mars 31, 2009

framtiden

Betalt anmälan till vårruset! Nu finns det ingen återvändå .. men faktum är att jag tycker det ska bli SXXT Kul;-)

Jag har jättemycket mera energi än tidigare - hm undrar varför;-) Jag har mina teorier!

Reflekterade över idag hur viktigt det är att veta varifrån man kommer så man själv ser den resa som man har gjort! Andra i ens närhet ser ju bara den resan jag gjort från det dom lärde känna mig! Det är viktigt att fokusera på det man man vill uppnå och titta vars man vill i livet - för livet ska levas - NU!

It is importent to live now;-)

mars 30, 2009

sommarminnen

Maken och båten
Ouluntulli som vi alltid passerar på väg till farmor o farfar - men nu var det en varm dag och vi tog ett dopp
Vyn från sovrummen - I Love It + dom betar undan massor av sly!

Vintertid


Vintertid med våran pudelbrutta!

mars 29, 2009

Idag är det snöväder ute. Barnen har varit ute hela dan och lekt. Vi har barnenskusin här så dottern, S och pudelbruttan är ute.

Appropå omställningen till sommartid så känns det som om jag inte hinner med, fatta klockan är redan 5 och jag känner att jag inte har hunnit med hälften. Måste förbereda för morgondagen. Barnen ska ha med sig extra grejjer och det är lättare att ha gjort i ordning det så här kvällen före!

Åså var det oslosyrran som är i Dubai. Det ska bli intressant att höra hur det var!

mars 28, 2009

marslördag

Vilken härlig dag! En pudelpromenad på morgonen - ut på isen och pudelbruttan skuttade på. Såg i tidningen en som ville bli av med en svart Storpudel hanne 7 måndader - vi förlorade oss snabbt i tanken på en pudelbruttefamilj - men ännu fortare så insåg vi att 11 pudelbruttor som skuttar och studsar omkring är - NEJ ... Hjälp!

Sen var det städning! Japp - det såg ut som om åskan slagit ner och jag tog några lugnande andetag och så körde vi igång. Det finns ibland ingen annan utväg än rakt igenom.

Därefter en biltur ut på isvägen i skärgården till ett par bekantas stuga och äta våfflor, en hit! Därefter iväg till Miffi och Mimmi - torpet har blivi super fint. Öppningen mot sovrummet och eldstaden intill. 5 getingar! Nu hemma. Barnen ser på Kung Fu Panda.

Snart är det dax för Earth Our - och i sonens skola har man pratat mycket om det så han är insatt. På mitt jobb har vi oxå så här i besparingstider släckt alla ljus, datorer ... för att dels spara och dels vara med i earth our.
Wanja verkar inte ha agerat aktivt i sina uppdrag. Med tanke på dem hon företräder så har hon verkligen inte varit aktiv.

mars 26, 2009

Vad har ni för tankar kring Bonusar och Wanja Lundby Wedin???

möten

Var hos grannen precis när du ringde syrran och där blev jag ganska länge eftersom jag presenterade min nya giv;-) som flyter på alldeles utmärkt! Tänkte ringa upp med klockan är mycket och jag ska på jobbet igen imorgon!

Idag hade jag turen att täffa min gamla chef. Saknar han väldigt mycket ibland för jag hade en bra och rak kommunikation med honom som gjorde att jag trivdes väldigt bra. Men det var kul att träffa han idag och prata lite. Det är skönt när man har kollegor som man kan ha kul med och stötta varandra - det behöver man. Idag var jag tvungen att köra över (bildligt talat) tre medarbetare i lite obekväma beslut. Det var inte kul för mig eller för de personer som det gällde, men i nuläget fanns inga andra alternativ.

Nu har jag börjat läsa Dubbelstjärnan, en bok om psykologi på arbetsplatsen.

mars 25, 2009


funderingar på kvällen

Har varit en sväng till Boden ikväll, och det var bra! Jag lär mig hela tiden nya saker. Det är bra hjärngyma för huvudet.

Känner att jag har fått lite ny energi och ideer hur jag kan gå vidare. Idag tränade jag också på att gå vidare när det går tyngre att inte lägga ng vikt i det utan rycka på axlarna och gå vidare! Sedan tänka på att förstärka det som går bra. Som ni säkert förstår så jag jag ett litet personligt projekt!

mars 24, 2009

en speciell dag

Idag har jag haft en träning med min amygdala;-) Alltså när ng går bra så creedar jag den händelsen. Det gick faktist riktigt bra idag!

Idag är det oxå en speciell dag för mig för det är min födelsedag. Jag är jättetacksam för alla ni som faktist kommit ihåg mig idag. På jobbet trodde jag dock att den här dagen skulle passera relativt obemärkt men icke!!! Min kollega hade skickat ut en påminnelse! Men det var ändå ganska kul, för det är ju roligt att man inte går förbi helt obemärkt ändå!

ps familjen gav mig en telefon - precis vad jag behöver när jag jobbar med min verksamhet!

Idag var koncernens kvalitetschef på besök och det är en intressant man - han ville prata med mig imorgon - så det blir garanterat intressat!

mars 23, 2009

piper jag??

Mår ruskilla idag. Vet inte varför, for hem från jobbet för att vila. Men vila hemma blir inte så när huset är fullt med barn - då väntar dom att jag gör allt .... curlar jag .... näää... visst jag är en curling morsa.

Dottern sitter i badet och jag orkar inte resa mig upp, men måste. När vi åt fick jag svindel .. har ni ng bra analys på mig??? Jag brukar alltid vara frisk förutom min migrän som faktist har blivit 1000 gånger bättre sedan jag slutade med kaffe.

Nog om pipandet om hur jag mår!

Pudelbruttan vill bara springa efter skotrar. Sonen kör runt på gården och pudelbruttan piper från fönster till fönster. Han har jätteroligt sonen och hans kompis. Sedan springer dom tillvarandra och flyter på. Hans läxor gick superfort och bra när skoterkörningen väntade;-)

mars 21, 2009

Emaljkurs

Har varit på emaljkurs hela dagen! Det var jättekul! Men det tog halva dan att komma igång. På eftermiddagen kom jag på hur jag ville jobba med emaljen och allt som man kan göra. Lägger in mina alster. Obs färgerna är inte rätt - det "gulbruna" är lime. Gissa vem jag tänkte på när jag gjorde dem;-) Till ovan anväde vi screenramar. En kvinna på kursen var bussig och jag fick låna hennes kissekatt bild. Tycker att den är helt ljuvlig!Här ovan kom jag på att det är kul att leka med bilden och skriva lite. Den är babyblå och babyrosa - en kul kombination.

Så nu förstå ni vad jag vill göra igen;-)

Fikat var oxå toppen...det är det alltid på sådana här kurser. Folk har så mycket gott fika med sig! Smakade en jättegod kaka, eller en liten topp av nyttgigheter, från icas sortiment (tror det var av deras ecosortiment).

Sitter nu och väntar på att maken ska komma hem. Sonen tänker vaka med en kompis och jag tänker slappa lite!

Jo, å så lämnade jag in min Lisa rinnevou "Bambi" på inramning.


Här är en bild på Bambi förresten, det är inte min men jag hittade den på http://www.anstensen.com/.

mars 19, 2009

Susanne Pettersson

Var idag och lyssnade på Susanne Pettersson på en kort föreläsning. Den var intressant och givande på många sätt! Kolla in länken så får du mer info om henne. Men det jag direkt tog till mig var hur vi kan agera för att skapa positiva känslor. Säger bara Amygdala och ni kommer alla att bli försökspersoner i min omgivning. Ja ni slipper inte undan.

En till sak som jag funderar på efter hennes föreläsning var: Tillstånd är smittsamt och är mitt tillstånd värt att smittas med?? Klura lite på det!

Sedan funderar jag oxå på vila valda sanningar har jag att jobba med!

En fråga ut till är är vad har ni bestämt er för?

mars 18, 2009

Sitter framför brasan och är lite förkyld. Gick inte på ryggstark när jag hade lite ont i halsen ...
Imorgon är det femårs kontroll och sedan en föreläsning - ska bli ett skönt avbrott från jobbet. Barnen ligger redan och sover - och dit är jag på väg!

mars 17, 2009

Nu är det sent på kvällen och bägge barnen sover. Är själv lite trött och vill komma till ro. Det har varit en intensiv dag på jobbet idag ... men det är ju alla dagar där. Särskilt när läget är som det är. Läste idag att SSAB kommer att köra ett 6 veckors stopp. Det är länge. Särskilt tänker jag på alla de ungdomar som borde få komma ut i arbetslivet.

Nu kommer pudelbruttan och puffar på mig och vill ha uppmärksamhet, hon är lite ivrig och går och nodar överallt. Imorse höll det på att hända flera incidenter när hon stack för att hälsa på en irländsk setter ÖVER stora vägen - då var hon billig...

mars 16, 2009

Vårruset blir kul!

Kul att hitta vänner!

Sitter just nu på webkonferens och kan göra flera saker samtidigt! Strax så ska jag gå in lite mera aktivit på konferensen men passar på att skriva lite.

Igår fick jag ett rycka att leta upp en kompis som jag har tänkt på jättemycket och vet ni jag fick tag på henne! Det var verkligen roligt att höra från henne, det är ng år sedan sist. Det går så fort när man tappar kontakten ibland, men desto roligare när man hittar igen varandra!

Hur har du det med den Italienska kontakten syrran? Lever den?

mars 15, 2009

Wien

Vet ni jag funderar på att åka till Wien i september och isåfall ska jag göra ett besök som jag har velat göra sedan jag var 130 cm lång! Spanska Ridskolan i Wien!!

En barndomsdröm hästbiten som jag var;-) Bludna och se en spinkig flicka med långt brunt hår, slarvigt o oftast bakom öronen, stora glasögon som ofta var lite sneda efter alla turer med hästar (och trähästar ...) med ankor, hamstrar, ökenmöss ... OCH med stora drömmar om HÄSTAR HÄSTAR HÄSTAR Ja då förstår ni varför jag redan i mars surfar på deras hemsida;-)

ps det är längesedan jag såg ut så ... bara för er info

mars 14, 2009

ditt o datt

tänkte att jag ska göra en tavla till huset i emalj, kanse med vårt namn! Vet inte vilka motiven blir. Men det blir jag nog varse den lördagen.

Föresten var jag och dottern imorse och åkte slalom och hon åkte upp och ner själv i barnbacken!! Det var verkligen kul att se hennes framsteg.

Nyss har vi ätit wokadkyckling och sonen år 2 stora potioner sen drog han iväg till sin kompis .. han är stor!

Spanar samtidigt på melodifestivalen, vet inte vem jag hejjar på, men vi tror att pappa hejjar på emilia när hon är snällast;-)

mars 13, 2009

Jo den 21a ska jag göra emaljtalvor - eller skyltar på folkhögskolan - det ska bli intressat. Kommer ihåg att jag gjorde en emaljsak i grundskolan men det börjar ju vara ng decennier sedan...

Hur går det med lägenhetsköp och jobb??

Idag skulle jag tänka mig att flytta i en stor lägenhet minst en 4a, med varsit rum till barnen och ett eget rum till mig - stora balkonger.

I sommar ska jag inte ha ng stort trädgårdsprojekt, har inte planterat ng frön eller sånt och iår får det vara. Ska fokusera på annat.

mars 12, 2009

Hur är det med er idag då? Hoppas det är bra! Idag hade jag en lite halvgalen dag som gör mig än mer beslutsam om min väg. Eller vad säger ni om start 630 ... ingen lunch ... en fika HURRA ... hem 1635 ... för er kanske det är vardag och helt ok.

Nu fokuserar jag på framtiden och på emaljlördagen den 21 mars;-) Har köpt hem lite plåtar och jag ska försöka fundera ut vad jag ska göra för tema;-)

mars 11, 2009

tack för den grova sparken i baken

Idag är jag mycket positiv till att jag har bestämt mig för att köra mitt race! Tänker på i höstas när jag fick en ordentlig spark i baken... Idag är jag tacksam för det för det har medfört att jag verkligen bestämde mig för att gå vidare och göra det jag är ämnad att göra! Nu ser jag framåt och det är mycket skönare att stå vid branten och titta på utsikten än att försöka hitta en horisont från mitten... läste i en bok (ni trodde att jag hittat på det va;-))

Nu börjar natten närma sig och sängen känns som ett jättebra alternatvi! Eller??

mars 10, 2009

Akvarell

Idag har vi målat akvarell - det var svårt tycker jag.. känner så här direkt att olja är mer intressant att måla. Samtidigt vet jag att jag har kunnat måla akvarell ganska sådär men nu var det mycket sådär .... men visst det är bra att pröva olika tekniker!

Saknar kommentarerna..

Hej på er!

Känner att jag saknar era kommentarer.... jag vet ju att ni har annat att göra än att kommentera .... men saknar dom ändå!

mars 09, 2009

Vill ni ha mer reklam???

Nä hä??

Ok!

Imorgon Konstkurs - jättekul!

Tips från coachen

Vet ni tänkte bara informera om hur vi rengör glasen från sot i vår kamin! Det finns flera sätt:

Miffis: Blöt lite tidningspappar och gnugga sotet (miljövänligt) bort med det!

Vårt gamla sätt: Dyr kemikalie fr Bejjer som vi sprutade på och torkade bort sotet m papper!

Vårt NYA sätt: Super 10 utspädd i sprejflaska (miljövänligt) och torka bort m papper! (Just för tillfället har vi ingen tidining så ...)

Fisk

Ytterligare en undersökning har visat detta - man blir smartare av att äta fisk! Börja tillaga fisk ng gånger i veckan eller kör kapsar. Se länken.

mars 08, 2009

ett ord

Jag behöver ett ord som inrymmer:

Hälsa
Frihet
Framtid
Ödmjukhet
Självständighet


Please give me a world
Äntligen hemma. Har varit iväg hela dan. Nu vill jag inte göra något speciellt. Maken står vid kaminen och värmer. Sa just att vi kanske ska börja mmsa/smsa med varandra eftersom vi inte pratar med varandra utan turas bara om att sitta vid datorn. Så kan det va! Hur gör ni? Är ni oldfaschion och pratar med varandra???

Nå,

internationella kvinnodagen idag och jag fick ett helt toppen sms som jag ska skicka vidare!

mars 07, 2009

Vernissage

Igår kväll var jag på Vernissage - Inger Thurfjell, det var intressant att höra Inger berätta om sina bilder. Träffade även andra deltagare från konstkursen så det var trevligt. Passa på att gå och se hennes utställning på Lindbergs Konst och Ram i Luleå.

....benen...

Oj mina ben är helt slut ... har åkt slalom hela dagen med barnen. Vi for tidigt iväg till Kåbdalis och var hela dan.. upp och ner uppo och ner .. sonen är oxå slut ... och sedan slocknade vi alla i blien hem. Fattar inte hur maken orkade köra?!När man åker sådär så ser man saker - och detta hus tyckte nog både maken och jag att det kunde behöva en makeover;-)

mars 05, 2009

under pudelbruttepromenaden i morse

Under pudelbruttepromenaden imorse lyssnade jag på P4 Norrbotten och där hade dom en intervju med Björn Randelid och han gav lyssnarna två meningar och på något sätt så fastnade dom i mitt huvud, det är inte säkert att dom är helt ordagranna..

Här är dom:

Om människan visste hur mycket frihet dom har skulle dom darra som en hund inför en jordbävning
Jag ska löpa amok i frihetens öga

Hittat min lisa litografi

Vet ni Nu har jag hittat igen en förlorad litografi av Lisa Rinnevou : Bambi. Den har legat och gömt sig i mitt skåp och som jag har letat den!! Imorgon ska jag ta med den för inramning när jag går på förhandsvisning av en konstutsällning av min konstlärare! Ska försöka få in ett foto på den!

2,6 km + 5,4 km de ni!

Idag har vi sportat! Sonen fick bestämma och då blev det längdskidor - kul! Sonen tog direkt 5,4 km spåret som han skejtade, medans jag och dottern tog for iväg på 2,6 km ... och vet ni vad HON orkade hela vägen utan knot! Vilka super ungar va!

Lite senare stax vi iväg till stallet och titta på hästarna - pudelbruttan fick följa med och där kom hennes lystmäte ... det var 6 lösa hundar där så då släppte vi henne oxå - och vilet liv ..... pudelbruttan är en snabb och alert pudeldam (trots att hon är lantis) hon sprang, hoppade, snurrade, hoppade över andra hundar ..... ja dom hängde helt enkelt inte med. Nu ligger hon i sackosäcken och sover en utmattad pudelsömn - och det känns riktigt bra. Barnen hade oxå roligt i stallet med att mata hästarna med hö!

Känns att vi varit i gång hela dan - och kul har vi haft tillsammans.

Jo vi lånade hem våra kusiner även idag - mycket uppskattat!

mars 04, 2009

natti natti
Foot of Africa ...

smakar på vårsolen

Vilken skön dag vi har haft idag! Sov till sju och sedan ut med pudeln. Sedan åkte vi till leklandet ett tag med kusinen N och det var superuppskattat - vilket spring!! Solen sprack precis fram när vi åkte så när vi kom hem var det lek i snön och sedan åt vi köttsoppa som vi fått från Mimmi ....

Vilken mumsig dag en riktig - mums mums

Solen sken - snön var som lax och Dvitaminet växte hos alla oss!

Stjärna, Stjärna, Stjärna, Stjärna, Stjärna

mars 03, 2009

sportlov

Imorgon och på torsdag har jag tagit ledigt och det ska bli jätteskönt. Fredag jobbar jag och det ska bli intressant då vi har utbildningar hela dan och det kan bli många reflektioner.

Men nu ska jag njuta lite så här på kvällen;-)

framställanden

Sitter framför brasan och funderar på hur man kan framställa saker. Jag tror att jag är lite klumpig - i min iver att säga ng bra så går det för fort och människor hinner inte med å så lämnar jag dem där med ett frågetecken i ansiktet .. jag måste ställa det tillrätta och förklara mig känner jag....

ja det finns föbättringspotential hela tiden ...

mars 02, 2009

pudelbrutteklippning

oj oj vad jag har hållt på att klippa pudelbruttan, testade få till en liten snyggare klippning ... men jag är ju amatör men jag tycker ändå att hon är helt ok! Det är lite annorlunda att se henne i en formklippt variant och inte i hennes vanliga rufs! Öronen funderar jag ännu på hur jag ska klippa ...

Plus hon är super mysig att klappa och pyssla om när hon är utan tovor;-)

mars 01, 2009

Just nu känner jag att jag vill nosa på en liten BEBBE - Kom hit med lillbruttan!!

... när jag vilar fysiskt då tar tankarna över ...

Ja så är det söndagkväll och jag funderar när jag inte har fått något svar på mitt lilla mejl... men kanske det kommer ett svar?! ;-)

Funderar för fullt på mina kommande mål och vad jag vill egentligen. En hemlis - helst av allt vill jag bli konstnär och författare ..... men så blev jag civilingenjör .... som dottern sa när hon var en söt liten tre åring: men va' hände! Jag kan iallfall säga att jag har en bra bas för kommade saker. Men ibland kan jag bli lite fundersam och filosofera kring det - hur det nu blev så. Iallfall så har utbildningen gett mig fantastiska saker som att få läsa, jobba i USA, mitt nuvarande jobb med massor av utmaningar, stipendiet till Afrika ... ändå funderar jag ..

Gör inte ni det?