december 02, 2010

Säcktömning

Appropå hästar och hundar! Idag fick min pudelbrutta en utskällning av en hästägare när jag var och förde sopor och hon hängde som vanligt med. Lite längre ner på vägen kom en ryttare, mamma och en hund .. .. fägs var såklart snabb, som hon är när hon kommer ut, och sprallade iväg på pudelmaner ... men kom direkt när jag ropade på henne... men sen fick jag höra om dittan och dattan - jag blev paff och det är nåt jag ska jobba med att ge svar på tal!!

Här kommer lite svar på tal: vi bor med massor av hästar som traskar förbi och jag gillar verkligen dom! Men det innebär även att vi får passa upp för lite spattiga typer, skenade hästar, hästbajs på uppfarten. Och visst ska man ha koll på hunden men jag vill ha lite utrymme för vi försöker verkligen hjälpa till med dessa hästar. Jag vet inte hur många gånger jag har lett hästar förbi läskiga saker på vår tomt - men det visar även att ryttarna kanske inte har den kollen som de borde ha.

Är själv en gammal ryttare och jag måste säga att min gamla ridlärare Arthur, tyvärr dog han för 13 år sedan, lärde mig mycket men en sak: Kom ihåg att du sitter på flera hundra kilo och du måste ta hand om situationer.

Nå jag tappade humöret ikväll - visst ska man ha koll på sina djur! Men på en ort bör man ha samspel. Jag kommer inte att ha henne fast när jag för sopor. Så e det bara. Få se om det blir mer diskussioner - men då kanske jag börjar be dom tänka på ett och annat när dom går kommer förbi oss.

Detta blev lite doppen som for över. Vi har haft flera incidenter mellan barnen och ryttare där hunden inte varit inblandad och tja...

lite, eller mycket ord från en hästbiten tjej sen 5 års åldern..