighet.

Kort sagt: Glöm Afrikas bush men använd gärna din skapande talang till att måla lejon på väggen. Inse att du aldrig blir en ny Lars von Trier, men gläd dig över att du är lysande på att hantera videokameran på familjefesten.

Länk till testet!

!!!!

Det är nog den där äventyrslustan som drar mig ut på äventyr ..... och alla andra tokigheter ...

juni 18, 2009

Shop til you drop - vad har hänt!!!!

Oj Oj
Var till IKEA idag (ett år sen sist) ... det blev dyrt trots att jag tänkte mig för flera gånger ..
Var till Haglöfs Outlet (aldrig varit dit) ... det blev dyrt maken en jacka och sonen en ryggväska
Var till Ittala Outlet (ett år sen sist) ... det blev dyrt ... ni som hängt med i bloggen vet om mina vita Höganäs servis ... den har inte funkat bra och nu blev det TEEMA istället - vit
Var till en annan butik och ut kom jag med LEE stuprörsjeans... prövade även ett par Miss Sixty men såg så prudentlig i dom så jag tänkte tant är jag inte ännu trots att barnens kompisar tycker det!

juni 16, 2009

Skåp

Nu är färgen köpt och det blev vit och blank - dottern väntar och väntar så nu ska jag lägga en brasa i kaminen och grunda klart så hon får inom ng dag börja lägga in grejjerna i skåpet!

Måste ringa till yngsta syrran och höra läget! Har ni hört nåt?

juni 15, 2009

Räck fram fingrarna så hugger jag

Slarvat lite med bloggen - oj då!

Men jag har varit ur gängorna - gissar att det beror på allt som hände förra veckan och det blev många saker som jag fick fixa på en höft - det är väl Ok men helst hade jag velat ha dessa saker fixade när jag hade tänkt det.

Killarna på jobbet tyckte jag såg ut som en snäll hund som viftar på svansen men om man räcker fram hande så hugger det - och JA det var en mycket bra beskrivning på mig.

Men nu tror jag att det har börjat räta till sig.

Killarna tyckte det var intressant med Björnen och många tyckte att " DU - varför har inte vi fått se en " Tja så e livet - liksom;-)

Iallfall vad tror ni ett blankt vitt skåp till dottern eller ett svart?? Jag är lite sugen på att måla blankt! Men hur tror ni att det blir?? Jag måste suga lite på den karamellen!

juni 13, 2009

En Björn

Ikväll såg jag en livslevande björn i det fria för första gången! Den var alldeles innanför viltstängslet vid E4an! Strax innan såg vi en älg. Tänkte hela vägen innan att "tänk om man ser björn" å så var det precis det vi gjorde. Det läskiga med det hela var att den var bara ng 100 m från bebyggt område och fågelvägen så var det riktigt nära hem till vårt hus .....

Dom sitter nog och spanar på mig när jag är ute i skogen med hunden ... bara inte pudelbruttan blir mat!

inget lopp idag...

Anyft det blev inget lopp idag - förkylningen vill inte ge sig - ja den är bättre men jag vill inte riskera att det blir alldeles kansigt. Då kanske man måste fundera på andra lopp...

man ska ju inte träna när man är förkyld..

juni 11, 2009

att informera

Idag har varit en helt galen dag. Började dagen med att informera alla mina medarbetare att jag ska sluta och höll nästan på att fälla en tår. Dom blev nog inte så glada som jag trodde. Iallafall så sa jag att dom får göra vågen först när jag har gått....

kommentarer:
Så det här jobbet är sista utposten (flera på mitt ftg har bytt till mitt nya ftg ..)
nu kan vi göra som vi vill ...
nu är det bara att flyta med ...

Men det är så att när man börjar ett nytt jobb så lämnar man ett annat - och jag har alltid trivts bra med människorna. Och jag tror dom flesta har trivts med mig - men det är klart endel tycker säkret det blir skönt. Det finns flera sidor av alla mynt. Men ett är säkert att dom man har fått en bra kontakt med den får man ju försöka behålla;-)

juni 10, 2009

Shopping

Idag var det reastart på MQ - vem åkte dit om inte jag! Och vad blev det då?

En svart kofta - bra å ha
En bommulls kavaj/kofta - bra å h
Ett par jeans - vida nedtill ... satt jättebra men vida ner till är jag galen eller? jag som tänkte köpa stuprörs... å andra sidan så har jag 3 stuprörs ...
En randig topp
En peak T till maken
En Levis T till maken
En vit T till maken
...
å så fortsatte jag
Skor till maken - tror det var vita puma
Skor till sonen - vita addidas ... galet eller hur men han tyckte att han känner sig rik i vita skor - jag vet dom kommer inte att vara vita så länge...
Shoppade mat/frukt/dammsugepåsar

Vunnit på lotto - nej skattepengar!

Nu går resten till amortering/centraldamsugare ... eller resa/centraldamsugare..???

juni 09, 2009

oj då!

Idag har jag gjort nåt helt galet!!! Offentliggör det senare om ng vecka ....

Addar mycket antioxidanter så jag ska bli frisk från min förkylning!

juni 08, 2009

Lite snorig

Idag anmälde jag mig till TjejjJoggen i Sjulsmark! Så på lördag smäller det igen! Bara jag blir fri från min rackarns förkylning. Åkte på den i torsdag när jag blev kall efter vårruset:-( så jag har snorat hela dan! Jag addar mycket antioxidanter - så få se vilket raketbränsle jag går på!

Idag hade jag en kul kväll med min kompis från Sydafrika och hennes vän från Nigeria - jag gillar när det är lite kulturer och språk från olika håll!

juni 07, 2009

Helgen som var

Igår var vi på vårt fadderbarns konfirmation. Kom att tänka på hur längesedan det var när jag tog konfirmationen - typ XX år! Allt gick bra och det var trevligt att träffa alla. Senare på kvällen hade vi middagsbesök och det blev rätt sent. När syrran kom förbi idag var jag så trött så att jag somande på golvet. Synd att lilla A inte ville sova med mosse då hade hon fått sussa med mig!

Tydligen har de sett björn igen ....

juni 05, 2009

Shaktimattan - FUNGERAR

Idag tänkte jag vila lite och testa spikmattan ... vet med mig om att jag la mig i sängen på spikmattan vid 1630 tiden - gjorde några djupandningar för att få bort smärtan - sen vet jag inget mer förrän jag hör barnljud - bebisljud - och då var klockan 1745 ....

jag var alldels röd på hela ryggen - men JA den fungerar som avslappning ...

Vårruset

Igår var vårruset och det var verkligen så kul som jag väntade mig. Denna gång hade vårat gäng bestämt att starta i springa ledet. Men vi ställde oss ändå för lång bak i springa ledet:-( det blev några proppar som var svåra att komma runt! Träffade på en av mina "sparringvänner" i spåret så hon hakade på mig och vice versa.. Förra året hade jag inte en chans - men i år var MITT år. Jag vann över henne men kanske inte över mina snabbspringande syrror, en kirunasyrra sprang på 27.??, kirunasyrran 2 sprang på 28.?? och jag sprang på 28.?? såg inte dom vid målgång så antingen var dom precis före eller efter... Nå jag är nöjd med tiden - målet var dock 25 min... men nästa år så! Till nästa år ska jag oxå långt fram i springa ledet + att jag ska börja öka takten vid domkyrkan och inte vid 4 km... Sen ska jag inte dicka ng heller för jag klarar ju 5 km hemma utan problem.

En sak är dock säker - aldrig förut har jag varit så snabb på benen och haft en sån styrka att bara ösa på - som jag gjorde i slutet - det var som en motor som bara körde på - jättekul! tack ProVitalyPack!

juni 03, 2009

:-)

Och vips blev skorna mina;-)

Tänk vad icke beslut kan göra ... i detta fall blev det ett icke beslut som var bra. Men tänk dom gånger som man gör icke beslut som blir negativa ...

juni 02, 2009

ABBA

Sonen har i skolan sjungit massor med ABBA låtar och när han kom hem så bubblade hela han .. jag kommer ihåg hur mycket jag gillade dom när jag var i hans ålder. På avslutningen kommer dom säkert att sjunga ng låt. Det ska bli spännande att höra dom.

Till mina barn

juni 01, 2009

från glad till pannkaka och sängen

Känner mig ovanligt på G idag!!! Kan ni förstå - var på jobbet 630 - snabb lunch och snack med kollegerna - jobba jobba jobba;-) och sen iväg till badhuset med barnen - ja hörni det säger jag bara är en prestation. Hade ni frågat mig för 1 år sen hade jag bara läspat framför TVn ... så nog har jag fått mera energi.

Vill ni höra mera grejjer då - ingen träningsvärk - helt sant - tror knappt det själv men jag har inte testat lögndetektor. Men det känns så ovanligt att vara så pigg och iform - är nu laddad för torsdagens Vårruset.

Oj nu kom Pudelbruttan i famnen och hon luktar inte gott..

Vips så blev jag trött - fick så trist info från maken. Han hade inte betalt en räkning som jag bett honom om .. så det är inge kul ..

Nu går jag och lägger mig.
En ny intressat blogg att följa - http://inntrykk.wordpress.com/