augusti 30, 2009

Mamma syns man inte när man är död?
Mamma när man är död kan man vara på två ställen samtidigt?
Mamma kommer du och jag att dö samtidigt?
Vad äter man i himlen?
Syns man i himlen?

Varifrån kommer alla dessa frågor om död ifrån? Vi har inte varit på begravning och inte någon i vår närhet som har dött!

Så har ni några bra svar?

Ps sonen vill starta en sköldpaddefarm och geckofarm.... jag VÄGRAR ta in reptiler!!!

augusti 29, 2009

måste man så måste man

Kom på att jag kommer åt min webmail ännu - superbra för då kan jag lägga in saker som att jag har slutat och skicka till kollegor osv ... det är ju jätteviktigt att göra!

Har en brasa i kaminen och det värmer bra när det är lite halvkyligt inne. Ved är bra att ha!

augusti 28, 2009

En dator läker inte sig sälv tydligen

Måste sitta och trycka in sladden när jag skriver .. det är glapp o har inte läkt ihop sig själv ännu ... måste alltså skriva med pekfinger valsen - inte min grej!

Har varit till en väninna ikväll och vi hade verkligen en givande kväll. Det enda trista var att dottern grät sig till sömns när jag inte var hemma ... hon e så mammis .. men så har hon ju världens bästa mamma!

HUR ska hon klara sig nästa vecka när jag är i Stockholm på kurs och sen I'm off to Vienna för helgen! Gissar att det blir payback time länge sen.

Förresten så blir det nog lite trippar till Sthlm i höst. Kolla syrrorna hur ni har det med resor så kan vi kanske ta en date där?

augusti 27, 2009

Sista dan på jobbet

3 röda rosor i gåva från mina kollegor. I bakgrunden en tavla som jag målade när dottern var liten - olja.

Så har sista dan på jobbet varit ... har loggat ut mig från datorn för gott, rensat mina hyllor och lådor ... lämnat över min telefon (tjorvar på med att få mina kontakter till min dator .... men hur!!! - fick en bra intro av H på jobbet men jag är kanske inte så haj på detta!) lämnat mitt passerkort och nycklar ... lustigt - dom e ju mina;-) Nu är det slut med att heta bllulh efter 8 år..
Klart det var sorgligt men det är ändå spännande med nytt jobb. Det är förberett för mig där och massor av saker inplanerade - känns som om denna höst för med sig nya saker! Det gäller att ta tillvara allt som man lärt sig genom åren.
Sitter och sippar the som jag fått av mina arbetskamrater - grönt the m ingefära och citron - precis vad jag gillar - tänk att dom visste det! Ett present kort på Jala färg är jag jättetacksam för! Då kan jag satsa på penslar och färg till ateljen som faktist är på G. Maken har satt igång tralla! Så från att vara en plastfabrik så går det mot atelje.

Ps ingen sköldpadda idag. Den var inte tillsalu eftersom den var upphittad och dom söker ägaren .. men vi skrev upp oss om det blir möjligheter senare - enda problemet är att dom lever så rackarns länge ... en kvinnoålder!

augusti 26, 2009

Sköldpaddor och hästar

Näää just nu är det inte många knop på datorna alltså! Jag har så mycket annat att göra!

Imorgon är det start för dottern på ridskolan igen! Kul - jag ska vara med och supporta henne!

Sen har vi ett sköldpaddeproblem att lösa. Sonen hittade en instängd sköldpadda som vi eventuellt måste rädda till ett bättre liv. Han har lovat mig att ta rätt på all info som krävs, vad dom äter osv ... boende ....

Mitt iallt så blir vi en sköldpadda rikare! Det får dagen utvisa imorgon!

Har ni kunskap om sköldpaddor så skriv en liten kommentar om hur dom funkar!

augusti 24, 2009

Efter helgen

Sista veckan på jobbet. Det har verkligen två sidor av det. Spännande med nytt jobb men samtidigt sorgligt att lämna alla man känner. Men så är livet. Vänner som vill vara kvar är kvar - det känns bra!

Men jag har iallfall fått energi och känner att jag har ork. Boostar nu mitt immunförsvar inför alla förändringar i höst ... svininfluensan, nytt jobb, resor och allt annat som jag pysslar med. Har ju pressat in en målarkurs oxå men den är 1/månad och det känns rimligt! Men jag känner att orken finns där!

Nu ska jag fundera på mina målsättningar och vad jag har för plan!

augusti 21, 2009

Kommer att ta paus över helgen med bloggandet eftersom det är så mycket som ska tänkas igenom!

Önskar er en trevlig helg!

Having a break over the weekend! Enjoy your weekend!

augusti 20, 2009

Dagen i dag är så!
Allt är ur betraktarens synvikel;-)

Very Ironc I think

Är lite rastlös i kroppen vet inte heller riktigt varför! Är det nån som har en förklaring??

augusti 19, 2009

Pudlar och sten

Idag var jag bara en sväng på jobbet och sen var det dax för att ta hand om barnen - mysigt! Moffa och kusinen kom ochså förbi med ett stenlass. Vi pratar om två stora stenar som vägde MYCKET. Vill ännu bara placera dom lite till innan dom hittar sin plats. Men till det krävs en traktor till hjälp!

Sedan fick Pudelbruttan vara på Pudelparty! Oj vilket nosande det var! 3 andra pudlar som var lika galna som henne. Men det var jätteroligt att se för dom har samma "språk". Pudelbruttan var helt slut efter det besöket. Och det kommer att bli fler såna besök för jag kom med på en målarkurs i vinter med. Jätteroligt! Så en kväll i månaden är ägnad i konstens tecken!

augusti 18, 2009

Processen avsluta 3

Fortsatte att renssa även idag på jobbet! Hittade massor av gamla saker/dokument om allt möjligt. Hittade dokument från ett projekt när vi var i Södertälje, projektet var intressant ur många aspekter dels ur projektperspektiv men även ur gruppstudie. Just då var vi massor av folk från olika avdelningar, som inköp, konstruktion, produktion osv .... Och det var kul att se hur olika vi alla var!

Inköpsgänget kom inflygande i sista stund men Chanel påsar i händerna och jättefina kläder och med en doft av dyr parfym!
Konstruktionsgänget - sakliga och jeans och skjorta;-)
Chefer med jeans och kavaj och massor av ideer!
Produktionsfolk med arbetskläder och som visste behoven!

Det är lite charmigt med stora företag;-) Men när man kör så där tvärfunktionellt som vi kallar det så får man fram masser med olika saker som är viktiga att ta med!

augusti 17, 2009

Processen är igång 2

Sen är det ju det att jag har 8 års arbetsliv att avsluta - rensa rensa rensa ... på nästa arbetsplats kommer jag att försöka med:

Rent skrivbord - inga pappershögar (annars vet man aldrig vad som händer)
Gör bort direkt det jag kan
Kasta sånt som är utagerat (jo jag har massor av sparade grejjer som är helt inaktuella..)
Se till att jag är mig själv .... vem rackarns jag nu är!
Se till att ha roligt på kuppen
Ställa alla galna frågor (dom som kollegan är döless på)

Sen har jag fler ideer! Men dom ska jag ruva lite på!

Processen är igång

Jag kan inte förstå vart dagarna går! Snart ska jag sluta på mitt jobb och börja mitt nya! Känns lite odd att sluta när jag har jobbat i över åtta år där! Det är jättekul och stimulerande att börja på ett nytt jobb men samtidigt är det ju lite underligt att sluta träffa de personer som jag annars träffar i stort sett dagligen. Men det blir ju så när man slutar. Jag hoppas verkligen att jag får ha kvar kontakten med mina galna kollegor!

LÄS och Registrera er på Fejjan och adda mig som vän!!
Annars kommer jag och spökar för er!

augusti 16, 2009

nää fortfarande ingen hjälp i sikte...
Ibland blir jag lite konfys på alla tekniska detaljer och vad som är bra när det finns ett utbud som är massivt.....

Inte ens maken kan stötta upp...

sen kväll

Varit hos vänner med middag - trevligt! Dottern tog till och med ett dopp i en sjö! Fattar inte! Jag fryser när temperaturen sjunker under 20 grader ....

Natti

augusti 14, 2009

Vedmys

Japp nu är veden gjord. Nu har vi bara en hög till som är torr och ska bara kapas - inte klyvas alltså! Men jag bara myser när vi har ved. Det finns inge bättre än att lägga en brasa i Conturan på vintern när man hurvas och fryser.




Den värmer själ och kropp!

augusti 13, 2009

mysigt


synd att inte jag och dottern var med ...

Ica kollar mina köpvanor ... vet inte om det är så bra

Idag fick jag Icas Buffe igen laddat med mina personliga rabatter. Vet inte om jag gillar det riktigt ännu..

Vad jag fick! Jo:
Fryst färdigpasta .... hm
Kaviar
Juice
Premiumstycksaker - alltså godis
Libresse
Bönor valfria

Det som är det läskiga är att det säger ng om mig ... just i detta fall visar det att jag är en gottegris och gillar att det ska gå snabbt ....

Jag skulle verkligen ägna mig åt Rawfood och Slowfood trenden - men hur fixar jag det mellan heltidsjobb - skolhämntningar och lämningar ... och träningar och allt annat som snurrar.

Hörni jag har en plan som jag jobbar på! Men den infon får ni när jag är där!
Ja ha people dax att äta frukt och grönt!

augusti 12, 2009

familjeliv

Idag när jag kom hem sov dottern och köket var undanplockat! Hur bra som helst!

Det är lite kyligare idag - tyvärr!

Sedan fick jag höra att man sett björn som passerat över vägen där man tippar snö .... alltså inte alls långt härifrån och den kan ha passerat här...

Hm

Hur ska det gå med min blåbärsplockning! Jag som behöver mycket mera till alla mina smoothies!!

augusti 11, 2009

kvällstankar

Pudelbruttan mumsar på kulor - själv är jag mäkta trött och ska dra mig till min kammare! Maken har kommit av sig när han har jobbat att hans barn ska i säng - så när jag kom hem 2200 fick jag börja fixa med det...hm... dottern var jättetrött och irriterad medans sonen njöt att få vara uppe.

Tips och Ideer??

augusti 10, 2009

Nu är det natti natti upp till jobb imorgon 530 - gäsp! Jag som har varit vaken till 2 tiden på natten länge...

augusti 09, 2009

Är det sista sommar dagen?

Vi har haft en sån fin dag vid stranden. 27 grader varm och varmt i vattnet. Vi har badat badat badat och badat - precis som man vill minnas sommaren. Jag behöver fylla på mitt sommarkonto så jag har en storbuffert med sol och minnen att ta fram i höst. Snart är jobb och skola igång.

På tisdag jobb - men barnen får vara lediga lite längre vilket är bra för då hinner vi ställa om dyngsrytmen som är helt rubbad. Min är nog värst rubbad tror jag. Men i höst finns det flera roliga sker att se fram emot. Redan helgen den 21 augusti är spännande!

Nu blixtrar det och åskar! Är det varmfronten som får ge vika? Hoppas inte det! Mitt konto blir nog aldrig fullt med sol sommar och ledighet!

Marley och Jag

Vi såg Marley och jag ikväll med sonen. Vi tänkte att det blir en riktigt komedi och visst var det det till en viss del men slutet var sorgligt ...

En pudelbrutta på havet



Jag hänger med matte och familjen överallt om jag bara får. Men att åka båt är inte alltid så kul - men att lämna mig på en strand det går bara inte - då hoppar till och ner i sjön!

Konst

Nästa år blir det nog en bättre uppställning av målningarna och ett annat grepp tror jag;-)

Mysigt

Detta är och var en dröm för mig! Dottern fick rida själv detta underbara fullblod. Jag fick oxå pröva ng varv. Det var jätteovant för mig...massor av år sedan jag red! Men oj vad jag tyckte det var roligt. Hästen var +++! Vi gör gärna om det!

augusti 08, 2009

minnet sviktar

Nu ska vi till grannen och rida hennes fullblod ... jag minns inte hur man gör nästan så få se om jag står på sidan och tittar på dottern!

augusti 07, 2009

oj oj oj

Vet ni Sommar verkar vara bråda tider för mig! Har inte ens laddat över bilderna till datorn och hinner knappt vara på datorn....

Imorse - världens tjockaste dimma och allt genomsurt .. tänke AhA nu hinner jag röjja upp i bostället... men inte - kompisar på besök och sen hade jag ju tänkt hinna få mig lite blåbär!

Medans allt detta skedde så började solen kika fram - men ut i skogen med pudelbruttan ... blåbär ska hem ... 27 grader varmt och ut m tennisdojjor ... vad tänkte jag på? Solsting? Myrorna hade kalas och svetten rann - en bärplockare - sen gav jag upp....

Vet ni vad som hände sen --- BADSTRANDEN --- Såklart!

Sen fixa med trädgården, vara till miffis och mimmi och en halvtimme själv i min solstol...

Nu natt och andra aktivieter! Vill förtydliga detta eftersom jag får lite frågor - jo kamma pudelbruttan!

Men,

Sommaren är hektiskt;-)

augusti 05, 2009

En brasa i vintern

En kvällssysselsättning som maken och jag har är att han klyver ved och jag slänger in dom i ve'bon! Jag tycker inte ens att det är jobbigt som jag tyckte när jag var i 11-12 årsåldern! Jag ser bara att till vintern kan jag lägga in ved i conturan och elda på - och alla samlas kring brasan. Särsklit helgmornar när vi inte ska iväg tidigt är det skönt att slappa hemma framför brasan!

Minns ni när vi var små och kom hem från bilsemester i södra Sverige och miffis började klyva ved och vi ungar skulle stapla ved. I en rund vedstapel .... jag var inte arbetsvillig ska jag ärligen säga .. jag ville helst ligga och läsa en bok eller flera böcker...

På natten rasade även den runda vedstapeln ... då såg jag det som tröstlöst att hålla på med ved .. nu ser jag bara nyttan och hur jag slänger in ved i brasan.

Måste betyda att jag blivit vuxen - gillar jobba med ved.. ni som var med när det bega v ig vet hur hopplös jag var - bokmal m stora bokstäver!

augusti 04, 2009

Som en dag ..

Bild från älvsbyturist

Japp! Nu funkade inlägget!


Jo igår - alltså - vilken dag! Vi var till Storforsen och badade med barnen. Först hade vi tänkt åka till Westenfarm i Boden men dom stängde redan i Lördags - öppet bara 5 veckor i sommar - fyy Boden ni som vill profilera er som turiststad!
Vi rutchade på stenar ner i grynnor och tom jag tog ett dopp. Mygg existerade inte så man kunde strosa fritt i badkläder runt om - alla andra gjorde ju oxå det! Vi grillade, mös med glass och pudelbruttan fick följa med! En toppengrej för familjen - barnen tyckte det var en jättefin dag tillsammans - och inget gnäll efter kompisar - skönt.
I bilen på väg hem slockande vi som stenar jag och barnen ....
men,
på vägen hem körde vi förbi (maken väcktemig) ett Älvsbyhus som man ändrat fasaden på och satt in andra fönster- det vav givietvis inspirerade för oss i vårt gamla älvsbyhus. Näää vi bor inte i ett supercharmigt hus med vinklar och vrår eller i ett funkishus som är rakt och rent - utan vi bor i ett älvsbyhus från 65... men det finns potential ... tror jag...
Igår var det ng strul med min sait .... kunde inte göra ng inlägg ... här är alltså ett test!

augusti 02, 2009

Omega 3/Omega6

Fick denna info på mejlen - den ska ha gått ut idag i svenska nyheterna

Omega-6 bakom tarmsjukdom
Sverige 02 aug 08:32Varje år insjuknar 1.200 svenskar i den kroniska tarmsjukdomen ulcerös kolit. En fransk forskargrupp tror nu att de kan ha hittat orsaken. En hög konsumtion av fettsyran omega-6 har, enligt en stor studie, visat sig ge en fördubblad risk till att få sjukdomen, skriver SvD. Omega-6 finns i höga halter i majs- och solrosolja. Omega-3, som finns i olivolja och fet fisk, har visat sig minska risken att drabbas av sjukdomen med 77 procent.
Ja ha och så var KIDG slut för iår. Jag fick inte sålt nånting ... snyft ... vet inte heller om jag väntade mig det.. men klart det hade varit kul. Mina utställar kompisar sålde endel så det var ju kul! Nu får jag gå vidare med annat.

Har ni ng bra ide??

augusti 01, 2009

KIDG

Oj vad trött jag var idag efter första dagen på konst i det gröna. Massor med folk och många utställare.

Kommentarer som jag fick var:
Jag blir så glad när jag ser dina bilder!
Du har en humor målningarna som jag gillar!
Hur ofta har du ställt ut?
Hur har du målat detta?
Jättefina målningar ...

men jag sålde inget idag. Men det väntar jag mig inte riktigt. Mina målningar kräver att man tittar på dem ett tag innan man börjar se. Folk går ofta och strosar och tittar inte så noga. Eftersom mina målningar ofta har bild i bilden så är det inte så lätt att se upptäckte jag idag.

Men vi har ett trevlig gäng som jag ställer ut med så det är trevligt att bara umgås och lära känna folk.

Maken och barnen kom förbi - det var mysigt! Dom är det viktigaste i mitt liv.