oktober 25, 2009

hit o dit

Har surfat runt lite och checkat in bloggar! Det är kul. Men just nu försöker dottern klättra upp i famnen samtidigt - hon vill vara nääääääära - särskilt nu när hon har feber. Just nu har hon dock mer energi när hon fått alvedon!

Håller på att brejka in mina nya stövlar.... mycket dyra stövlar ... Gant svarta m slejf baktill. Maken tyckte dom var snygga! Han kunda verkligen uttrycka det i ord på ett mycket speciellt sätt..

Måste även i min hattiga blogg säga ng hemskt!!!! En natt i veckan fick pudelbruttan vara uteliggare ... ja jag glömde ut henne mitt i natten ... vaknade kl 6 att något skällde på altan och kom i håg PUDELBRUTTAN!! Hon blev så lycklig när hon fick komma in - bar skor och skuttade. Men så tvärt så försvann hon ... och när vi tittade så hade hon knölat ner sig i sonens svarta saccosäck (jag lovar hon syns inte om man inte tittar jättenoga - hon e ju svart) och lyfte inte ens på huvudet. Den dan tror jag att hon sov sig igenom!!

Vad har vi lärt oss??? Hon har iallafall jättebrottom in nuförtiden;-) Matte då! Vet ej om det går att lära henne så mycket - då åker väl nåt annat inlärt ut..

oktober 21, 2009

Måndagkväll

Sitter vid datorn och surfar lite som vanligt. Men nuförtiden så hinner jag knappt till datorn.. vad har hänt??

EN kul grej - på måndag ska jag till Rosendals trädgård och ha kvällsaktivitet med mitt nya gäng! Vi ska laga en tre rättersmiddag och äta den! Gissa vem som kommit på den briljanta iden=-)

Jo jag!

Det ska bli mysigt och gott!

oktober 17, 2009

basket

Idag var maken iväg på sonens basketmatch och när dom kom hem så säger han åt sonen att: så har kastar men boll ... man humpar inte .. sonen bara - men pappa det vet jag så klart!

Jag stod en bit därifrån och fick ett gott skratt! Maken när man visar hur man inte gör och hur man gör och sonens min när han tycker att pappa bara inte fattar att det har han vetat i flera år!!

Hi Hi

så nu frågar vi maken om han vet hur man kastar boll:-)

oktober 14, 2009

Smärta till katt

Sitter och läser en artikel om smärtlindring läs den här och jag tror faktist det är som det står i artikeln att sjukvården idag inte vågar ge tillräckligt med smärtlindring pga det som hände på astrid lindgrens sjukhus då en läkare blev misstänkt för överdosering.

Om jag var jätteskjuk och var i slutet av stadiet då hade jag nog velat ha ett smärtfritt slut. Om någon har riktigt ont så är smärtlindring viktigt! Tänk att det faktist har funnits en tid då spädbarn opererades utan bedövning!

Annat är det med katter - sonens kompis katt kom haltandes på tre ben - bruten höft!!! och dom ska tydligen klara av det bra - att fixa det själv! Tänk vad finurligt med katter! TÄnk pudelbruttan hade nog varit tvungen att vara gipsad hela hon om det hade hänt!

Ibland önskar jag att även jag hade fått vara katt. Typ gepard eller nåt liknande! Puma kanske ...

oktober 11, 2009

Ruttna eller!

Vaknade i morse med att ögonen var liksom långt insjunkna och känslan av att mina leder inte satt ihop .. fixade snabbt två threo bara för att ruska liv i ett begynnande lik .. det gick bra .. for ut med pudelbruttan och upptäckte att det var en underbar dag - minus 4 grader, frost och strålande sol ... kände plötsligt av mina leder att dom hängde ihop och när ja gkom in så gissa vad!

Jo ögonen hade kommit ut!

Skönt! Trodde att jag höll på att ruttna!

Resten av dagen har jag inte gjort nåt - förutom att basta och fixa god mat och läsa! Nu brinner brasan i kaminen och jag har förmågan att tänka lite mer positivt!

Det var roligt att ha ungdomar här! Mycket engelska blev det och massor av prat!

oktober 06, 2009

Sitter med ytterjackan på och skriver. Måste försöka fånga tiden bättre - men hur gör man - just ja! Andas och blunda...

Ska ikväll hämta ng ungdomar från ng stans i världen som ska sova hos oss till Lördag. Det är via jobbet så jag tänkte att jag passar på och träna lite engelska. Sonen hoppades att det är några som pratar spanska ... då går jag bet!!

Jag tror att det är min tanke som är speedad. Inte det som händer runt om..

oktober 03, 2009

Kväll

Har en riktig hemmakväll! Maken har fiskat idag och vi har rökt laxöring - jättegott. Så nu har vi lite fisk i frysen - Bra!

Pudelbruttan är klippt - jättesöt! Nu är hon välkommen igen till mimmi o miffi på besök! För att få komma dit måste hon vara lite ansad och det är hon nu! Grejjen är bara den att hon fryser så mycket nu - det har ju blivi kallare - och står framför altandörren hela tiden. Nå men det problem är minsann bara en fråga om tid. Snart är hon lurvig igen och man tycker att hon är stor.

Mager kråkan våran ...

Dottern är ännu på G. Kalas kl 1000 - 1300 kusiner på besök hela kvällen, vi är barnvakter, så det är fullt ös. Tänker mig att hon stupar i säng sen!

Oslosyrran - hon löper inte mera;-) Är hon välkommen till Oslo nu då?